Flybussen Bergen: Timer og priser | All informasjon du trenger å vite

Vil du oppleve skjønnheten i Bergen på en praktisk og problemfri måte? Da er Flybussen det perfekte valget for deg! I denne artikkelen vil vi utforske alle aspekter ved Flybussen, inkludert priser, rutetider, nyttige lenker, ruteinformasjon og mye mer. Bli med oss ​​når vi tar deg med på en spennende reise gjennom Bergens transportsystem!

Flybussholdeplassen ligger rett utenfor terminalbygningen til venstre. Bussen tar deg til Bergen sentrum via Knappetunnelen og Fyllingsdalen, før du fortsetter til Åsane. Beregnet reisetid til Bergen busstasjon er ca. 20 minutter. Med 6 stopp i sentrum, inkludert Festplassen og Bryggen, stopper bussen i gangavstand fra de fleste sentrumshotellene. Bergen flybuss er FB50-bussen som drives av Tide AS

En av fordelene med å velge Flybussen er at opptil 4 barn under 17 år kan reise gratis i følge med en betalende voksen. Dette gjør det til en ideell transportløsning for familier som ønsker å utforske Bergen uten å bekymre seg for ekstra kostnader.

På flybussen.no finner du alltid oppdaterte avgangstider og mulighet til å kjøpe billetter til de beste prisene. Dette gjør det enkelt og praktisk å planlegge reisen på forhånd, slik at du kan fokusere på å nyte alt Bergen har å by på.

Oppsummering: Det beste alternativet å reise fra Bergen til Bergen Lufthavn er med Bergen Flybuss, FB50 og også FB51. Reisetiden er 25-30 minutter. Prisen er 149 kr, med rabatter for studenter, barn, eldre og militæret, som vi får se senere. På denne ruten kan du også kjøpe en veteranbillett, gyldig i 30 dager til en totalpris på 890 kr i tilfelle du bruker dette transportmidlet ofte. Frekvensen på bussene er vanligvis hver halvtime og hver time fra Bergen til flyplassen og omvendt. Selv om det går færre busser i helger eller ferier og det går flere busser når det er flere fly.

Flybussen Bergen Tidsplaner

Du kan sjekke timeplanene i den blå knappen som du finner nedenfor. Når det gjelder rutetidene er de ikke faste, og avhenger av dag og fly som går fra Bergen lufthavn. Selv om du vanligvis kan finne mange busser med en frekvens på en halvtime i vanlig åpningstid. Noen dager kan du finne busser som går veldig tidlig, klokken 04:30 om morgenen, og andre dager frem til klokken 10:00 er det ingen busser tilgjengelig. Det samme skjer om natten. Der det er dager med buss kl 22:00 eller senere. Mens på andre dager går siste buss klokken 19.00. Du kan også bruke FB51 som kommer fra Åsane Terminal, og har stopp i Bergen. Derfor er det en større frekvens av busser til flyplassen med kombinasjonen mellom FB50 og FB51.

FB5O bussruten har 27 stopp, som du finner nedenfor. I tilfelle det er nærmere for deg å gå til en av disse i stedet for å gå til hovedbusstasjonen i Bergen. Nedenfor finner du et kart, adressen og bildene av holdeplassene slik at du vet hvor du kan ta denne bussen for å dra til flyplassen. Eller hvor du kan gå av fra flyplassen til Bergen.

5015 Bergen

Torget

5014 Bergen

Bryggen

5003 Bergen

Strandkaiterminalen

5013 Bergen

Festplassen

5016 Bergen

Dreggsallmenningen flybusstopp

5003 Bergen

Komediebakken

5010 Bergen

Kokstadskiftet

5257 Kokstad

Fyllingsdalsveien

5141 Fyllingsdalen

Skarphaugen

5143 Fyllingsdalen

Gyldenpris

5058 Bergen

Løvås

5147 Fyllingsdalen

Nebbeveien

5147 Fyllingsdalen

Sikthaugen

5145 Fyllingsdalen

Hamregården

5144 Fyllingsdalen

Sandeide terminal

5141 Fyllingsdalen

Jektevik Terminal

5006 Bergen

Fyllingsdalen Terminal

5147 Fyllingsdalen

Kokstaddalen

5257 Kokstad

Kokstad v BKK

5257 Kokstad

Kokstadgrenda

5257 Kokstad

Gamle Bergen

5042 Bergen

Handelshøyskolen

5045 Bergen

Ludebryggen

5035 Bergen

Eidsvåg E39

5105 Eidsvåg i Åsane

Åsane terminal

5119 Ulset

Rutekart med alle stoppesteder til Bergen lufthavn (FB50 Linje):

Flybussen Bergen Priser

Prisen fra Bergen til flyplassen er 149 kr, med rabatter for barn, seniorer, studenter og militære som du kan se i tabellen nedenfor. Setter du deg på bussen fra et annet holdeplass lenger unna Bergen, som for eksempel Åsaneterminalen, er prisen litt høyere, 179 kr. På denne ruten kan du også kjøpe en veteranbillett, gyldig i 30 dager til en totalpris på 890 kr i tilfelle du bruker dette transportmidlet ofte.

ReisendePris
Voksen149 kr
Barn/Ungdom99 kr
Militær99 kr
Vernepliktig99 kr
Student99 kr
Student Priser

Du kan se prisene og kjøpe billett ved å trykke på knappen under.

Rabatter og fordeler på Flybussen i Bergen:

 • Familierabatt: Barn under 4 år reiser gratis med en voksen. Barn i alderen 4-15 år betaler barnebillett når de reiser alene. Opptil 4 barn (15 år eller yngre) reiser gratis sammen med 1 voksen. Familiebilletten gjelder ikke for skoleklasser eller større grupper som reiser sammen.
 • Studentrabatt: Studenter under 31 år som studerer på heltid har rett til studentrabatt. Gyldig bevis må fremvises, for eksempel studentkort med bekreftelse for betalt semesteravgift, digitalt studentbevis på mobil eller dokumentasjon fra skole eller lærerbedrift som bekrefter skolegang sammen med legitimasjon.
 • Honnør-/seniorrabatt: Alle over 67 år, blinde og passasjerer som mottar uføretrygd fra NAV, får honnørrabatt. Gyldig bevis/legitimasjon må fremvises ved påstigning.
 • Vernepliktige: Vernepliktige soldater som avtjener førstegangstjeneste får rabatt på enkeltbilletter. Gyldig forsvars-ID-kort eller innkallingsbrev til førstegangstjeneste må fremvises ved påstigning.
 • Ledsagere: Kun ledsagere som leder døvblinde passasjerer reiser gratis. Ingen andre ledsagere får rabatt med ledsagerbevis.

Flybussen i Bergen tilbyr ulike rabatter og fordeler for å gjøre reisen mer tilgjengelig og rimelig for forskjellige grupper av passasjerer. Sørg for å ha gyldig dokumentasjon eller bevis med deg for å dra nytte av disse fordelene.

Hvor lang tid tar det å reise med Flybussen Bergen?

Reisens varighet avhenger av hvor du setter deg på bussen. Men fra det hyppigste stoppet, Bergen Busstasjon til Bergen lufthavn Flesland, er varigheten 25 minutter. Ved retur, fra Bergen lufthavn Flesland til Bergen Busstasjon er varigheten 29 minutter. Skal du derimot til endemålet med FB51-bussen, til Åsane terminal, tar reisen 1 time.

Når det gjelder de andre holdeplassene på ruten, regner du bare ut et estimat om det er nærmere flyplassen eller lenger unna for å vite hvor lang tid reisen vil ta. For eksempel fra Torget tar reisen 45 minutter. Og fra Sikthaugen er varigheten 20 minutter.

Parkering i Bergen for å rekke Flybussen Bergen

I og rundt Bergen er det nå lagt til rette for gratis parkering for kollektivreisende, gjeldende både biler, motorsykler og mopeder. Denne bestemmelsen gjelder fra mandag til fredag ​​mellom 06.00 eller 18.00, unntatt helger og helligdager. Om natten, mellom klokken 18.00 og 06.00, er parkeringsplassene åpne for alle, med unntak av Laguneparken og Kystbygarasjen i Straume.

I nærheten av Bergen busstasjon fant vi ingen gratis parkering. Under ser du de to parkeringsplassene nærmest busstasjonen. Av denne grunn anbefaler vi at du ser etter parkering i nærheten av busstasjonen i gatene eller omgivelsene. Vi anbefaler at du når det er mulig bruker annen transportform som taxi, sykkel eller gå til Bergen busstasjon for å unngå problemer med å parkere kjøretøyet.

Maksimal sammenhengende parkeringstid er 20 timer, og det er ingen garanti for plass. Dette gjelder parkering med og uten parkeringstillatelse. Det er brukers ansvar å ha gyldig parkeringstillatelse knyttet til bilen. Dersom parkeringstillatelsen er ugyldig eller bilen står parkert i mer enn 20 timer, kan du bli belastet med gebyr etter parkeringsforskriften. I spesielle situasjoner kan kjøretøyet også fjernes.

For å kunne parkere gratis er det nødvendig å ha gyldig periodebillett (7, 30 eller 180 dager) for voksne/studenter/honorarer innenfor eller til/fra sone A, i Skyss Billett-appen. For å registrere parkeringsbot i appen, gå til «meny» (øvre venstre hjørne) og velg «parkering». Det er mulig å registrere seg for skjørtnummer, men du kan kun ha en bil parkert om gangen. Første gang du bruker parkeringstillatelsen er det viktig å aktivere den. Parkeringstillatelsen aktiveres automatisk når periodebilletten fornyes og varer til klokken 18.00 den dagen abonnementet utløper.

Har du Skysskort sesongkort kan du få parkeringstillatelse på kundesenteret eller i billettautomatene. Foreløpig er parkeringstillatelsen ikke tilgjengelig i nettbutikken.

Parkeringsplassar utan bevisordning

Opne parkeringsplassar for kollektivreisande (utan parkeringsordning):

 • Flatøy
 • Kleppestø kai
 • Knarvik
 • Knarvik kai
 • Frekhaug kai
 • Flesland kai
 • Hufthamar
 • Myrvollane (Os)
 • Vågsbotn

Andre plassar som blir nytta som parkering for kollektivreisande (utan parkeringsordning):

 • Osterøybrua
 • Trengereid
 • Frekhaug
 • Ravnanger
 • Ågotnes
 • Strusshamn
 • Storeklubben
 • Holmedalen
 • Os kyrkje
 • Osøyro

Andre Alternativer

Dersom du ikke ønsker å benytte deg av Flybussen Bergen, finnes det flere alternativer for å komme seg til og fra flyplassen. Her er noen av dem:

Taxi

En av de enkleste måtene å komme seg til og fra flyplassen på er ved å ta taxi. Det finnes flere drosjeselskaper i Bergen som tilbyr transport til og fra flyplassen. Prisene vil variere avhengig av tidspunkt på dagen og hvor du skal.

Tog

Bergen Lufthavn Flesland har ingen togstasjon, men du kan ta Bybanen fra flyplassen til Bergen sentrum og deretter ta toget videre til din destinasjon. NSB tilbyr flere avganger daglig mellom Bergen og andre byer i Norge.

Buss

I tillegg til Flybussen Bergen, finnes det også andre bussruter som går til og fra flyplassen. Blant annet kan du ta rutebuss 23 eller 50E fra flyplassen til Bergen sentrum. Disse bussene går hyppig og er et rimeligere alternativ til Flybussen. Du kan også ta buss fra Bergen Busstasjon til andre byer i Norge.

Vanlige Spørsmål

Hvordan Kjøpe Billetter

Det er flere måter å kjøpe billetter på for Flybussen Bergen. Du kan kjøpe billetter på forhånd på nettet, på billettautomater på flyplassen, eller direkte fra sjåføren når du går på bussen. Det anbefales å kjøpe billetter på forhånd for å unngå køer og for å sikre deg en plass på bussen.

Hvor kan jeg finne Flybussen Bergen?

Flybussen Bergen har flere stoppesteder rundt om i byen, inkludert på flyplassen og i sentrum. Du kan finne en komplett liste over stoppesteder på Flybussen Bergens nettside.

Er det mulig å reservere seter?

Det er dessverre ikke mulig å reservere seter på Flybussen Bergen. Plassene er tilgjengelige på først-til-mølla-basis, så det kan være lurt å komme tidlig for å sikre deg en plass.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med Flybussen Bergen, kan du benytte følgende kontaktinformasjon:

Du kan også besøke Flybussen Bergens nettside for mer informasjon eller for å kjøpe billetter.

Vær oppmerksom på at Flybussen Bergen har begrenset åpningstid på telefon og e-post, så det kan ta litt tid før du får svar. Det kan derfor være lurt å sjekke nettsiden først for å finne svar på eventuelle spørsmål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *