Afandou

Afandou er en liten by på østkysten av Rhodos, nord for turistbyen Kolymbia. Rhodos by ligger ca. 20 kilometer nord for Afandou.

På et vesentlig punkt skiller Afandou seg fra de fleste andre turistbyene på Rhodos. Byen ligger nemlig to kilometer fra kysten. Dette gjorde det mulig for byens innbyggere å gjemme seg for sjørøvere. På gresk betyr ordet “afandos” usynlig.

I dag er Afandou en sjarmerende by med ca. 7.500 innbyggere. Byens møteplass er torget, hvor også den lokale kirken ligger. Rundt torget finnes det mange hyggelige gater med et utvalg av klesbutikker, smykkebutikker, gallerier og restauranter/kafeer. Byen ligger vakkert til mellom olivenlunder og fjell. Alene på grunn av dette er byen verdt et besøk.

Hotellene i Afandou ligger spredt utover byen. Nær stranden ligger det familievennlige Hotel Dessole Lippia Golf Resort, som blant annet har vannsklier, barnebasseng, lekeplass og mulighet for all inclusive.

Afandou strand

Stranden i Afandou ligger to kilometer fra byen, men i sommermånedene går det en koselig togpendel mellom stranden og byen.

Stranden har en imponerende lengde på fire kilometer. Heldigvis er stranden fortsatt mangfoldig, med noen områder som er relativt uberørte og andre områder som har solsenger, parasoller, strandkafeer, vannsportsaktiviteter og mye mer.

Stranden er dekket av en blanding av sand, grus og stein. Med sitt klare, rolige og lave vann er stranden relativt barnevennlig – selv om barna kanskje foretrekker en ekte sandstrand.

Restauranter og natteliv

Det finnes mange restauranter i Afandou, så du er godt dekket på din reise. De serverer retter fra både det internasjonale og det greske kjøkkenet.

Nattelivet er ikke så vilt og våget, men det finnes flere barer i byen. Mange turister holder seg på hotellene sine om kvelden, men ønsker du et villere natteliv, så er Rhodos største festby, Faliraki, bare fem kilometer unna.

Aktiviteter og severdigheter

Byen Afandou har ingen større severdigheter bortsett fra at den som helhet er en sjarmerende by som har bevart noe av sin greske identitet.

Litt nord for Afandou ligger byen Faliraki. Her finner du en enorm badeland som sies å være en av Europas største badeparker. I Faliraki finner du også den lille fornøyelsesparken Luna Park og en gokartbane. Litt utenfor Afandou ligger Rhodos’ eneste 18-hulls golfbane. Les mer om den her.

Afandou er en sjarmerende by på Rhodos som er verdt et besøk. Med sin vakre beliggenhet mellom olivenlunder og fjell, og sin imponerende strand, er dette en by som har noe å tilby alle.

Konklusjon

Afandou er en liten by på østkysten av Rhodos som skiller seg fra mange andre turistbyer på øya. Byen ligger to kilometer fra kysten og har bevart noe av sin greske identitet. Byen har et koselig torg med en lokal kirke og mange hyggelige gater med butikker og restauranter.

Afandou-stranden er en av de lengste strendene på Rhodos, og selv om den er dekket av en blanding av sand, grus og stein, er den fortsatt mangfoldig og har mange områder med solsenger, parasoller og strandkafeer.

Selv om Afandou ikke har noen større severdigheter, er det likevel en sjarmerende by som er verdt et besøk. Byen ligger også i nærheten av Rhodos største badeland i Faliraki og golfbanen utenfor byen.

Hvis du vil oppleve en annen side av Rhodos, bør du definitivt vurdere å besøke Afandou. Byen er perfekt for de som ønsker å slappe av og nyte den vakre naturen på øya.

Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *