Skolerute Rogaland

Trommevirvlene, venner! Er du klar for å dykke ned i den sprø og surrealistiske verden av Skolerute Rogaland? Hold fast, for du er i ferd med å bli tatt med på en berg-og-dalbane av merkelige fridager og uventede ferier!

Hvis du er en av de uheldige sjelene som har forsøkt å planlegge en familieferie i Rogaland, vet du sikkert allerede at denne skoleruten er like forutsigbar som et supermarked under en zombieapokalypse. Det er som om noen har blandet en tidsmaskin, et brettspill og en hel haug med tilfeldige helligdager i en gigantisk trollmannskjele og kastet det ut over kalenderen. Ja, det er virkelig så galskap!

Skolerute Rogaland er kjent for å ta elevene med på en surrealistisk reise gjennom tid og rom. Du kan våkne opp en tirsdag og innse at skolen din har blitt forvandlet til et romskip, klare til å utforske verdensrommet. Eller kanskje du finner ut at skoledagen er blitt flyttet til en gigantisk sjokoladefabrikk, hvor matte blir lært gjennom å spise sjokoladebiter. Ja, du leste riktig – matematikk og sjokolade, den perfekte kombinasjonen!

Men ikke bli for komfortabel med disse galne dagene, for Skolerute Rogaland har også en tendens til å kaste inn noen ekstra feriedager når du minst venter det. Plutselig får du beskjed om at skolen er stengt på grunn av “Akutt Mangel på Godt Vær” eller “Uventet Besøk fra Sirkusafranius.” Hva slags unnskyldninger er dette egentlig? Er det bare meg, eller høres det ut som om skolene prøver å gjøre oss til sine egne underholdningsdukker?

Uansett om du er en forelder som desperat prøver å finne ut av denne skoleruten, eller en elev som undrer deg over hvordan i all verden du skal planlegge lekser og fritidsaktiviteter, så kan du være sikker på én ting: Skolerute Rogaland vil alltid holde deg på tå hev. Så sett deg godt fast i setet og nyt denne ville og forunderlige reisen gjennom de absurde skoledagene i Rogaland!

(OBS: Denne introduksjonen er ment å være humoristisk og skal ikke tas bokstavelig. Vi respekterer Skolerute Rogaland og alle dens unike egenskaper. Bare husk å ha en god sans for humor når du leser den!)

2023-2024

Se helligdagene og beskrivelsene av dem i tabellen nedenfor for mer informasjon og forklaringer for hver enkelt dag:

 • August: Første skoledag onsdag 16. august.
 • September:
 • Oktober: Haustferie 9.–13. oktober (veke 41).
 • November: Felles planleggingsdag tysdag 14. november (fri for elevar).
 • Desember: Siste skoledag før jul (sjå skolens heimeside).
 • Januar: Første skoledag etter jul (sjå skolens heimeside).
 • Februar: Felles planleggingsdag torsdag 15. februar (fri for elevar).
  Vinterferie 26. februar–1. mars (veke 9).
 • Mars: Vinterferie 26. februar–1. mars (veke 9).
  Påskeferie 25. mars–1. april.
 • April: Påskeferie 25. mars–1. april.
 • Mai: Arbeidernes dag onsdag 1. mai.
  Kristi himmelfartsdag torsdag 9. mai.
  Grunnlovsdag fredag 17. mai.
  2. pinsedag måndag 20. mai.
 • Juni: Siste skoledag før sommarferien (sjå skolens heimeside).

Du kan se informasjonen fra den offisielle kilden her. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *