Ixia

Feriebyen Ixia ligger ved Ialyssoskysten på nordvestkysten af Rhodos, kun ca. 6 km. fra Rhodos by og lige ved siden af den større ferieby Ialyssos. Her finner man alt man trenger for en god familieferie, samtidig som det er litt roligere enn i nabobyerne. Et godt familiehotell er Hotel Rhodes Bay, som ligger rett ved stranden og har store bassengområder. Det er mange fasiliteter og gratis WiFi på hotellet.

Ixia

For en romantisk parferie er Ialyssoskysten kjent for å ha den vakreste solnedgangen på Rhodos. Generelt er været fantastisk.

Stranden i Ixia

Ixia har en lang og vakker strand, som flere steder er dekket av sand innenfor solsengene, men i vannkanten og i vannet er det steiner. Vannet har de vakreste blå og turkise nyanser.

Ixia strand

De geografiske forholdene gjør at det blåser en nesten konstant vind på havet foran stranden. Det gjør Ixia til et perfekt sted for windsurfere, men det er også mulig å prøve andre vannsportaktiviteter, og det er til og med mulig å dra på dykketur.

Hvis vinden og bølgene er for sterke, har de fleste hoteller store svømmebassenganlegg.

Restauranter og natteliv

Det er et stort utvalg av restauranter i Ixia. Generelt er det god kvalitet til prisen, og menyene er internasjonale. For tradisjonell gresk mat kan det anbefales å ta en kort tur til Ialyssos eller Rhodos by.

Om kvelden sørger flere barer for underholdning. De som ønsker et villere natteliv kan ta en taxi til Rhodos by, hvor det er enda flere barer og diskoteker som underholder natten lang.

Aktiviteter i Ixia

Hvis man trenger en liten pause fra soling og vannsportaktiviteter, kan man rusle litt rundt i de små turistbutikkene i Ixia.

Hvis man vil oppleve noe mer, er det bare et kvarter med buss eller taxi til Rhodos by. Her kan man oppleve den enestående gamlebyen med sine sjarmerende gater, ringmurer og korsfarerpalasser. Eller man kan besøke den moderne bydelen med kjøpesentre og trendy restauranter og kafeer.

Ixia kart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *