Kato Stalos

Kato Stalos er et av de vakreste stedene å besøke på Chania-kysten i det nordvestlige Kreta. Byen ligger nesten sammen med nabobyen Agia Marina og har mye å tilby for både familier og par. Her finner du en blanding av turistbutikker, supermarkeder, restauranter og flotte hoteller. I tillegg har Kato Stalos en fantastisk strand som er perfekt for både sol og vannaktiviteter.

Historie og betydning av navnet Kato Stalos

Navnet Kato Stalos kommer fra den lille landsbyen Stalos lenger opp i fjellene. Kato Stalos betyr direkte oversatt “under Stalos”. Denne landsbyen er kjent for å være mer autentisk Kreta og kan være verdt et besøk for de som ønsker å oppleve den ekte kretensiske kulturen. Nede i Kato Stalos sentrum er det meste sentrert rundt hovedveien og stranden.

Overnatting i Kato Stalos

Et av de beste hotellene i Kato Stalos er leilighetshotellet Crete Palm. Hotellet ligger rett ved stranden og tilbyr flotte rom og leiligheter. Det er også mange andre hoteller og leiligheter å velge mellom i området, og du finner garantert noe som passer deg og ditt reisefølge.

Strandliv i Kato Stalos

Kato Stalos har en fantastisk strand som strekker seg helt til Agia Marina. Sandet er mykt og deilig, og det er som regel god plass til alle som ønsker å nyte solen og vannet. Stranden er også veldig lavvannet, noe som gjør den perfekt for familier med små barn. Den klare sjøen og de gode fasilitetene har gitt stranden EU’s Blå Flagg.

På stranden tilbys det et bredt utvalg av vannaktiviteter, som for eksempel jetski, bananbåt, kajakk og vannsykler. Det er også flere strandbarer og restauranter hvor du kan nyte en kald drink eller en god lunsj mens du tar en pause fra solen.

Restauranter og natteliv

Det er et godt utvalg av restauranter og tavernaer i Kato Stalos. De fleste ligger enten langs hovedveien eller nede ved stranden. Her kan du nyte fersk sjømat, kretensiske spesialiteter eller internasjonale retter.

Nattelivet i Kato Stalos er relativt rolig, men det finnes noen barer hvor du kan nyte en longdrink og slappe av på kvelden.

Aktiviteter og severdigheter

Hvis du ønsker å utforske mer av Kreta, kan du ta bussen til den større byen Chania som ligger bare 20 minutter unna. Her finner du gode shoppingmuligheter og en flott gammel bydel med trange gater og vakre bygninger.

Hvis du reiser med barn, er lekelandet i nabobyen Agia Marina et flott sted å besøke. Her kan barna more seg med hoppeborg, el-biler og minigolfbane.

For de som ønsker å oppleve mer av den kretensiske naturen, er det mange flotte turer og utflukter å velge mellom. Du kan for eksempel besøke Imbros-kløften eller ta en båttur til øya Gramvousa.

Oppsummert

Kato Stalos er en flott destinasjon å besøke på Chania-kysten i Kreta. Her finner du alt fra vakre hoteller og leiligheter til fantastisk strandliv og gode restauranter. Det er også mange aktiviteter og severdigheter i nærheten som du kan utforske. Enten du reiser med familien eller som par, vil du garantert finne noe som passer deg i Kato Stalos. Ta turen hit og opplev den vakre kretensiske kulturen og naturen på sitt beste!

Kato Stalos Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *