Tog Stavanger – Oslo Linje F5

Hvis du reiser mellom Stavanger og Oslo, bør du først og fremst forberede deg på en lang reise, og deretter ikke gå glipp av denne guiden med alle detaljene. Vi tar en titt på det beste alternativet, som du har lest i tittelen, nemlig toget. Vi sammenligner det med andre alternativer og måter å reise kollektivt på. Så hvis du vil reise mellom disse punktene, finner du alt du trenger her.

I dette tilfellet har vi toglinjen F5, som drives av Go-Ahead Norge i samarbeid med Vy, med en reisetid på rundt 7 timer og 40 minutter. Med mange andre større stopp underveis, som vi skal se nedenfor, og flere avganger om dagen, er det en praktisk måte å komme seg fra et punkt til et annet på.

Det mest brukte alternativet er VY190 og Konkurrenten. I dette tilfellet har bussen Stavanger – Oslo vanligvis en reisetid på 8 timer og 18 minutter. Det er ikke så langt fra toget, så det går litt saktere, men ikke mye.

Tidsplaner

Hvis du vil vite alle tilgjengelige togavganger, er det like enkelt som å se på følgende rutetabell for linje F5. Først med avganger fra Stavanger og deretter med avganger fra Oslo, så se på riktig retning for å unngå forvirring. Det er vanligvis ca. 6 daglige avganger med dette toget, inkludert et nattog fra det ene punktet til det andre.

Når det gjelder buss, har vi 4 daglige avganger, og du kan se nærmere på rutetabellen for Stavanger-Oslo-bussen ved å klikke her. Med den korte tidsforskjellen kan begge alternativene være interessante. Selv om toget vanligvis er mer komfortabelt, er dette en viktig faktor, siden det er en lang reise.

Du kan se rutetabellene i PDF-format ved å klikke her.

Vi anbefaler at du bruker knappen nedenfor for å gå til reiseplanleggeren før du går til toget eller bussen, for å se eventuelle endringer og sanntidsinformasjon om rutetabellen. Du kan også se de ulike kombinasjonene mellom disse punktene, både for tog og buss.

Priser

Nedenfor kan du se en tabell over tilgjengelige priser på denne ruten, som inkluderer prisen på de ulike billettene, fra enkeltbillett til 30-dagers pass. I tillegg til prisene for hver type passasjer som har rabatt. For enkeltbilletter vises to priser, da prisene varierer i henhold til flere faktorer, ettersom det er et langdistansetog. Derfor har vi angitt den høyeste prisen vi har funnet og den laveste prisen. Slik at du vet hvilken pris du kan forvente. Selv om det i realiteten er stor variasjon avhengig av når og hvilken dag du reiser.

Og hvis du lurer på hva du skal betale for bussen, har vi svaret på det. Selv om vi går nærmere inn på bussprisene mellom Stavanger og Oslo i artikkelen her, har vi også laget en tabell som du kan sammenligne. Så vidt vi kan se, er prisene veldig like, og generelt er prisene noe lavere og stiger ikke like mye, ettersom det er et mindre prisintervall, og de stiger ikke like mye på bestemte dager eller avganger som de gjør med toget.

Priser Enkeltbillett 7 dager 30 dager
Voksen 1019/539 kr 4355 kr 10890 kr
Barn/Ungdom 509/289 kr 4355 kr 10890 kr
Student 898/539 kr 4355 kr 10890 kr
Honnør 509/289 kr 4355 kr 10890 kr
Militær 120 kr 4355 kr 10890 kr

Sammenligning av tog- og busspriser:

Priser Enkeltbillett Tog Enkeltbillett Buss
Voksen 1019/539 kr 878/509 kr
Barn/Ungdom 509/289 kr 654/385 kr
Student 898/539 kr 654/385 kr
Honnør 509/289 kr 654/385 kr
Militær 120 kr 71 kr

Hvis du vil kjøpe sesongkort, kan du ikke gjøre det via nettsiden, men må registrere deg og bruke Vy-appen. Derfor kan det noen ganger være vanskelig å finne priser på 7-, 30- eller 365-dagersbilletter. Du kan laste ned appen avhengig av hvilken enhet du har (iOS- og Android-appen).

Selv om det i dette tilfellet ikke er veldig vanlig, finnes det også en annen seddel som kalles Smartpris. Her reduseres prisen på billetten jo flere turer du foretar i løpet av en måned, og fra og med den 20. turen er den gratis. Men det lønner seg bare hvis du reiser nesten hver dag og veldig ofte. Ellers kan 30-dagerspasset være det beste alternativet. Likevel kunne vi ikke forlate dette avsnittet uten å nevne det. Du finner mer informasjon her.

Stavanger Stasjon

Addresse: Jernbaneveien 3, 4005 Stavanger

Oslo S

Addresse: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

Rutetider

Hvis du vil se ruten som F5-toget tar mellom Oslo og Stavanger, kan du se hele ruten på kartet nedenfor.

HTML y CSS Combinados

Du kan se guiden om bussen Stavanger - Oslo som et alternativ til toget ved å klikke her.

Kontaktinformasjon

Hvis du er i tvil om noe som helst i forbindelse med denne ruten, må du ikke nøle med å kontakte selskapet som har ansvaret for å gjennomføre eller hjelpe deg på reisen. Som i dette tilfellet er Vy. Derfor ønsket vi å avslutte med kontaktinformasjonen deres, der du vil motta et veldig raskt svar, og med forskjellige måter i tilfelle noen form for kontakt ikke fungerer for deg. Så ta en titt på all informasjonen nedenfor og bruk det beste alternativet du liker.

Telefon: 61 05 19 10

E-posttog@vy.no

Åpningstider:

  • Mandag–fredag: kl. 07:00–23:00
  • Lørdag: kl. 08:00–21:00
  • Søndag: kl. 09:00–23:00

For henvendelser om gruppereiser for 10 eller flere reisende:

  • Mandag–fredag: kl. 08:30–16:00
  • Lørdag og søndag: stengt
  • Helligdager: stengt

Har du spørsmål om togreiser til og i Europa? Finn ut hvordan du sjekker rutetider og bestiller billetter.

Har du spørsmål om reiser med Vys tog i Sverige? Finn kontaktinformasjon på vy.se.

Har du spørsmål om assistanse på stasjonen for personer med nedsatt funksjonsevne? Finn kontaktinformasjon om assistanse i Spørsmål og svar.

Ved uønskede hendelser på stasjoner eller spor, kontakt Bane NOR (finn kontaktinformasjon på banenor.no). Gjelder henvendelsen akutt fare for liv eller helse, kontakt nødetatene på 110 (brann), 112 (politi) eller 113 (ambulanse).

Har du spørsmål om reiser med Vys busser i Sverige? Finn kontaktinformasjon på vy.se.

Ofte stilte spørsmål: https://www.vy.no/

HTML y CSS Combinados

Du kan se guiden om bussen Stavanger - Oslo som et alternativ til toget ved å klikke her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *