Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem: Oppskrift og steg-for-steg-guide

Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem er en deilig kakeoppskrift som har blitt en favoritt blant mange nordmenn. Denne kaken har en mandelbunn som er toppet med en gul suksesskrem og sjokoladeglasur. Oppskriften kan være litt tidkrevende, men det er definitivt verdt innsatsen.

Oppskriften på Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem kan variere litt fra person til person, men den grunnleggende oppskriften består av en mandelbunn, gul suksesskrem og sjokoladeglasur. Mandelbunnen er laget av mandler, sukker, bakepulver og eggehviter, og den gule suksesskremen er laget av eggeplommer, kremfløte, sukker, vaniljesukker og smør. Sjokoladeglasur er laget av mørk kokesjokolade og smør.

Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem er en flott kake å servere til gjester eller å ta med til en fest. Den kan også fryses ned, så du kan lage den i god tid før du trenger den. Selv om oppskriften kan være litt tidkrevende, er resultatet en deilig kake som vil imponere alle som prøver den.

Hvem var Sarah Bernhardt?

Sarah Bernhardt var en fransk skuespillerinne som levde fra 1844 til 1923. Hun er ansett som en av de største skuespillerne i det 19. århundre og en av de mest kjente figurene i teaterhistorien. Hun ble født i Paris og var datter av en nederlandsk jødisk mor og en fransk far.

Bernhardt var kjent for sin dramatiske stil og for å være en pioner innenfor teaterproduksjon. Hun var også kjent for å være en av de første kvinnelige skuespillerne som spilte mannlige roller på scenen. Bernhardt spilte i over 100 teaterstykker og hadde også en karriere som filmskuespillerinne.

Bernhardt var også kjent for sitt engasjement i politikk og samfunnsanliggender. Hun var aktiv i kvinnesaksbevegelsen og støttet også den franske revolusjonen.

Etter hennes død ble Bernhardt hyllet som en av de største skuespillerne i sin tid og en av de mest innflytelsesrike kvinnene i historien.

Hva er Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem?

Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem er en nydelig kake som er en variant av de klassiske mandelmakronkakene Sarah Bernhardt. Kaken er enkel å lage og er perfekt for alle som elsker søte fristelser. Den består av en mandelbunn som er dekket med en gul krem og sjokoladeglasur.

For å lage Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem trenger man mandelmel, sukker, eggehviter og smør til mandelbunnen. Til den gule kremen trenger man eggplommer, kremfløte og sukker. Sjokoladeglasur lages av sjokolade og smør.

Denne kaken er perfekt til bursdager, festlige anledninger eller når man bare vil kose seg med noe godt. Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem er en populær kake som ofte blir servert til jul eller andre høytider.

Ingredienser

Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem er en deilig kake som krever noen spesifikke ingredienser. Her er hva du trenger:

MandelbunnGul suksesskremSjokoladeglasur
400 g mandler6 stk eggeplommer200 g kokesjokolade
400 g sukker1,5 dl kremfløte2 ss smør
4 ts bakepulver150 g sukker
6 stk eggehvite2 ts vaniljesukker
200 g smør

Mandelbunnen er laget av mandelmel, sukker, bakepulver og eggehviter. Gul suksesskrem er laget av eggeplommer, kremfløte, sukker, vaniljesukker og smør. Sjokoladeglasur er laget av kokesjokolade og smør.

Det er viktig å ha alle ingrediensene klare før du begynner å lage kaken. Sørg for å måle opp alle ingrediensene nøyaktig, og følg oppskriften nøye for å sikre at kaken blir vellykket.

Fremgangsmåte

For å lage Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem trenger du først å lage mandelbunnen. Mal mandlene og bland dem med sukker og bakepulver i en bolle. Pisk eggehvitene til de er stive og bland dem forsiktig inn i mandelblandingen. Smør en langpanne med litt smør og hell røren i. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter.

Mens kaken steker, kan du lage den gule suksesskremen. Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen med kremfløte, sukker og vaniljesukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens. Ta kjelen av varmen og tilsett smøret. Rør godt til smøret er smeltet og kremen er jevn og fin.

Når kaken er ferdig stekt, kan du la den avkjøles i langpannen til den er helt kald. Bre den gule suksesskremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer.

Til slutt kan du lage sjokoladeglasur ved å varme opp fløten til kokepunktet og helle over finhakket sjokolade. La stå et par minutter før du rører massen glatt. Bre sjokoladeglasur over kaken og sett den kjølig igjen i en time før servering.

Servering

Etter at Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem er ferdig laget og avkjølt, er det på tide å servere den. Kaken kan serveres som den er eller med litt ekstra pynt på toppen.

Her er noen forslag til hvordan du kan servere kaken:

  • Pynt kaken med litt revet sjokolade eller hakket nøtter på toppen.
  • Server kaken med en kule vaniljeis eller pisket krem ved siden av.
  • Skjær kaken i mindre biter og server som en del av et kakebord.

Uansett hvordan du velger å servere kaken, vil den garantert bli en suksess blant gjestene dine.

Tips og triks

Her er noen tips og triks for å lage den perfekte Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem:

  • Mal mandlene fint for å få en jevn og fin konsistens på marengsen.
  • Pass på å ikke oversteke kaken, den skal være seig og myk.
  • Avkjøl kaken godt før du legger på suksesskremen, ellers vil kremen smelte og renne av kaken.
  • Ha tålmodighet når du lager suksesskremen, den skal varmes opp sakte og jevnt for å unngå at den skiller seg.
  • Pynt gjerne kaken med litt ekstra sjokolade eller hakkede mandler for en ekstra fin finish.

Med disse tipsene vil du kunne lage en perfekt Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem som vil imponere gjestene dine!

Oppsummering

Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem er en deilig kake som kan lages til enhver anledning. Kaken består av mandelbunn, suksesskrem og sjokoladetrekk. Oppskriften kan variere litt fra kilde til kilde, men grunnoppskriften er den samme.

For å lage kaken, må man først lage mandelbunnen og la den avkjøles i langpannen. Deretter lager man suksesskremen ved å koke sammen eggeplommer, kremfløte og sukker til en tykk konsistens. Kremen smøres på mandelbunnen og sjokoladetrekket legges på til slutt.

Det er viktig å la kaken avkjøles godt mellom hvert steg for å unngå at sjokoladetrekket smelter eller at kremen smelter ut. Kaken kan også pyntes med hakkede mandler eller sjokoladebiter for ekstra smak og dekorasjon.

Det er viktig å merke seg at kaken er relativt mektig og søt, så man bør servere den i moderate porsjoner. Men til tross for dette er det en populær kake som passer til de fleste anledninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *