Pefkos

Pefkos (Pefki) er en hyggelig ferieby på østkysten av Rhodos, omtrent 4-5 kilometer sørvest for Lindos. Tidligere ble Pefkos betraktet som en liten ferieby, men den har gradvis vokst seg større. Til tross for dette har byen fremdeles beholdt sin greske sjarm, og derfor har små hoteller og ferieleiligheter mange tilbakevendende gjester. De siste årene har noen få store hoteller også kommet til, som for eksempel Island Blue Hotel, som har to svømmebassenger, barnebasseng, barneklubb og mye mer.

Bylivet i Pefkos utspiller seg delvis ved den vakre stranden, og delvis 500 meter inn i landet hvor de fleste butikker og lignende ligger. Dette inkluderer også byens mini-supermarkeder og apotek.

Pefkos Rhodos

Stranden i Pefkos

Pefkos har flere sjarmerende strender, inkludert hovedstranden som ligger foran byen. Strandet er nesten 500 meter lang og hovedsakelig dekket av sand. Vannet er grunt og normalt veldig stille, så alt i alt en barnevennlig strand. Bak stranden finner man et godt utvalg av spisesteder.

Det ligger flere små og koselige strender i byens vestlige utkant. Her er det enda mer fredelig, spesielt på strendene som ikke har så mange fasiliteter.

Restauranter og natteliv

Pefkos har et rikt utvalg av restauranter og kafeer, mer enn nok for en to ukers ferieopphold. Kanskje den beste restauranten er Terpsis, som serverer gresk mat og middelhavsmat. Restauranten har også et deilig utendørsområde.

Nede ved stranden finner man også flere muligheter for en god lunsj. Hvis man vil ha det relativt billig, men likevel godt, kan man prøve Lee Beach Café.

Nattelivet begrenser seg til noen lange sommerkvelder med fargerike drinker, enten nede ved stranden eller oppe i byen. Diskoteker og nattklubber finner man ikke i Pefkos.

Aktiviteter og severdigheter

Den mest opplagte utfluktsmuligheten er naturligvis Lindos, som kun ligger noen kilometer fra Pefkos. Her kan man besøke den maleriske historiske bydelen samt restene av Akropolis, som delvis er over 2000 år gammelt.

De som vil kombinere en naturopplevelse med en badetur kan enten kjøre mot Prasonisi på sydspissen av øya eller et stykke nordover til Rhodos’ flotteste strand, Tsambika.

Konklusjon

Pefkos er en vakker og sjarmerende ferieby på østkysten av Rhodos. Selv om byen har vokst seg større de siste årene, har den beholdt sin greske sjarm og har mange tilbakevendende gjester. Bylivet utspiller seg ved den vakre stranden og i byens sentrum hvor man finner butikker, supermarkeder og apotek.

Pefkos har flere vakre strender, inkludert hovedstranden som er barnevennlig og har et godt utvalg av spisesteder. Byen har også et rikt utvalg av restauranter og kafeer, og Terpsis er en av de beste restaurantene som serverer gresk mat og middelhavsmat.

Den mest populære utfluktsmuligheten fra Pefkos er Lindos, en malerisk historisk bydel med restene av Akropolis som er over 2000 år gammelt. Prasonisi og Tsambika er også populære reisemål for de som vil kombinere en naturopplevelse med en badetur.

Alt i alt er Pefkos en flott ferieby som tilbyr sol, sjø, god mat og mange aktiviteter. Det perfekte reisemålet for de som ønsker en avslappende og solfylt ferie i Hellas.

Pefkos kart

På kartet kan man se hovedstranden nederst i bildet, mens de mindre strendene ligger mot nordvest. Lindos ligger noen kilometer mot nordøst.

Pefkos er en vakker og hyggelig ferieby på Rhodos, som er perfekt for de som ønsker en avslappende og solfylt ferie. Med en vakker strand, gode restauranter og mange aktiviteter og severdigheter i nærheten, vil man garantert ha en flott ferieopplevelse i Pefkos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *