Tog Stavanger – Kristiansand Linje F5

Hvis du vil reise mellom Stavanger og Kristiansand eller omvendt, har du kommet til det beste stedet. Siden vi skal dykke ned i forbindelsen mellom disse to stedene, vil vi fokusere på toget, som er det beste alternativet. Selv om vi også vil se på andre alternativer for å sammenligne hva som er det beste alternativet og hvilke former for kollektivtransport som finnes mellom disse to stedene. Så hvis du ønsker å reise på den mest komfortable og billigste måten mellom disse to punktene, kan du ikke gå glipp av denne guiden.

Togreisen går på F5-linjen, som drives av Go-Ahead Norge i samarbeid med Vy for informasjon. Den har flere avganger daglig, og vanligvis et nattog. Reisetiden varierer vanligvis fra 2 timer og 55 minutter til 3 timer og 20 minutter, avhengig av hvilken avgang du bruker, da det noen ganger er flere stopp enn andre.

Og hvis du vil vite hvilke andre alternativer som finnes, har vi bussen VY190 og Konkurrenten (Nor-Way). Videre i hver del kan du også se en sammenligning med Stavanger – Kristiansand-bussen for å se hvilket alternativ som er best. I dette tilfellet tar bussreisen 3 timer og 45 minutter, så med tanke på reisetid er det ikke det beste alternativet.

Tidsplaner

Nedenfor kan du se rutetabellene for F5-toget, med avganger fra Stavanger og videre nedover fra Kristiansand. Rutetabellene er ukompliserte og enkle å forstå. På den annen side kan du se de andre stoppestedene mellom disse punktene, i tilfelle du ikke skal til disse byene, men til et nærliggende punkt.

Du finner vanligvis 7 togavganger daglig. Med buss er det vanligvis 4 avganger. Du kan se rutetabeller for buss Stavanger – Kristiansand ved å klikke her for å sammenligne. Men generelt er det flere togavganger enn bussavganger, så det er fortsatt det beste alternativet. Hvis det ikke går noe tog på det tidspunktet du ønsker å reise, er det imidlertid mulig at en buss kan ta turen, selv om det tar 30-45 minutter lenger.

Du kan se rutetabellene i PDF-format ved å klikke her.

Vi anbefaler at du bruker knappen nedenfor for å gå til reiseplanleggeren før du går til toget eller bussen, for å se eventuelle endringer og sanntidsinformasjon om rutetabellen. Du kan også se de ulike kombinasjonene mellom disse punktene, både for tog og buss.

Priser

Prisene for dette toget er dessverre ikke en fast pris, fordi det er et langdistansetog, og varierer i pris i henhold til tilbud og etterspørsel. Avhengig av antall passasjerer som ønsker å reise med toget. Derfor kan du finne mye høyere priser i helgene, eller i ferier der folk har en tendens til å bevege seg mer.

I dette tilfellet har vi tatt med den høyeste prisen vi har funnet, og den laveste prisen du kan forvente å betale. På denne måten vet du hvilken prisklasse folk pleier å bevege seg i. Vi vet at det noen ganger kan være nesten dobbelt så dyrt, men det er virkelig den forskjellen det utgjør. På den annen side har vi i tabellen tatt med prisene på andre svært interessante billettyper, for eksempel sesongbilletter og rabattene som noen passasjerer får.

Og til slutt kunne vi ikke gå glipp av sammenligningen med alternativet, bussen Stavanger – Kristiansand, som du kan se den mer detaljerte prisen på ved å klikke her. Men som en liten oppsummering kan vi si at prisen er veldig lik, men at den generelt sett er litt dyrere.

Priser Enkeltbillett 7 dager 30 dager 365 dager
Voksen 459/289 kr 2326 kr 5814 kr 58140 kr
Barn/Ungdom 289 kr 1396 kr 3488 kr 34884 kr
Student 459/289 kr 1396 kr 3488 kr 34884 kr
Honnør 289 kr 2326 kr 5814 kr 58140 kr
Militær 61 kr 2326 kr 5814 kr 58140 kr

Sammenligning av tog- og busspriser:

Priser Enkeltbillett Tog Enkeltbillett Buss
Voksen 459/289 kr 469/369 kr
Barn/Ungdom 289 kr 309/269 kr
Student 459/289 kr 309/269 kr
Honnør 289 kr 309/269 kr
Militær 61 kr 49 kr

Hvis du vil kjøpe sesongkort, kan du ikke gjøre det via nettsiden, men må registrere deg og bruke Vy-appen. Derfor kan det noen ganger være vanskelig å finne priser på 7-, 30- eller 365-dagersbilletter. Du kan laste ned appen avhengig av hvilken enhet du har (iOS- og Android-appen).

Selv om det i dette tilfellet ikke er veldig vanlig, finnes det også en annen seddel som kalles Smartpris. Her reduseres prisen på billetten jo flere turer du foretar i løpet av en måned, og fra og med den 20. turen er den gratis. Men det lønner seg bare hvis du reiser nesten hver dag og veldig ofte. Ellers kan 30-dagerspasset være det beste alternativet. Likevel kunne vi ikke forlate dette avsnittet uten å nevne det. Du finner mer informasjon her.

Stavanger Stasjon

Addresse: Jernbaneveien 3, 4005 Stavanger

Kristiansand Stasjon

Addresse: 4612 Kristiansand

Rutetider

Hvis du vil se ruten og ruten som dette F5-toget tar under disse punktene, kan du ganske enkelt se på kartet nedenfor. Det viser reiseruten det følger.

HTML y CSS Combinados

Du kan se guiden om bussen Stavanger - Kristiansand som et alternativ til toget ved å klikke her.

Kontaktinformasjon

Hvis du er i tvil om noe som helst i forbindelse med denne ruten, må du ikke nøle med å kontakte selskapet som har ansvaret for å gjennomføre eller hjelpe deg på reisen. Som i dette tilfellet er Vy. Derfor ønsket vi å avslutte med kontaktinformasjonen deres, der du vil motta et veldig raskt svar, og med forskjellige måter i tilfelle noen form for kontakt ikke fungerer for deg. Så ta en titt på all informasjonen nedenfor og bruk det beste alternativet du liker.

Telefon: 61 05 19 10

E-posttog@vy.no

Åpningstider:

  • Mandag–fredag: kl. 07:00–23:00
  • Lørdag: kl. 08:00–21:00
  • Søndag: kl. 09:00–23:00

For henvendelser om gruppereiser for 10 eller flere reisende:

  • Mandag–fredag: kl. 08:30–16:00
  • Lørdag og søndag: stengt
  • Helligdager: stengt

Har du spørsmål om togreiser til og i Europa? Finn ut hvordan du sjekker rutetider og bestiller billetter.

Har du spørsmål om reiser med Vys tog i Sverige? Finn kontaktinformasjon på vy.se.

Har du spørsmål om assistanse på stasjonen for personer med nedsatt funksjonsevne? Finn kontaktinformasjon om assistanse i Spørsmål og svar.

Ved uønskede hendelser på stasjoner eller spor, kontakt Bane NOR (finn kontaktinformasjon på banenor.no). Gjelder henvendelsen akutt fare for liv eller helse, kontakt nødetatene på 110 (brann), 112 (politi) eller 113 (ambulanse).

Har du spørsmål om reiser med Vys busser i Sverige? Finn kontaktinformasjon på vy.se.

Ofte stilte spørsmål: https://www.vy.no/

HTML y CSS Combinados

Du kan se guiden om bussen Stavanger - Kristiansand som et alternativ til toget ved å klikke her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *