Chania

Chania er en vakker by som ligger på den vestlige delen av Kreta. Med sine 55 000 innbyggere er det den nest største byen på øya og huser en av de to internasjonale flyplassene. Byen ligger omtrent 10 km nordøst for selve Chania.

Opplev den vakre havnen i Chania

Hjertet i Chania er den vakre venetianske havnen, som er omgitt av kafeer og restauranter. Dette er et hyggelig sted som mange synes minner litt om Venezia. Bak havnen finner du den gamle bydelen, som ligger bak restene av de historiske bymurene.

Alle de historiske stedene, flotte bygningene og spennende shoppingmulighetene gjør at en dag i Chania går fort. Spesielt hvis du også vil ha tid til å besøke noen av strendene.

Bo i Chania

De som vil bo i Chania har mange hoteller å velge mellom. Det finnes mange mindre familiedrevne hoteller, men også noen større hoteller. Familiehotellene med store svømmebassenger og mange aktiviteter ligger utenfor byen.

Opplev de vakre strendene i Chania

Chanias beste strand ligger i den vestlige delen av byen. Dette er en ordentlig bystrand med restauranter og turistbutikker hele veien langs stranden. Stranden er dekket av gyldent sand. Flere steder er det steiner de første meterne ut i vannet, men bortsett fra det er det en barnevennlig strand. Stranden har alle fasiliteter, inkludert noen få vannsportsaktiviteter.

Litt lenger mot vest ligger det flere og større strender. Ikke minst Chrysi Akti, som også er en flott strand, og her er det vanligvis bedre plass.

Spis på de beste restaurantene i Chania

Chania har et stort utvalg av restauranter. Mange av dem ligger rundt det hyggelige havneområdet, men de beste ligger litt mer tilbaketrukket. Prøv for eksempel To Maridaki eller Colombo Kitchen & Bar, som begge har tradisjonell gresk mat på menyen.

Opplev det spennende nattelivet i Chania

Nattelivet i Chania byr på et godt utvalg av barer og diskoteker, som tiltrekker seg gjester fra hele Chania-kysten.

Aktiviteter og severdigheter i Chania

Den gamle bydelen i Chania er med sine små, hyggelige gater og flotte bygninger en severdighet i seg selv. Ved havnen ligger den tyrkiske moskeen, og ute på moloen står det venetianske fyrtårnet.

Noen minutters gange fra havneområdet ligger det en stor markedshall med kjøttvarer, fisk, grønnsaker og mye annet. Den er over 100 år gammel og er nå fredet av Ministeriet for kultur. Les mer om markeder på Kreta her.

Litt sørvest for Chania ligger vannlandet Limnoupolis Water Park, som har vannsklier og andre aktiviteter for hele familien. Rett ved siden av vannlandet ligger en kjempestor gokartbane, hvor det er mulig å leie gokarts.

Utforsk Chanias omkringliggende områder

Chania er ikke bare en vakker by, men også et flott utgangspunkt for å utforske områdene rundt. Du kan for eksempel ta en tur til den lille byen Frangokastello, som ligger omtrent 80 km sørvest for Chania. Her finner du den kjente Venetianske festningen, som stammer fra 1371.

En annen flott destinasjon er den lille øya Gramvousa, som ligger omtrent 25 km nordvest for Chania. Øya er kjent for sin vakre natur og velbevarte bygninger fra den venetianske perioden.

Nyt den lokale maten og drikken

Chania er kjent for sin gode mat og drikke, og det er mange flotte restauranter og kafeer å velge mellom. Prøv for eksempel den lokale retten “dakos”, som er en type bruschetta med tomat, fetaost og olivenolje. Eller hva med å smake på den lokale raki, som er en type brennevin som er populær over hele Kreta.

Besøk en av Chanias mange festivaler

Chania har en rekke festivaler i løpet av året, hvor du kan oppleve lokal kultur og tradisjoner på nært hold. En av de mest populære festivalene er den årlige vin- og oljefestivalen, som arrangeres i september. Her kan du smake på lokale viner og olivenoljer, og delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Opplev den vakre naturen rundt Chania

Chanias omkringliggende områder er kjent for sin vakre natur, og det finnes mange flotte turer og utflukter å velge mellom. Du kan for eksempel ta en tur til Samariaravinen, som er en av Europas lengste juv. Her kan du vandre gjennom en vakker og dramatisk landskap, og oppleve imponerende fossefall og klipper.

En annen flott destinasjon er det vakre lagunelandskapet Elafonisi, som ligger omtrent 75 km sørvest for Chania. Her finner du en vakker strand med krystallklart vann, og et unikt økosystem med sjeldne planter og dyr.

Oppsummering

Chania er en vakker by på Kreta med mange spennende aktiviteter og severdigheter. Uansett om du vil slappe av på stranden, utforske den gamle bydelen eller oppleve det spennende nattelivet, så finner du det meste i Chania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *