Logg inn MinGat Asker

Logg inn på Askers MinGat. I denne guiden vil vi se hvordan du gjør det, og de mulige problemene du kan ha.

Det er veldig enkelt å logge på en hvilken som helst MinGat, men det er visse aspekter å vurdere. Det første og viktigste er å være på den riktige offisielle nettsiden. Siden det er så mange MinGat, er det vanlig å gjøre feil. Men ikke bekymre deg, for vi har lagt igjen en lenke til den offisielle siden i knappen som du finner nedenfor. Så klikk på den for å gå til den offisielle siden.

Når du er der, skriv inn brukernavnet og passordet ditt, og du vil finne deg selv inne. Og nå skal vi se noen tvil og løsninger på et av hovedproblemene du kan ha.

Kommunen har rundt 87 000 innbyggere, og er dermed en av Norges største kommuner. Asker kommune er kjent for sine flotte naturomgivelser, og det er mange turstier og skoger i området. Kommunen har også en rekke kultur- og aktivitetssteder, som for eksempel Asker bibliotek, Asker kunstgalleri og Asker kino. I tillegg er det mange butikker og spisesteder i sentrum av kommunen.

Det er noen enkle trinn du kan følge for å unngå å blokkere kontoen din. Disse inkluderer:

 1. Pass på at du ikke bryter vilkårene for tjenesten du bruker. Les vilkårene nøye før du begynner å bruke tjenesten, så du ikke accidentally gjør noe som er forbudt.
 2. Ikke del personlig informasjon med noen online. Dette inkluderer ditt fulle navn, adresse, telefonnummer eller andre sensitive opplysninger.
 3. Pass på at du bruker et sterkt og unikt passord for hver online konto du har. Dette gjør det vanskeligere for hackere å gjøre seg tilgang til kontoene dine.
 4. Hold deg oppdatert om sikkerhet og hold deg til sikkerhetspraksis. Følg lenkene nedenfor for å lære mer om hvordan du kan holde deg trygg online.

Hvordan kan jeg gjenopprette passordet hvis jeg har mistet det?

Å gjenopprette passordet hvis du har mistet det eller ikke finner det er noe av det enkleste som finnes. Du må ganske enkelt følge trinnene når du klikker på delen som vi har angitt i bildet. Likevel skal vi fremheve noen viktige aspekter å vurdere, og som noen ganger ikke tas med i betraktningen.

Den første er de 15 minuttene du må endre passordet, ellers må du gjøre hele prosessen på nytt. Og den andre delen, er hvor du får passordet. Du vil se to alternativer, men det er viktig at alternativet du angir er i profilinformasjonen din, for å motta passordet. Hvis du bruker SMS og det ikke er nummeret ditt, vil du ikke kunne motta passordet på mobilen. Så sørg for at du angir et alternativ som har dataene i profilen din.

Ny til å bruke MinGat? Du kan ikke gå glipp av denne guiden, som du finner her.

Få tilgang til MinGat Asker hjemmefra

Den bærbare PC som du får utlevert er å betrakte som en jobb-PC og brukes til å hjelpe deg i ditt profesjonelle yrke på OUS. Den bærbare vil derfor ha funksjonelle begrensninger for å ivareta lov og retningslinjer om personvern og datasikkerhet i offentlig sektor.

 • Den bærbare er å betrakte som en personlig enhet og skal ikke brukes av andre enn OUS ansate
 • Det er ikke mulig å installere programmer lokalt, dette gjelder også andre nettlesere enn Internet Explorer. Programvare må bestilles og tilrettelegges via vanlige bestillingsrutiner mot Sykehuspartner
 • Det er de samme restriksjoner på nettsider på nye bærbare, også når du er logget på hjemmefra, som på stasjonære OUS-PCer
 • Det er videreført restriksjoner på minnepinner/USB-enheter med lagring. Kun godkjente minnepinner av typen Ironkey kan brukes. Alle enheter som presenterer seg som en ekstern disk utenom Ironkey enheter vil ikke fungere
 • Restriksjoner på minnepinner/USB-enheter medfører at du ikke får koblet til kamera for overføring av bilder
 • Enheter på ditt hjemmenettverk vil ikke kunne nås. Dette vil gjelde lagringsenheter som NAS, nettverksprintere, multimedia enheter osv. All trafikk rutes direkte til OUS sitt nettverk og via sikkerhetsmekanismer som kjøres der. Enheter som finnes i ditt hjemmenettverk vil derfor aldri være tilgjengelige.
 • Lokal harddisk (C:) er skjult og delvis sperret for lagring
 • Det er ikke lov å lagre sensitive informasjon på den bærbare
 • CD/DVD/Blue-Ray er sperret for skriving

Offentlige nettsider kan brukes til en rekke forskjellige formål. De fleste offentlige nettsider inneholder informasjon om tjenester som tilbys av den aktuelle organisasjonen, og mange inneholder også verktøy som brukerne kan bruke til å gjøre en rekke forskjellige oppgaver. For eksempel kan mange offentlige nettsider brukes til å søke etter og bestille billetter til offentlige transportmidler, bestille time hos en lege eller fylkeslege, gjøre en skatteavregning, få informasjon om lokale arrangementer og mye annet. I tillegg kan mange offentlige nettsider også brukes som et verktøy for å holde kontakten med andre brukere, for eksempel ved å sende og motta e-post, chatte i sanntid eller delta i diskusjonsforum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *