Gamlebyen Rhodos

De som reiser til Rhodos bør ikke gå glipp av en tur til Rhodos gamleby, som er en av Europas best bevarte middelalderbyer. Denne byen er også oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Rhodos gamleby ligger bak den 4 kilometer lange bymuren som ble bygget av Johanniterne i den sene middelalderen. Bak bymuren finner du en labyrint av smale gater og små torg med flotte bygninger, spisesteder og små butikker.

Det er en turistmagnet, men hvis du kommer tidlig på dagen kan du nyte de første timene i relativ ro. Høydepunktet er Stormesterens palass, som ble oppført på 1300-tallet og i dag er byens kjennetegn. Fra Stormesterens palass fører Riddernes gate ned til det arkeologiske museet. Gaten betraktes som en av de best bevarte middelaldergatene i Europa. Den tyrkiske bydelen er også veldig interessant, for eksempel Soliman-moskeen, som ble bygget året etter at tyrkerne erobret Rhodos i 1522.

Det er lurt å skaffe seg et kart over Rhodos gamleby, for å kunne utforske området på egen hånd. Det finnes også guidede turer tilgjengelig, som kan gi deg en dypere forståelse av byens historie og kultur.

En annen attraksjon er den imponerende Akropolis på Lindos, som ligger på en høyde med fantastisk utsikt over havet. Her kan du se ruinene av templene som ble bygget til ære for gudene Athena og Lindia. Det er også en flott strand i nærheten, så du kan kombinere kulturelle og avslappende aktiviteter på samme dag.

Rhodos har mye å tilby for besøkende, med sin vakre natur, historiske severdigheter og deilige maten. Men hvis du vil oppleve noe helt spesielt, bør du definitivt ta turen til Rhodos gamleby. Det vil gi deg en unik opplevelse av en av Europas best bevarte middelalderbyer.

Så, hva kan vi konkludere med? Rhodos gamleby er definitivt et must-see for alle som reiser til Rhodos. Byen er en av Europas best bevarte middelalderbyer, og gir besøkende en unik opplevelse av historie og kultur. Fra de smale gatene og de vakre bygningene, til de imponerende monumentene og deilige maten, Rhodos gamleby har noe å tilby for alle. Det er også en flott destinasjon for alle som ønsker å kombinere kultur og avslapping, med vakre strender og avslappende atmosfære. Så, ikke nøl med å legge Rhodos gamleby til reiseplanen din neste gang du besøker øya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *