Stegna

Stegna ligger på østkysten av Rhodos, omtrent 30 kilometer sør for Rhodos by og to kilometer øst for byen Archangelos, som i all ubemerkethet er den tredjestørste byen på Rhodos.

Den tidligere fiskebyen Stegna har bevart en del av sin greske landsbycharme, noe som gjør byen perfekt for en avslappende ferie i naturskjønne omgivelser.

De fleste hotellene i Stegna er eid og drevet av lokale familier. Det beste hotellet er likevel det store firestjerners Porto Angeli Beach Resort, som ligger rett ved stranden og har mange aktiviteter å by på.

Stegna strand

Strendene i Stegna er noe av det som gjør byen så attraktiv for turister. Stegna strand er en ca. 700 meter lang sandstrand med litt grus her og der. Vannet er krystallklart og normalt rolig, men ikke spesielt lavt.

Den avslappende atmosfæren og utsikten til de imponerende fjellene gjør den perfekt for en dag på stranden. Det er mulig å leie solsenger og parasoller på stranden, mens gratis parkering er tilgjengelig langs veien ved stranden.

Det er også mulig å leie både og vannsykler, og forholdene er perfekte for snorkling.

Restauranter og natteliv

De fleste restauranter og kafeer ligger nær stranden. Fiskerestaurantene er veldig populære blant gjestene, men også restauranten Aroma & Maria’s, som serverer tradisjonell gresk mat.

Nattelivet i Stegna er rolig, men det er mulighet for en long drink om kvelden, for eksempel på Jack’s Bar.

Aktiviteter og severdigheter rundt Stegna

Naturen rundt Stegna er fantastisk. De som er i god form kan ta en tur i fjellene på mountainbikes, og kanskje sykle til Archangelos eller den flotte stranden Tsambika noen få kilometer unna.

Er ikke mountainbikes aktuelt, bør man leie en bil i noen dager. Bortsett fra Tsambika, er middelalderbyen Lindos absolutt verdt et besøk. Den ligger ca. 17 kilometer mot sør.

Stegna er en perfekt ferieby for de som ønsker å slappe av og nyte vakker natur og gresk kultur.

Konklusjon

Stegna er en sjarmerende og avslappende ferieby på østkysten av Rhodos. Med en vakker sandstrand, krystallklart vann og imponerende fjell, er det den perfekte destinasjonen for de som ønsker en rolig og naturskjønn ferie.

Byen har et utvalg av restauranter og kafeer som serverer deilig gresk mat, inkludert fiskerestauranter som er spesielt populære blant besøkende.

For de som ønsker å utforske området rundt Stegna, er det mange aktiviteter og severdigheter å oppleve. Fra fjellvandring og sykling til en tur til middelalderbyen Lindos, er det noe for enhver smak.

Samlet sett er Stegna en flott destinasjon for de som ønsker å unnslippe masseturismen og oppleve det beste av hva østkysten av Rhodos har å tilby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *