Rethymnon

Rethymnon er en av de største byene på Kreta med omtrent 30 000 innbyggere. Byen har mange flotte feriebyer i nærheten, som Adele og Platanes. Rethymnon har en gammel bydel med smale gater og sjarmerende hus i veneziansk, tyrkisk og gresk stil. I den venetianske bydelen kan man se den elegante ridderbygningen Loggiaen og den vakre Rimondi Fontenen fra 1626. Den tyrkiske moskeen Nerantzes er også en av byens attraksjoner og kan besøkes ved spesielle anledninger som konserter.

En av de mest imponerende attraksjonene i Rethymnon er den lille fiskerhavnen fra 1200-tallet. Havnen ligger ved siden av det imponerende venetianske fortet Fortezza, som nå huser Rethymnons arkæologiske museum.

Opplev Rethymnons strand

Rethymnon har en flott sandstrand som starter inne i byen. Strandpromenaden strekker seg 12 kilometer østover og har mange restauranter, cafeer og barer. Stranden består av områder med både fin- og grovkornet sand og småstein. Det er enkelt å leie parasoller og solstoler, og det tilbys mange vannsportaktiviteter på stranden.

Restauranter og natteliv

Det er mange fiskerestauranter og cafeer i nærheten av fiskerhavnen, og strandpromenaden er også full av restauranter og cafeer. Byen har mange gode og hyggelige restauranter, og nattelivet er livlig med mange barer og diskoteker langs havnen og strandpromenaden.

Attraksjoner og aktiviteter

Fortezza er en av de mest imponerende attraksjonene i byen og er velbevart. Den gamle bydelen har mange smale gater og vakker arkitektur som man kan utforske i timevis. Hvert år i begynnelsen av juli arrangeres en vinfestival i Rethymnons park, som ligger litt utenfor den gamle bydelen. Parken er et fantastisk sted å slappe av i skyggen og nyte naturen.

Rethymnon er en fantastisk destinasjon for de som ønsker å oppleve en vakker kretsisk by full av historie og kultur. Det er mange hoteller å velge mellom, og man kan enkelt finne noe som passer for enhver smak og lommebok. Utforsk stranden, spis god mat og opplev Rethymnons fantastiske attraksjoner og aktiviteter.

Utforsk de vakre landsbyene i nærheten

I tillegg til å utforske Rethymnon, er det også verdt å besøke de vakre landsbyene i nærheten. Adele ligger bare noen få kilometer øst for Rethymnon og er kjent for sine vakre olivenlunder og tradisjonelle kretiske hus. Platanes, en annen ferieby, er kjent for sine flotte strender og livlige natteliv.

Opplev kretisk kultur og mat

Kreta er kjent for sin rike kultur og mat. Det er mange museer og utstillinger i Rethymnon som gir deg en smak av kretisk historie og kultur. Prøv også den kretiske maten, som er kjent for sin enkelhet og smak. Besøk et lokalt marked eller en taverna og smak på noen av de mest populære rettene, som stifado (en langtidsstekt gryterett med oksekjøtt), moussaka (en ovnsbakt rett med aubergine, kjøtt og béchamelsaus) eller souvlaki (grillet kjøtt på en spidd).

Aktiviteter for hele familien

Rethymnon har mange aktiviteter for hele familien, fra vannsport på stranden til turer i fjellene. Ta en tur til Melidoni-hulen, som er en av de mest populære turistattraksjonene på Kreta. Her kan du utforske den vakre hulen og lære mer om dens historie. For de som liker å utøve sport, er det mange muligheter for å spille tennis, golf eller sykle.

Opplev Rethymnon på en unik måte

En av de beste måtene å oppleve Rethymnon på er å delta i en av de mange guidede turene. Utforsk byen til fots eller på sykkel med en lokal guide, eller ta en båttur langs kysten og se byen fra en annen vinkel. Det er også mulig å ta en dagstur til en av de mange vakre øyene rundt Kreta, som Santorini eller Mykonos.

Rethymnon er en fantastisk destinasjon for de som ønsker å oppleve en vakker kretisk by full av historie og kultur. Utforsk stranden, spis god mat, opplev Rethymnons fantastiske attraksjoner og aktiviteter, og besøk de vakre landsbyene i nærheten. Med så mye å se og gjøre, vil du garantert ha en minneverdig ferie på Kreta.

Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *