Ferge Halhjem Sandvikvåg 

En av de mest populære fergerutene i Norge er ruten Halhjem Sandvikvåg, som drives av Torghatten Nord AS i samarbeid med Statens vegvesen for å forbinde E-39 med økt frekvens og med 5 ferger i drift. Fergesambandet drives med 5 hovedfartøyer, hvert med en kapasitet på 499 passasjerer og 180 personbilenheter. Fartøyene er bygget med lavutslippsteknologi basert på et gasselektrisk fremdriftssystem med batteripakke. I tillegg vil et eget standby-fartøy være tilgjengelig for tilkobling. Denne ruten er også kjent som fergerute 1000.

Ruten har en varighet på 45 minutter, og her kan du finne all informasjon som rutetider, rute, priser, avgangs- og ankomsttider og mye mer. Så hvis du har spørsmål om denne ruten, finner du svaret her. Så la oss komme i gang.

Tidsplaner

Som du kan se nedenfor, har denne ruten høy frekvens med ferger hvert 20. minutt til visse tider, og en ferge i timen på nattestid. Selv om du kan se den opprinnelige PDF-filen nedenfor, anbefaler vi at du alltid sjekker lenkene nedenfor for eventuelle feil eller endringer i rutetabellen. Enten på grunn av tidsbegrensninger eller andre problemer som kan påvirke ruten. Rutetabellene for fergene som går fra Halhjem finner du til venstre i bildet nedenfor.

Se PDF-filen her. Vi anbefaler at du sjekker rutetabellen i sanntid, i tilfelle det skjer endringer som ikke er oppdatert i PDF-filen. Derfor kan du bruke knappen nedenfor for å gå til en side med sanntidstidtabellen.

En måte å se de neste 10 fergene med rutetider i sanntid, uten å måtte se på alle tidene i PDF-filen, med siden du finner i knappen nedenfor.

Rutetider

Nedenfor kan du se et kart med ruten i tilfelle du er i tvil. Husk at det er en direkte rute uten stopp. Reisetiden er 45 minutter.

Pris

Visste du at? Privatkunder kan få 50% rabatt med autoPASS-brikke. Du kan finne ut mer om rabattene her.

Som du kan se på bildet over, varierer prisene fra 110 kr for elbiler opp til 219 kr per tur. Vær oppmerksom på at det er rabatter tilgjengelig for kjøretøy med AutoPASS-brikke. Så vi anbefaler at hvis du skal ta denne ruten, er det mye enklere å registrere seg, og du kan spare mellom 40 og 50 % av prisen på din neste fergetur.

Så ikke nøl med å benytte deg av AutoPASS og bestill tidlig. Nedenfor finner du en pristabell fordelt på kjøretøy og vekt:

Hvis det skjer endringer i prisen, kan du sjekke det på følgende lenke, der du også kan kjøpe billetten.

Halhjem Ferjekai

Hvis du er i tvil om hvor fergestasjonen ligger, finner du et kart nedenfor. På kartet kan du se når du nærmer deg fergestasjonen og hvor du skal gå på med bilen.

Den vanligste måten å komme seg dit på er med bil, med Bergen som nærmeste større by og en 30 minutters kjøretur fra Bergen til Halhjem Ferjekai. Hvis du må reise kollektivt, tar det ca. 1 time med buss 600. 

Addresse: 5200 Os

Nettsted: http://www.fjord1.no/

Tilgang til havnen med: Bil, Buss 600 Halhjem – Osøyro – Bergen

Hvis du skal bruke denne fergen, er det svært sannsynlig at du også kommer til å bruke følgende ferger hvis du følger ruten din langs E-39 som krysser Norge og har forbindelse til Danmark, med 7 ferger. Her er derfor fergene du må bruke i den rekkefølgen du skal fra Danmark (Larvik) til Trondheim. Hvis du reiser nedover fra Trondheim til Danmark, er det bare å se på fergene du bør bruke fra slutten til starten.

Sandvikvåg Halhjem

Nå kan du finne ruteinformasjonen fra Sandvikvåg til Halhjem, enten du har avgang fra Sandvikvåg eller du vil vite returruten. Eller hvor du kommer til å ankomme. Så la oss dekke alt om avgangen fra Sandvikvåg. Vær oppmerksom på at informasjonen er veldig lik, da det bare er en direkte rute fra ett punkt til et annet. Rutetabellene er imidlertid forskjellige.

Husk at rutetiden er 45 minutter, og vi anbefaler at du kommer tidligere for å få tilgang til fergen med bilen uten problemer.

Tidsplaner

Rutetabellene fra Sandvikvåg til Halhjem finner du på høyre side av bildet nedenfor. Som nevnt ovenfor anbefaler vi at du alltid sjekker rutetabellene med lenkene nedenfor for å unngå eventuelle feil eller endringer i ruten og rutetabellene, enten det skyldes dårlig vær eller andre faktorer.

Se PDF-filen her. Vi anbefaler at du sjekker rutetabellen i sanntid, i tilfelle det skjer endringer som ikke er oppdatert i PDF-filen. Derfor kan du bruke knappen nedenfor for å gå til en side med sanntidstidtabellen.

En måte å se de neste 10 fergene med rutetider i sanntid, uten å måtte se på alle tidene i PDF-filen, med siden du finner i knappen nedenfor.

Pris

Prisene fra Sandvikvåg er de samme. Så sjekk dem gjerne med bildet over, og kjøp billetten din ved å klikke på knappen nedenfor for å gå til AutoPASS-siden, og spar 40-50 % av prisen ved å kjøpe billetten på forhånd.

Sandvikvåg Ferjekai

Hvis du er i tvil om hvor Sandvikvåg fergehavn ligger, finner du et kart nedenfor. Når du kommer frem, ser du tydelig hvor den ligger og hvor du må gå for å komme deg videre med bilen. Det er veldig godt skiltet.

Nærmeste by er 27 minutters kjøring fra Leirvik til Sandvikvåg Ferjekai og omvendt. Det er også mulig å komme seg dit med offentlig transport, med buss NW400, som bare tar 34 minutter. Eller det andre, litt langsommere alternativet med en reisetid på 45 minutter, buss 671. På denne måten kommer du deg uten problemer fra nærmeste by til Sandvikvåg Ferjekai. Selv om denne ruten er mer brukt fordi den krysser hele E-39, og ikke så mye fordi den stopper i Leirvik. E-39 går fra Trondheim til Aalborg i Danmark.

Addresse: E39 13, 5419 Fitjar

Kontaktinformasjon

Torghatten Nord er ansvarlig for denne ruten sammen med Statens vegvesen, så hvis du har spørsmål, problemer eller behov for å kontakte noen, kan du gjøre det via informasjonen nedenfor.

MF Flatøy Tel. 908 46 788
MF Lysøy Tel. 908 50 733
MF Huftarøy Tel. 908 56 669
MF Samnøy Tel. 908 57 441
MF Færøy Tel. 908 43 381

Tlf750 20 000
Mailfirmapost@torghatten.no
Org.nr. 916 819 927

Mer kontaktinformasjon finner du her.

Hvor lang tid tar fergeturen Halhjem Sandvikvåg?

Varigheten på denne ruten er ca. 45 minutter.

De andre fergene som følger E-39, bør du bruke i synkende rekkefølge fra Trondheim til enden av E-39:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *