Tog Kristiansand – Oslo Linje F5

Hvis du ønsker å reise fra Kristiansand til Oslo eller omvendt, er det beste alternativet å ta toget. Men nå lurer du kanskje på hvilket tog, når går det, hvor mye koster det og hvilke andre alternativer finnes det? Du finner alle svarene på disse spørsmålene i denne guiden. Her beskriver vi denne ruten i detalj, med fokus på toget, men uten å glemme alternativet innen offentlig transport, bussen. Så la oss ta en titt på all informasjonen du trenger å vite før du bestemmer deg for hvilket alternativ du skal velge.

Toget kjøres av Go-Ahead Norge, og det er linje F5 som trafikkerer denne ruten. I dette tilfellet er reisetiden vanligvis 4 timer og 30 minutter. Og det har flere avganger hver dag, fra morgen til nattogavgang.

På den andre siden har vi bussen, eller rettere sagt to busser. Bussalternativet som betjenes av Vy, med VY190, og på den andre siden alternativet som betjenes av Nor-Way, med den berømte Konkurrenten-bussen. I begge tilfeller kan du reise med buss Kristiansand – Oslo, og du finner en detaljert guide ved å klikke her. Med denne bussen tar reisen vanligvis 4 timer og 20 minutter.

Tidsplaner

Hvis du vil se rutetabellene, er det like enkelt som å se nedenfor, og bare søke etter den holdeplassen du ønsker. Ta i så fall en god titt på adressen for å unngå å bli forvirret, slik at du slipper å gå til et tog som ikke går. Først ser du avgangene fra Kristiansand, og deretter avgangene fra Oslo. Så enkelt er det. Ellers er det ikke så komplisert. Det går vanligvis 5-6 avganger om dagen. Og på bussiden er det mer enn 10. Så bussen er et godt alternativ på grunn av det store antallet avganger den har.

Hvis du vil vite mer om rutetabellen for buss Kristiansand – Oslo, er det like enkelt som å klikke her for å se den. På den annen side vil du se at det i noen tilfeller er togavganger, men det er med buss, på grunn av vedlikeholdsarbeid, noen avganger er laget med det som er kjent som busstog. Dette er ikke noe annet enn en buss som erstatter toget, men opprettholder samme pris og rute. Så for å se det bedre, anbefaler vi at du bruker lenken på knappen nedenfor.

Du kan se rutetabellene i PDF-format ved å klikke her.

Vi anbefaler at du bruker knappen nedenfor for å gå til reiseplanleggeren før du går til toget eller bussen, for å se eventuelle endringer og sanntidsinformasjon om rutetabellen. Du kan også se de ulike kombinasjonene mellom disse punktene, både for tog og buss.

Priser

Prisene varierer, og det finnes ingen fastpris for denne ruten, verken på tog eller buss. Ettersom de regnes som langdistansereiser. De eneste prisene som ikke endres i henhold til etterspørselen, er sesongbillettene, som også vises i tabellen nedenfor. Tabellen nedenfor viser prisene for denne forbindelsen, og nedenfor sammenligningen med buss.

Du vil se to priser for enkeltbilletter, siden det som nevnt ovenfor ikke er noen fast pris. Og disse to prisene er den høyeste og den laveste prisen vi har funnet. Siden vi ikke kan fortelle deg hvor mye det vil koste, fordi det avhenger mye av hvilken dag og tid du reiser, gir vi deg et prisintervall du kan forvente å betale. Selv om det noen ganger kan være enda dyrere hvis du reiser på datoer med mange reisende. Men det er et veldig godt estimat på hva toget eller bussen vil koste deg.

Sammenligningen med buss er gjort på de samme datoene, så som vi har observert, er bussen vanligvis dyrere hvis vi ser på den laveste prisen, men prisen skyter ikke så mye i været. Så det er svært sannsynlig at bussen på mange avganger har en pris som er lik eller lavere enn toget. Nå er det et spørsmål om preferanse, avhengig av forskjellen, hvilken du foretrekker å bruke.

Priser Enkeltbillett 7 dager 30 dager 365 dager
Voksen 749/349 kr 3169 kr 7922 kr 79220 kr
Barn/Ungdom 289 kr 1901 kr 4753 kr 47532 kr
Student 653/349 kr 1901 kr 4753 kr 47532 kr
Honnør 87 kr 3169 kr 7922 kr 79220 kr
Militær 749/349 kr 3169 kr 7922 kr 79220 kr

Sammenligning av tog- og busspriser:

Priser Enkeltbillett Tog Enkeltbillett Buss
Voksen 749/349 kr 579/459 kr
Barn/Ungdom 289 kr 435/345 kr
Student 653/349 kr 435/345 kr
Honnør 289 kr 435/345 kr
Militær 87 kr 58 kr

Hvis du vil kjøpe sesongkort, kan du ikke gjøre det via nettsiden, men må registrere deg og bruke Vy-appen. Derfor kan det noen ganger være vanskelig å finne priser på 7-, 30- eller 365-dagersbilletter. Du kan laste ned appen avhengig av hvilken enhet du har (iOS- og Android-appen).

Selv om det i dette tilfellet ikke er veldig vanlig, finnes det også en annen seddel som kalles Smartpris. Her reduseres prisen på billetten jo flere turer du foretar i løpet av en måned, og fra og med den 20. turen er den gratis. Men det lønner seg bare hvis du reiser nesten hver dag og veldig ofte. Ellers kan 30-dagerspasset være det beste alternativet. Likevel kunne vi ikke forlate dette avsnittet uten å nevne det. Du finner mer informasjon her.

Kristiansand Stasjon

Addresse: 4612 Kristiansand

Oslo S

Addresse: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

Rutetider

Hvis du ønsker å se ruten du skal ta før du setter deg på toget, kan du nedenfor se hvor toget passerer og hele ruten det tar mellom disse to punktene.

HTML y CSS Combinados

Du kan se guiden om bussen Kristiansand - Oslo som et alternativ til toget ved å klikke her.

Kontaktinformasjon

Hvis du er i tvil om noe som helst i forbindelse med denne ruten, må du ikke nøle med å kontakte selskapet som har ansvaret for å gjennomføre eller hjelpe deg på reisen. Som i dette tilfellet er Vy. Derfor ønsket vi å avslutte med kontaktinformasjonen deres, der du vil motta et veldig raskt svar, og med forskjellige måter i tilfelle noen form for kontakt ikke fungerer for deg. Så ta en titt på all informasjonen nedenfor og bruk det beste alternativet du liker.

Telefon: 61 05 19 10

E-posttog@vy.no

Åpningstider:

  • Mandag–fredag: kl. 07:00–23:00
  • Lørdag: kl. 08:00–21:00
  • Søndag: kl. 09:00–23:00

For henvendelser om gruppereiser for 10 eller flere reisende:

  • Mandag–fredag: kl. 08:30–16:00
  • Lørdag og søndag: stengt
  • Helligdager: stengt

Har du spørsmål om togreiser til og i Europa? Finn ut hvordan du sjekker rutetider og bestiller billetter.

Har du spørsmål om reiser med Vys tog i Sverige? Finn kontaktinformasjon på vy.se.

Har du spørsmål om assistanse på stasjonen for personer med nedsatt funksjonsevne? Finn kontaktinformasjon om assistanse i Spørsmål og svar.

Ved uønskede hendelser på stasjoner eller spor, kontakt Bane NOR (finn kontaktinformasjon på banenor.no). Gjelder henvendelsen akutt fare for liv eller helse, kontakt nødetatene på 110 (brann), 112 (politi) eller 113 (ambulanse).

Har du spørsmål om reiser med Vys busser i Sverige? Finn kontaktinformasjon på vy.se.

Ofte stilte spørsmål: https://www.vy.no/

HTML y CSS Combinados

Du kan se guiden om bussen Kristiansand - Oslo som et alternativ til toget ved å klikke her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *