Taxfree Gardermoen: Regler for kvoter og all informasjon | Kontakt og tjenester

Taxfree-handelen på Gardermoen tilbyr kundeservice hele døgnet, selv når det er forsinkelser på flyreiser innen- og utenlands. Her får du avgifts- og momsfritt produkter, samt de beste varene fra øverste hylle. For å gjøre handelen enda mer lønnsom kan du benytte deg av månedlige tilbud med 30 prosent avslag på utvalgte produkter.

Handleturisten kan gjøre store besparelser ved å handle utenlands og via taxfree. Men før man begynner å handle som en ekspert, er det viktig å kjenne til kvotereglene.

For turister som har vært ute av Norge i minst 24 timer, er det mulig å ta med seg varer verdt opptil NOK 6 000 tilbake til Norge uten å betale toll eller avgifter. For opphold ute av Norge på mindre enn 24 timer, er denne kvoten halvert til NOK 3 000. Når det gjelder tobakks- og alkoholvarer, må du kunne dokumentere at disse er kjøpt avgiftsbelagt (ikke taxfree) i et EØS-land.

Barn under 12 år kan ta med seg mineralvann, sjokolade og sukkervarer toll- og avgiftsfritt. For alkohol og tobakk er det 18 års aldersgrense, mens alkohol over 22 % stiller 20 års aldersgrense.

Med dette som utgangspunkt, kan handleturisten gjøre store besparelser ved å handle utenlands. Ved å følge kvotereglene, kan man få mest mulig ut av oppholdet og spare store summer penger.

For å ta med alkoholholdige varer innenfor den samlede kvoten, kan du ta med deg brennevin/ likør opp til 60 %, 1 liter vin mellom 4,7 % og 22 %, 1,5 liter øl over 2,5 % (også sterkøl) , eller rusbrus o.l. opp til 4,7 %, begrenset opp til 2 liter. Brennevinskvoten kan også tilsvare 1,5 liter av enten vin eller øl, mens vinkvoten kan byttes i øl, liter for liter.

Du kan også ta med 200 sigaretter eller 250 gram av andre tobakksvarer, samt 200 blad sigarettpapir.

For de som ønsker å ta med store mengder med alkoholholdige varer, tobakk og snus, er det mulig å forenklet fortolle dem. Mer informasjon om dette finner du på toll.no.

VaretypeMengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 %1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), 
eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %
2 liter
Sigaretter eller annen tobakk
(for eksempel snus)
100 stk sigaretter eller
125 gram annen tobakk (snus, sigarer og sigarillos regnes i gram)
Sigarettpapir og -hylser100 stk

Satsar for 2023

Reisende trenger ikke lenger bekymre seg for å ha nok sminke, vin eller gaver til reisen sin. Duty- og taxfree-butikkene har alt du trenger for å imponere på destinasjonen.

Du kan få hjelp fra dyktige make-up artister som gir deg sminke- og skjønnhetstips, og prøve testprodukter. Sommerlier hjelper deg å finne de spesielle vin- og brennevinene du ønsker. Du kan også få kjøpt gaver og få dem pakket inn med gavepapir som følger med.

Du har også muligheten til å forhåndsbestille via «Klikk & Hent», enten før eller etter en flyreise. Reiser du med en turoperatør kan du få varer på flyet til og fra destinasjonen. Duty- og taxfree-butikkene selger også Travel Edition- versjoner av mange kjente produkter, som for eksempel sminke, alkohol og gaver. Dette gjør det lettere å ta med seg produktene som du trenger mens du reiser.

For å bruke Klikk & hent på 1-2-3, må du først velge flyplassen du ønsker å hente varene fra. Utvalget av produkter varierer, så det er viktig å velge riktig flyplass. Deretter oppgir du informasjon om ankomsttid, navnet ditt, e-postadresse og telefonnummer. Vi pakker så varene dine uansett når du bestiller. Til slutt, kan du hente dine favoritter på flyplassen. Vi har spesielle kasser som er godt merket ved utgangen av butikken, og du mottar en bekreftelse på e-post med et kart som viser hvor du kan hente varene. Du finner mer informasjon om denne tjenesten her.

Taxfree-butikker er et flott sted å handle gaver og varer til en god pris. Spesielt Travel Edition produkter, som kun selges i Duty- og taxfree butikker, er et populært alternativ for å spare penger. Det finnes et bredt spekter av produkter å velge mellom, inkludert parfyme, alkoholholdige drikkevarer, leker, klær, smykker og elektronikk. I tillegg til vanlige produkter kan du også kjøpe eksklusive Travel Edition versjoner av produkter som vanligvis selges andre steder.

Kvitteringen du mottar når du kjøper produkter på Taxfree er også viktig for retur og bytte. Skal du mellomlande eller trenger forsegling av produkter, kan du spørre om dette ved kassen. Mange taxfree-butikker tilbyr forsegling av produkter, slik at du kan passere sikkerhetskontrollen uten å åpne produktene. Dette er en fin måte å beskytte produkter som er kostbare eller eksklusive, og sørger for at de ikke åpnes eller forstyrres på vei til feriemålet.

Kontaktinformasjon Taxfree

Addresse: Edvard Munchs veg, 2061 Gardermoen

Telefon: +4794858000

Nettside: https://www.tax-free.no/

Hyppige spørsmål

Er du skattefri for Gardermoen?

Taxfree på Gardermoen er butikker som selger produkter som alkohol, tobakk, parfyme, kosmetikk og suvenirer til lavere priser enn vanlig, siden disse produktene er fritatt for moms.

Hvor finner jeg taxfree-butikkene på Gardermoen?

Gardermoen Duty Free Shops finner du i ankomsthallen og avgangshallen, både før og etter sikkerhetskontrollen.

Hva er reglene for kjøp av tollfrie produkter på Gardermoen?

For å handle tollfrie varer på Gardermoen må du være over 18 år og ha internasjonal reiseplan. Varene må også fraktes i bagasjen, og du kan kjøpe en viss mengde av hver vare avhengig av landets regler.

Hva er prisene på taxfree-produkter i Gardermoen sammenlignet med vanlige butikker?

Prisene på avgiftsfrie produkter på Gardermoen er generelt lavere enn i vanlige butikker, siden disse produktene er fritatt for moms. Hvis du vil vite prisen, kan du besøke den offisielle Taxfree-nettsiden.

Er det mulig å returnere eller bytte avgiftsfrie produkter kjøpt på Gardermoen?

Generelt kan varer kjøpt fra Gardermoen ikke returneres eller byttes tollfritt da disse varene er beregnet på personlig bruk og ikke for videresalg. Derfor er det viktig å sjekke produktene grundig før du kjøper dem.

Kilder: Toll.no, Tax-free.no, Avinor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *