Tog Bergen – Oslo Linje F4

I denne guiden gir vi deg all informasjon om togforbindelsen mellom Bergen og Oslo. Dette er den beste måten å komme seg mellom disse to stedene med offentlig transport, hvis du ikke kjører egen bil. Vi vil også se på hvordan det skiller seg fra hovedalternativet, bussen. Så hvis du vurderer å reise mellom disse to byene, kan du ikke gå glipp av denne detaljerte guiden.

Toglinjen som trafikkerer denne forbindelsen er i dette tilfellet linje F4 som trafikkeres av Vy. Reisetiden er vanligvis mellom 7 timer og 20 minutter og 7 timer og 50 minutter. Det er en mye raskere måte enn alternativene. Den eneste direktebussen, med bare én avgang per dag, er VY190, som har en reisetid på 13 timer og 25 minutter. Den tar mange flere svinger og stopper på mange andre holdeplasser underveis. Dette gjør toget til det klart beste alternativet for å komme seg dit, med nesten halvparten av reisetiden.

Tidsplaner

Nedenfor ser du rutetabellene for linje F4, der du først ser avgangene fra Bergen og deretter fra Oslo. Du kan se at selv om det er en lang rute, har den rundt 6 daglige avganger. I skrivende stund kjøres en del av strekningen med buss som erstatning for tog på grunn av reparasjoner på enkelte stasjoner. Det kan imidlertid hende at dette ikke lenger er tilfelle når du leser dette. Det har ikke så stor innvirkning på reisetiden uansett, men det er viktig å vite slik at du ikke blir forvirret. Bussen bør brukes fra Bergen til Arna på dette tidspunktet. Deretter kan du ta toget til Arna.

Hvis du vil unngå forvirring, kan du også bruke planleggeren nedenfor, i blått. Du vil også kunne se eventuelle endringer som kan ha påvirket denne ruten som vi ikke har nevnt. Eller om det ikke lenger finnes noen buss som erstatning for toget, og denne forbindelsen nå er helt direkte. Du kan også se alternativene, for eksempel buss. Men som vi så, er dette alternativet mye tregere.

Du kan se rutetabellene i PDF-format ved å klikke her.

Vi anbefaler at du bruker knappen nedenfor for å gå til reiseplanleggeren før du går til toget eller bussen, for å se eventuelle endringer og sanntidsinformasjon om rutetabellen. Du kan også se de ulike kombinasjonene mellom disse punktene, både for tog og buss.

Priser

Prisene varierer sterkt avhengig av hvilket tog du skal bruke, fra prisen på den enkleste billetten. Derfor har vi angitt prisene for den høyeste og den laveste prisen, slik at du kan bruke disse prisene som en referanse for hva det vil koste deg. Vær oppmerksom på at det er forskjellige prisklasser på disse langdistansetogene, med flere premiumseter, som du kan forestille deg vil være dyrere. Dessverre finnes det ikke sesongkort på denne forbindelsen, slik det gjør på andre langdistansetog. Du kan altså bare kjøpe en enkeltbillett, uten mulighet til å spare penger hvis du reiser mye mellom disse stedene.

Selv om vi allerede har sett at bussen ikke er noe godt alternativ, vil vi likevel vise prisene i tabellen nedenfor med en sammenligning, slik at du vet hvilken pris du kan forvente, og om det kan lønne seg selv om reisen er lengre. Vær oppmerksom på at i bussprisene skyldes vanligvis den dyrere prisen at du må bruke to busser, ettersom VY190 bare har én daglig avgang fra Oslo til Bergen eller omvendt. På denne måten vet du hvilken prisklasse både tog og buss vanligvis ligger i.

Priser Enkeltbillett
Voksen 1099/439 kr
Barn/Ungdom 548 kr
Student 822/439 kr
Honnør 548 kr
Militær 110 kr

Sammenligning av tog- og busspriser:

Priser Enkeltbillett Tog Enkeltbillett Buss
Voksen 1099/439 kr 1104/819 kr
Barn/Ungdom 548 kr 880/669 kr
Student 822/439 kr 880/669 kr
Honnør 548 kr 880/669 kr
Militær 110 kr 100 kr

Selv om det i dette tilfellet ikke er veldig vanlig, finnes det også en annen seddel som kalles Smartpris. Her reduseres prisen på billetten jo flere turer du foretar i løpet av en måned, og fra og med den 20. turen er den gratis. Men det lønner seg bare hvis du reiser nesten hver dag og veldig ofte. Ellers kan 30-dagerspasset være det beste alternativet. Likevel kunne vi ikke forlate dette avsnittet uten å nevne det. Du finner mer informasjon her.

Bergen Stasjon

Addresse: 5015 Bergen

Oslo S

Addresse: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo

Rutetider

Hvis du er i tvil om hvordan reisen fra Oslo til Bergen eller omvendt ser ut med tog, er det ikke lenger tilfelle. Du finner alle detaljene nedenfor.

Kontaktinformasjon

Hvis du er i tvil om noe som helst i forbindelse med denne ruten, må du ikke nøle med å kontakte selskapet som har ansvaret for å gjennomføre eller hjelpe deg på reisen. Som i dette tilfellet er Vy. Derfor ønsket vi å avslutte med kontaktinformasjonen deres, der du vil motta et veldig raskt svar, og med forskjellige måter i tilfelle noen form for kontakt ikke fungerer for deg. Så ta en titt på all informasjonen nedenfor og bruk det beste alternativet du liker.

Telefon: 61 05 19 10

E-posttog@vy.no

Åpningstider:

  • Mandag–fredag: kl. 07:00–23:00
  • Lørdag: kl. 08:00–21:00
  • Søndag: kl. 09:00–23:00

For henvendelser om gruppereiser for 10 eller flere reisende:

  • Mandag–fredag: kl. 08:30–16:00
  • Lørdag og søndag: stengt
  • Helligdager: stengt

Har du spørsmål om togreiser til og i Europa? Finn ut hvordan du sjekker rutetider og bestiller billetter.

Har du spørsmål om reiser med Vys tog i Sverige? Finn kontaktinformasjon på vy.se.

Har du spørsmål om assistanse på stasjonen for personer med nedsatt funksjonsevne? Finn kontaktinformasjon om assistanse i Spørsmål og svar.

Ved uønskede hendelser på stasjoner eller spor, kontakt Bane NOR (finn kontaktinformasjon på banenor.no). Gjelder henvendelsen akutt fare for liv eller helse, kontakt nødetatene på 110 (brann), 112 (politi) eller 113 (ambulanse).

Har du spørsmål om reiser med Vys busser i Sverige? Finn kontaktinformasjon på vy.se.

Ofte stilte spørsmål: https://www.vy.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *