Rekkefølge Taler Bryllup

Å forstå rekkefølgen for taler i et bryllup er avgjørende for en vellykket feiring. I denne artikkelen vil vi diskutere rekkefølgen for taler i et bryllup, samt andre viktige aspekter av bryllupsplanleggingen.

Den typiske rekkefølgen på talene i et norsk bryllup er som følger:

 • Velkommen: Verten, som tradisjonelt er brudens far, ønsker gjestene velkommen. Nå kan det også være brudens mor, bruden eller brudgommen selv som har denne rollen. Denne talen er kort og avsluttes med introduksjonen av toastmasteren.
 • Toastmasterens introduksjon: Toastmasteren gir gjestene en oversikt over bryllupsplanen, inkludert pauseperioder, taler og servering av hovedretten. Gjestene blir også informert om viktige fasiliteter som toaletter og rømningsveier. Hvis kjøkkenet ikke snakker om menyen, vil toastmasteren gjøre det.
 • Forrett serveres: Det er ingen taler mens gjestene spiser.
 • Tale fra brudens foreldre: Denne talen gir ofte et glimt av brudens barndom, hennes dyder og kanskje noen godmodige hentydninger til noen av hennes feil. Brudens foreldre kan også uttrykke deres glede over å ha brudgommen i familien, og kommentere hans verdifulle egenskaper.
 • Hovedrett serveres: Ingen taler blir holdt under måltidet.
 • Tale fra brudens forlover: Denne talen kan fokusere på forholdet mellom bruden og forloveren, samtidig som det fremheves positive egenskaper ved bruden.
 • Brudgommens tale: Brudgommen takker bruden og sine svigerforeldre i talen. Han kan også uttrykke takknemlighet overfor sine egne foreldre for deres støtte gjennom hans liv.
 • Andre servering av hovedretten: Igjen, ingen taler under måltidet.
 • Brudens tale: Bruden takker brudgommen, svigerfamilien og sin egen familie for deres støtte og kjærlighet.
 • Tale fra brudgommens forlover: Denne talen kan være litt mer lystig, men skal ikke være pinlig for brudgommen. Forloveren kan også uttrykke sin takknemlighet overfor bruden for hennes positive innflytelse på brudgommen.
 • Tale fra brudgommens foreldre: Brudgommens foreldre gir gjerne et tilbakeblikk på hans oppvekst, og kan også uttrykke deres glede over å ha bruden i familien. De kan også dele noen kloke råd eller sitater om ekteskap og samliv.

Eksempler

For å komme ut av enhver tvil er det best å se et eksempel på hvordan en bryllupstale vanligvis ser ut, og dermed forstå strukturen enda bedre, så la oss se hvordan en slik tale kan se ut. Vi har laget en kort tale i hvert tilfelle for å unngå at den blir lang å lese, men for å gi deg en idé om hvordan den kan se ut, har vi tatt med en kort tale i hvert tilfelle, slik at du kan få en idé om hvordan den kan se ut.

Eksempler 1

Brudens Far:

God kveld, mine damer og herrer. Jeg er æret over å kunne ønske dere alle velkommen til denne spesielle dagen da vi samler oss for å feire kjærligheten mellom min datter og hennes utvalgte. Dette er en dag vi har sett frem til med stor glede.

(pause)

Og nå, vil jeg gjerne introdusere dere til vår toastmaster, som vil veilede oss gjennom kveldens festligheter.


Toastmaster:

Takk for den varme introduksjonen. Jeg vil gi en kort oversikt over kveldens planer. Det vil bli noen taler, god mat, og selvfølgelig, tid for oss alle til å feire denne vakre foreningen.

(pause)

Og nå, la oss nyte forretten.


Brudens Mor eller Far:

Det er en stor glede for meg å stå her i dag og si noen ord om min kjære datter. Hun har alltid vært et lys i vårt liv, med hennes smittende latter og vennlige ånd. Og nå har hun funnet sin match i vår nye sønn, som vi er så glade for å ønske velkommen til familien.

(pause)

La oss heve glassene for brudeparet, og ønske dem all lykke og kjærlighet i verden.


Brudens Forlover:

Som forlover for denne vakre bruden, er det min glede å kunne dele noen minner og historier om vårt vennskap. Vi har delt mange opplevelser, latter og tårer, og det er en glede å se henne så lykkelig i dag.

(pause)

La oss skåle for brudeparet.


Brudgommen:

Jeg står her i dag, privilegert og beæret over å kunne kalle denne fantastiske kvinnen min kone. Jeg vil takke hennes foreldre for å ha oppdratt en så utrolig kvinne. Og til mine egne foreldre, takk for at dere har vært min støtte gjennom livet.

(pause)

La oss løfte glassene for kjærligheten og for fremtiden som venter oss.


Brudens Tale:

Takk til hver og en av dere for å være her for å feire vår kjærlighet. Jeg er så takknemlig for min mann, for hans kjærlighet og støtte. Til min svigerfamilie, takk for at dere har ønsket meg velkommen med åpne armer. Og til min egen familie, jeg kan ikke uttrykke hvor takknemlig jeg er for deres ubetingede kjærlighet og støtte.

(pause)

La oss skåle for denne vakre dagen og for alle dager som kommer.


Brudgommens Forlover:

Jeg er beæret over å være her i dag som forlover for min beste venn. Vi har delt mange eventyr sammen, og nå ser jeg frem til å dele hans største eventyr – ekteskapet. Jeg er takknemlig for bruden, som har gitt min venn så mye glede og lykke.

(pause)

La oss heve glassene for brudeparet.


Brudgommens Foreldre:

Vi er stolte og glade for å se vår sønn på denne viktige dagen. Vi er også veldig glade for å kunne ønske vår nye datter velkommen til familien. Vi har sett hvordan hun har beriket livet hans og vi ser frem til deres felles fremtid.

(pause)

La oss heve glassene for kjærligheten og fremtiden for dette vakre paret. Skål!

Eksempler 2

Verten (Brudens Far):

God kveld, alle sammen. Det er en stor glede for meg å kunne ønske dere alle velkommen på denne vakre dagen der vi skal feire kjærligheten mellom min datter og hennes kjære. Nå, vil jeg introdusere toastmasteren for kvelden.


Toastmaster:

Tusen takk for introduksjonen. Jeg er beæret over å være toastmaster for dette vakre bryllupet. Vi har en fantastisk kveld foran oss med taler, musikk og dans, og selvfølgelig, deilig mat. Så, la oss starte kvelden med forretten.


Brudens Foreldre:

Å være foreldre er en glede, men å se sitt barn så lykkelig er ubeskrivelig. Vi har hatt gleden av å se vår datter vokse til å bli den fantastiske kvinnen hun er i dag. Og nå ser vi frem til å se henne bygge sitt liv med den fantastiske mannen ved hennes side.

(pause)

Skål for vår datter og vår nye sønn.


Brudens Forlover:

Som forlover og bestevenninne av bruden, er det en ære å stå her i dag. Vi har delt utallige minner, og jeg ser frem til å dele mange flere som nå inkluderer brudgommen. Takk for at du gjør min venninne så lykkelig.

(pause)

La oss skåle for brudeparet!


Brudgommen:

Dette er den lykkeligste dagen i mitt liv, da jeg får lov til å kalle denne fantastiske kvinnen min kone. Jeg vil takke mine svigerforeldre for å ha oppdratt en så utrolig kvinne. Og til mine foreldre, takk for all støtte gjennom årene.

(pause)

Skål for kjærligheten og for de vakre dagene som kommer.


Brudens Tale:

Jeg er overveldet av glede og takknemlighet i dag. Takk til min kjære mann, min fantastiske svigerfamilie og min kjære familie. Dere har alle bidratt til å gjøre denne dagen uforglemmelig.

(pause)

La oss løfte glassene for kjærligheten som samler oss her i dag.


Brudgommens Forlover:

Som forlover for min beste venn, er jeg utrolig glad for å være her i dag. Vi har delt mange minner sammen, og nå ser jeg frem til å se ham bygge nye minner med sin vakre kone.

(pause)

Skål for brudeparet og for en lys fremtid sammen!


Brudgommens Foreldre:

Det er med stor glede vi står her i dag for å feire vår sønns bryllup. Vi er stolte over mannen han har blitt, og vi er glade for å ønske vår nye datter velkommen til familien.

(pause)

La oss skåle for kjærligheten, lykken og et langt og lykkelig ekteskap for disse to. Skål!

Eksempler 3

Verten (Brudens mor):

God kveld alle sammen. Det er en stor glede for meg å ønske dere alle velkommen på en så spesiell anledning som denne. Nå vil jeg gjerne introdusere kveldens toastmaster.


Toastmaster:

Tusen takk for den herlige introduksjonen. Jeg er beæret over å ha rollen som toastmaster i kveld, og jeg ser frem til å lede oss gjennom kveldens feiring. Men først, la oss starte med forretten.


Brudens foreldre:

Å se vår datter gifte seg er en drøm som går i oppfyllelse. Vi er utrolig stolte av henne og vi er takknemlige for å kunne ønske brudgommen velkommen inn i vår familie.

(pause)

La oss løfte glassene for vår elskede datter og vår nye svigersønn.


Brudens Forlover:

Det er en ære å stå her som forlover for min beste venn. Gjennom mange år har vi delt utallige minner, og jeg ser frem til å dele mange flere nå som brudgommen er en del av livet hennes.

(pause)

Skål for det nygifte paret!


Brudgommen:

Takk til alle som har kommet for å feire denne spesielle dagen med oss. Jeg er utrolig heldig som får dele livet mitt med en så fantastisk kvinne. Takk til mine svigerforeldre for å ha oppdratt en så utrolig kvinne og til mine egne foreldre for deres støtte gjennom årene.

(pause)

La oss skåle for kjærlighet, glede og en livstid med lykke.


Brudens Tale:

I dag er jeg overveldet av all kjærlighet og støtte. Takk til min fantastiske mann, mine svigerforeldre og mine egne foreldre. Jeg ser frem til å dele resten av mitt liv med dere alle ved min side.

(pause)

Skål for kjærligheten som binder oss alle sammen.


Brudgommens Forlover:

Som brudgommens forlover er jeg stolt over å være en del av denne feiringen. Vi har delt mange opplevelser gjennom årene, og jeg gleder meg til å være vitne til de mange minnene han vil skape med sin nye kone.

(pause)

La oss løfte glassene for brudeparet og deres livslange reise sammen!


Brudgommens Foreldre:

Det er en stor glede for oss å se vår sønn gifte seg med kvinnen han elsker. Vi er utrolig stolte av ham og vi er glade for å kunne ønske vår nye datter velkommen i familien.

(pause)

La oss skåle for kjærligheten og en lykkelig fremtid for vårt kjære brudepar. Skål!

Rådgivning

Vær oppmerksom på at denne listen er bare en guide, og rekkefølgen og innholdet i talene kan variere avhengig av dine personlige preferanser og kulturelle tradisjoner. Det viktigste er at alle føler seg komfortable og at talene bidrar til å skape en varm og feirende atmosfære.

Når det gjelder rekkefølgen for taler i et bryllup, er det vanlig at talene starter etter forretten. Denne rekkefølgen for taler i bryllupet sikrer at gjestene er fokusert og engasjert. Men det er viktig å merke seg at denne rekkefølgen kan justeres etter dine spesifikke behov og ønsker.

Å ha en klar kjøreplan for bryllupet er også avgjørende. En godt organisert kjøreplan for bryllupet vil sikre en jevn overgang mellom forskjellige aktiviteter og hendelser gjennom dagen, inkludert talene.

Når det gjelder talene, lurer mange på “hvor mange forlovere kan man ha?”. Det er ikke noe fastsatt antall forlovere man kan ha. Dette er noe som helt og holdent er opp til brudeparet. Hver forlover kan bidra med en tale, og det kan være en fin måte å personliggjøre feiringen på.

Hvis du er i tvil om hvordan du holder den beste talen, kan du lese vår guide til bryllupstaler her.

En annen viktig detalj å huske på er menyen for bryllupsmiddagen, og spesielt forretten ved bryllupet. Valget av forrett kan ofte sette tonen for resten av måltidet, så det er viktig å velge noe som reflekterer dine smaker og stilen på bryllupet ditt.

Å organisere et bryllup kan være en stor oppgave, men ved å forstå rekkefølgen for taler i et bryllup, ha en klar kjøreplan, vite hvor mange forlovere du kan ha, og dra nytte av ferdige taler gratis, kan du sikre at dagen din går så smidig som mulig. Husk, det viktigste er å feire kjærligheten og starten på denne nye fasen i livet ditt. Lykke til med planleggingen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *