Flybussen: Ruter, Rutetider og Priser og mye mer

Vil du vite hvordan du kommer deg fra en hvilken som helst by eller tettsted i Norge til nærmeste flyplass? Bussen er et av de beste alternativene. Derfor har Norge forskjellige Flybuss-tjenester over hele regionen, som vi skal vise deg i denne artikkelen.

Bussen er et av de mest nyttige og praktiske transportmidlene for mange, og heldigvis er det mange linjer som forbinder de viktigste flyplassene og byene i Norge. Det er hovedsakelig to store selskaper som driver de viktigste flybussene: flybuseen.no og Vy.no. Men det finnes også andre busselskaper som Bussring, Boreal eller Kolumbus AS.

I denne artikkelen finner du all informasjon om de viktigste selskapene, hvordan de fungerer, priser, rutetider, hvor du finner all informasjon og mye mer. Vi vil ikke gå i detalj om hver flybuss, men du kan se dette med lenkene nedenfor ved å klikke på byen eller bussen du er interessert i.

Hvis du vil vite mer om de viktigste flybusslinjene, finner du mer informasjon om hver av dem nedenfor, inkludert rutetider, priser, steder og mye mer. Så ikke nøl med å besøke flybussruten til byen eller bussen du er interessert i:

De viktigste busselskapene til flyplassen

Flybussen

Flybussen er den mest populære flybusstjenesten, som kun spesialiserer seg på flybusser. Med flere destinasjoner er det en av de beste nettstedene og tjenestene å bruke. Det er også veldig enkelt å bruke nettstedet deres til å se de forskjellige rutene, rutetabellene og kjøpe billetten din på nettet, slik at du ikke trenger å bekymre deg når du skal ta bussen.

Med noen fordeler som bussen har innebygd som WIFI, barneseter eller å kunne ta med det lille kjæledyret ditt på bussen, blant mange andre. I tilfelle det ikke er noen rute på flybussen.no, vil selve siden sende deg til en annen side der det er en buss som forbinder disse to punktene.

Prisen avhenger av type rute og reisens lengde. Men det er vanligvis rundt 100 kr minimum opp til 400 kr for svært lange reiser. Rabatter er også tilgjengelig i følgende kategorier: Barn, Student, Honnør og Vernepliktig

Den eneste ulempen er at den ikke tilbyr ruter til alle flyplasser og byer i Norge, så noen ganger må du bruke en annen tjeneste for å komme deg til flyplassen. Flybussen.no har nemlig ikke shuttlebusser i alle byer.

Flybussen.no har flybuss på følgende flyplasser:

 • Bardufoss Lufthavn (BDU)
 • Bergen Lufthavn (BGO)
 • Harstad/Narvik Lufthavn (EVE)
 • Haugesund Lufthavn (HAU)
 • Kirkenes lufthavn Høybuktmoen (KKN)
 • Kristiansand lufthavn Kjevik (KRS)
 • Oslo Lufthavn (OSL)
 • Stavanger lufthavn Sola (SVG)
 • Ålesund Lufthavn (AES)

Vy.no

Med vy.no kan du se ruter fra forskjellige steder i hele Norge, og se den beste måten å komme seg fra et sted til et annet. Enten med buss, tog eller båt. I dette tilfellet fokuserer vi imidlertid på flybussene deres. Ved siden av flybussen er vy.no det andre selskapet hvor vi kan finne flere shuttlebusser i forskjellige deler av Norge.

I tillegg er bussholdeplassene vanligvis plassert rundt hoteller, så hvis du bor på et hotell, er det veldig sannsynlig at du vil ha bussholdeplassen akkurat der. Bussene er komfortable, og det er et bredt utvalg og hyppighet av busser, så du vil ikke ha noen problemer med å komme deg til flyet ditt.

Vy.no har flybuss på følgende flyplasser:

 • Fredrikstad FB11
 • Ålesund FB65
 • Shuttlebuss OSL
 • Ekspressbuss via OSL
  • VY15 Gjøvik – Oslo Lufthavn – Oslo
  • VY123 Elverum – Gardermoen Næringspark – Oslo
  • VY146
  • VY170

Andre skyttelbuss-selskaper

Vi har funnet ut at flybussen.no og Vy Buss dessverre ikke dekker hele det norske territoriet. Derfor må vi ofte bruke andre busser. Selv om de ikke er skyttelbusser, kan vi også bruke dem til å dra til flyplassen.

Det finnes også andre selskaper som har busser til flyplassen i de større byene, for eksempel OSL Ekspressen. I hovedstaden kan vi finne forskjellige alternativer og selskaper som tilbyr denne skyttelbussen.

På den annen side, hvis du ikke finner noen skyttelbuss i byen din eller i nærheten, kan du se på bussene i ditt område. Selskaper som AtB eller Kolumbus dekker vanligvis en stor del av territoriet og har busser som kommuniserer godt med flyplassen og forskjellige byer rundt den.

Vær også oppmerksom på at pendelbusser tidlig om morgenen ofte ikke går eller er vanskelige å finne, og at du må bruke nattbusser. Eller, avhengig av hvor du bor, må du kanskje bruke en kombinasjon av busser for å komme deg til flybussholdeplassen. Så ikke nøl med å sjekke bussiden, for noen ganger kan det være det beste alternativet hvis det ikke går noen skyttelbusser på et bestemt tidspunkt.

Hvordan kjøpe en bussbillett til flyplassen

La oss ta en trinnvis titt på hvordan du kan kjøpe en bussbillett til eller fra flyplassen på en enkel og lettvint måte. Vi vil se et eksempel med flybussen.no, men det er det samme eller veldig likt med andre selskaper som vy.no. Vær også oppmerksom på at noen kanskje ikke har muligheten til å kjøpe billetten på nettet, spesielt for lokale busser. Når det er sagt, la oss komme i gang.

Det første trinnet er å gå inn på nettstedet deres, som du kan gå til ved å klikke her. Herfra må vi velge hvor vi vil dra, og hvor vi vil gå på bussen. Jeg anbefaler at du først velger flyplassen, og ser hvilke bussholdeplasser det er og hvilken som er nærmest deg.

Når ruten er valgt, kan du nedenfor velge hvilken dag og tid du vil gå på bussen eller se rutetabellene. Her angir du hvilken dag du reiser, og jeg anbefaler at du angir en time før du planlegger å ta bussen for å se alle bussalternativene som er tilgjengelige i det tidsrommet. Du kan også krysse av hvis du vil kjøpe en returbillett.

Neste trinn er å angi hvor mange personer du vil kjøpe billetten til. I tilfelle du er student, Honnør, Vernepliktig eller reiser med barn, vennligst oppgi dette, fordi prisen er forskjellig, da flybussen tilbyr rabatter for disse kategoriene. Husk at du må fremlegge bevis på dette når du kjøper billetten. Så velg hvilken type passasjer du er og hvor mye du ønsker å kjøpe.

Klikk på FINN REISE OG PRIS. Nå kan du se alle tilgjengelige busser og avgangs- og ankomsttider på flyplassen. Det samme gjelder hvis du kommer fra flyplassen. Her velger vi bussen vi er interessert i, på VELG AVGANG.

Nå gjenstår det bare å legge inn passasjerinformasjonen og betalingsmåten. Legg inn kortinformasjonen din og gjennomfør betalingen ved å klikke på GJENNOMFØR KJØP. Og når betalingen er utført, vil du motta en e-post med billetten og en QR-kode som du kan vise når du går på bussen.

Som du kan se, er det veldig enkelt å kjøpe billett for reisen din, så du trenger ikke å bekymre deg for å kjøpe den på bussen eller at bussen er full, selv om dette sjelden skjer. Men på denne måten har du billetten klar til å reise. Hvis du har problemer med kjøpet ditt, kan du alltid kontakte kundestøtte med informasjonen nedenfor.

Flybussen Rutetider

Den beste måten å finne ut av rutetider på, er å gå inn på nettsidene til de enkelte flybussene. Det meste av informasjonen om alle flybussene finner du på flybussen.no eller vy.no. Hvis du ikke finner det, kan du se på andre nettsteder, for eksempel lokale busser for å se om det er ruter i nærheten av deg med busser til flyplassen. Du kan også bruke Google Maps for å se alle tilgjengelige ruter.

Frekvensen av busser til flyplassen er vanligvis høy i større byer, og hver time eller halvtime kan du få en buss til eller fra flyplassen. De starter vanligvis veldig tidlig, fra rundt kl. 4-5 om morgenen til kl. 22 om kvelden. Men i mindre byer er frekvensen av busser lavere. Men de prøver alltid å ha en buss ved flyenes avgang eller ankomst, slik at de er godt synkronisert og passasjerene kan komme seg tilbake til byen eller rekke flyet sitt. Derfor er rutetidene i mindre byer ikke faste og varierer mye. De avhenger av flyenes avgang eller ankomst på den aktuelle flyplassen. Spesielt på mindre flyplasser som Ålesund-Vigra.

Se rutetabellene på: Flybussen.no

Se rutetabellene på: Vy.no

Rutetider i Oslo

Flybussen har flere ruter til og fra Oslo Lufthavn. Rutetabellene oppdateres regelmessig og gjelder fra 27.02.2023. FB1-bussen går fra Oslo Bussterminal til Oslo Lufthavn og stopper på flere steder underveis. Bussen går omtrent hvert 20. minutt i dagtidene, og sjeldnere om natten. Rutetabellen for FB1-bussen finner du på Flybussen.no.

I tillegg til FB1-bussen, går det også andre ruter fra Oslo til Oslo Lufthavn. FB3A-bussen går fra Bekkestua via Majorstuen til Oslo Lufthavn, mens FB3B-bussen går fra Helsfyr via Jernbanetorget til Oslo Lufthavn. Rutetabellene for disse bussene finner du også på Flybussen.no.

Rutetider i Bergen

Flybussen har to ruter til og fra Bergen Lufthavn. FB1-bussen går fra Bergen Busstasjon til Bergen Lufthavn og stopper på flere steder underveis. Bussen går omtrent hvert 15. minutt i dagtidene, og sjeldnere om natten. Rutetabellen for FB1-bussen finner du på Flybussen.no.

FB2-bussen går fra Fyllingsdalen via Danmarksplass til Bergen Lufthavn. Bussen går omtrent hvert 30. minutt i dagtidene, og sjeldnere om natten. Rutetabellen for FB2-bussen finner du også på Flybussen.no.

Rutetider i Stavanger

I Stavanger går det to ruter til og fra Stavanger Lufthavn. FB1-bussen går fra Stavanger Bussterminal til Stavanger Lufthavn og stopper på flere steder underveis. Bussen går omtrent hvert 20. minutt i dagtidene, og sjeldnere om natten. Rutetabellen for FB1-bussen finner du på Flybussen.no.

FB2-bussen går fra Tananger via Forus til Stavanger Lufthavn. Bussen går omtrent hvert 30. minutt i dagtidene, og sjeldnere om natten. Rutetabellen for FB2-bussen finner du også på Flybussen.no.

Rute Tid

Reisetiden fra byen til flyplassen med buss avhenger i stor grad av hver rute og avstanden mellom de største byene og deres flyplass. La oss likevel ta en titt på en tabell med de viktigste rutene, slik at du kan få et inntrykk av hvor lang tid det vil ta deg å komme deg til eller fra flyplassen. Vær oppmerksom på at disse tidene gjelder fra hovedbusstasjonen, men hvis du går på bussen på en annen holdeplass, kan rutetiden variere. Du kan likevel få en god pekepinn på hvor lang tid det tar. Du kan også besøke de enkelte Flybuss-nettstedene for mer informasjon.

RuteReisetid
Flybuss Trondheim Værnes35 minutter
Flybussen Fredrikstad2 Timer og 10 minutter
Flybuss Harstad/Narvik Evenes60 minutter
Flybuss Ålesund45 minutter
Flybuss Haugesund30 minutter
Flybuss Tromsø15-20 minutter
Flybuss Moss Gardermoen1 Timer og 31 minutter
Flybussen Bergen25 minutter
Flybussen Sandnes40 minutter
Flybuss Torp1 Timer og 35 minutter
Flybuss Sogndal25 minutter
Flybuss Førde35 minutter

Flybussen Priser

Prisene på flybussene varierer avhengig av ruten. Og selv på noen ruter kan det være prisforskjeller avhengig av hvor du stiger på bussen. Spesielt på lengre ruter.

Vanligvis er prisen rundt 100 kr for korte ruter (15-45 minutter) og mer enn 300 kr for ruter som varer i flere timer. Hver rute og hvert sted har imidlertid sin egen pris, som du kan sjekke på de offisielle nettstedene for å se den endelige prisen. Vi har imidlertid manuelt verifisert prisene for hver rute som du finner på nettstedet vårt. Nedenfor kan du se en tabell med forskjellige ruter og deres priser for å gi deg en idé.

Det er mulig at prisene kan endres hvis selskapet øker eller endrer prisen, så vi anbefaler alltid at du bruker prisene du ser her som en referanse.

De fleste Flybuss tilbyr rabatter i følgende kategorier:

 • Barn 
 • Honnør
 • Student 
 • Vernepliktig
 • Eldre person

Rabattene varierer fra busselskap til busselskap, men kan variere fra noen få kroner til store beløp. Hvis du faller inn i en av disse kategoriene, anbefaler vi derfor at du oppgir dette slik at du kan dra nytte av rabatten. Husk at du må kreditere informasjonen for at rabatten skal brukes eller vise den når du går på bussen.

Prisene du kan se nå er priser uten rabatter, for å se prisene på ruten med rabatter, klikk på navnet på flybussen du er interessert i, og du vil kunne se prisene fordelt med rabattene som er brukt.

RutePriser
Flybuss Trondheim Værnes249 kr
Flybussen Fredrikstad355 kr
Flybuss Harstad/Narvik Evenes220 kr
Flybuss Ålesund115 kr
Flybuss Haugesund149 kr
Flybuss Tromsø125 kr
Flybuss Moss Gardermoen319 kr
Flybussen Bergen149 kr
Flybussen Sandnes42 kr
Flybuss Torp340 kr
Flybuss Sogndal90 kr
Flybuss Førde90 kr

Kontaktinformasjon

Flybussen

Flybussen er en viktig transporttjeneste for mange reisende, og det er viktig å ha tilgang til riktig kontaktinformasjon hvis man har spørsmål eller trenger hjelp. Her er noen måter å kontakte Flybussen på:

 • Telefon: Hvis du trenger umiddelbar assistanse, kan du ringe Flybussens kundeservice på telefonnummeret +47 48 28 05 00
 • E-post: Hvis du har spørsmål eller kommentarer som ikke haster, kan du sende en e-post til kundeservice@flybussen.no.
 • Nettside: All informasjon her.

Hvis du har mistet noe på en Flybuss, kan du kontakte Flybussens hittegodskontor ved å fylle ut et skjema på nettsiden deres. Hvis de finner noe som matcher beskrivelsen din, vil de kontakte deg så snart som mulig.

Vy.no

Dersom du har spørsmål eller trenger hjelp med å planlegge reisen din med Vy Buss, kan du kontakte kundeservice på telefon eller e-post.

Åpningstider:

 • Mandag til fredag: 08:30-15:30
 • Helger: stengt
 • Helligdager: stengt

Kolumbus

Du kan kontakte selskapet som har ansvaret for bussene som er omtalt i denne artikkelen, kolumbus, med følgende informasjon.

Telefon51 19 99 00

Kontaktskjema: kontaktskjema her

Åpningstider:
Mandag til fredag: 07-19
Lørdag: 9-16
Søndag: 11-18

Om du trenger raske svar på spørsmål:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *