Skolerute

For de som liker å gå rett til informasjonen, har hver kommune en egen skolerute, selv om den kan være lik i nærliggende kommuner. Så før vi går inn på hvordan skoleruten fungerer, de vanligste dagene og informasjon som er viktig å vite, finner du her lenker til skoleruten i hver kommune. På denne måten kan du finne ut nøyaktig hvilke dager som er helligdager, når undervisningen starter og mye mer i din kommune.

Du vil kunne finne en kalender utarbeidet av oss for å se tydeligere og mer kortfattet de viktige dagene på skoleruten. Så ikke nøl med å klikke på din kommune og finne ut alle detaljene:

Hvordan fungerer skoleruten?

Måten det fungerer på er veldig enkel, skoleruten må ha 190 dager i hver kommune og skole. Deretter er det faste dager og ferier som er felles for alle skoler og sentre, og andre som flyttes eller endres i hver kommune, og noen dager på hver skole. Selv i samme kommune kan det derfor være noen dager som er annerledes på en skole enn på en annen. Likevel vil det være en eller to helligdager i året, ellers er alt likt.

Hvert år har forskjellige datoer for skolestart og skoleslutt, påskeuken og en og annen helligdag. Julen og de nasjonale helligdagene er alltid på de samme dagene. Så du kan allerede nå vite når flere av helligdagene er. Du kan imidlertid sjekke inneværende år på nettstedet vårt for å finne ut hvilken ukedag det er. Undervisningen starter vanligvis i slutten av august og avsluttes rundt 20. juni.

Det er også viktig å huske på at det kan være forskjeller mellom skoler, barnehager og institutter. Generelt har ungdomsskolene en tendens til å ha flere skoledager enn de to andre sentrene for yngre barn. I tillegg til all informasjonen på nettstedet vårt finner du lenker til offisielle kilder hvis du ønsker å verifisere informasjonen.

Skolerute 2023/24

Når vi går inn i det nye året 2023-2024, la oss se hvilke datoer du kan forvente, selv om det som sagt er best å gå til hver kommune og sjekke det ut på grunn av forskjellene i hver enkelt av dem. Likevel, la oss se hvilke datoer som har en tendens til å dele og være mer vanlig i årets skolevei.

  • Undervisningen starter 16,17. eller 21. august, avhengig av hvilken kommune du bor i. Vi har ikke kunnet observere andre datoer for skolestart, selv om enkelte videregående skoler kan ha andre datoer.
  • Den nest vanligste fellesferien på skoleruten er ferieuken i oktober, i noen tilfeller fra 2.-6. oktober og i andre tilfeller fra 9.-13. oktober. I noen kommuner er ferien også bare fra 4.-6. oktober.
  • Den neste er julen, der vi finner en del forskjeller på den siste skoledagen. Det er vanligvis fra den 19. til den 22., avhengig av kommune, den siste skoledagen før skolestart neste år. Dagen da skolen starter igjen i de fleste kommuner er 3. januar.
  • I februar er det vinterferie, vanligvis fra 19. til 23. februar, eller noen ganger fra 26. til 1. mars.
  • Vi går inn i den hellige uke, og dette er den høytiden som har færrest endringer fra kommunenes og skolenes side. Den starter 25. mars og avsluttes 1. april. Og undervisningen starter 2. april. I noen kommuner, selv om det er svært få, har vi sett at påskeuken er utvidet til 2. april, og undervisningen starter 3. april. Men dette er i svært få kommuner eller skoler.
  • Til slutt har vi mai-ferien, som er den samme på alle skoler med 1., 9., 17. og 20. mai. Og ved mange anledninger er 10. mai en helligdag.
  • Og til slutt, siste skoledag. Her finner vi to datoer, noen skoler slutter den 20. juni og andre den 21. juni.

Disse datoene må ta hensyn til helligdagene i hver kommune, der det i noen tilfeller vil være en helligdag i september, november, januar, februar eller mars. Og for å kompensere vil det være færre helligdager eller noen helligdager vil starte senere. Siden alle skoler må overholde de 190 skoledagene. Derfor er det veldig vanskelig å lage en generell skolerute, utover en tilnærming til hva som kan være i hvert enkelt tilfelle og dele alle kommuner med noen forskjeller.

Jeg håper det har hjulpet deg med å løse eventuelle tvil du måtte ha om årets skolerute, og sjekk kalenderne våre i lenkene ovenfor for å se kommunen din.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *