Oslo S (Oslo Sentralstasjon): All informasjon | Åpningstider, kart, restauranter og mye mer

Oslo Sentralstasjon er den sentrale stasjonen for togtrafikk i Norge. Den ligger i sentrum av Oslo, og er en av de største stasjonene i Europa. Det er også den største stasjonen i Norden. Stasjonen ble åpnet i 1980 og er et historisk viktig sted for de som ønsker å reise til og fra Norge.

Stasjonen har mange forskjellige funksjoner. Det er en kombinasjon av togstasjon, bussstasjon, shoppingmuligheter, hoteller og restauranter. Det er også en rekke andre fasiliteter som konferanserom, parkeringsplasser, sykkelstier og eget postkontor.

Stasjonen er også et knutepunkt for de som ønsker å utforske Oslo og Norge. Det er flere busser og tog som kjører til og fra stasjonen, som gir deg muligheten til å reise til alle deler av landet. I flere år har stasjonen vært kjent for å være et senter for naturlig skjønnhet, og det er nå blitt et populært sted for turister som ønsker å utforske skjønnhetene i Norge.

Uansett hva du trenger, kan du finne det på Oslo Sentralstasjon. Det er et viktig knutepunkt for reisen din, og det er gitt for alle som ønsker å utforske skjønnhetene som Norge har å tilby.

Hvordan få

Finner du ikke stasjonen kan du se kartet under for å følge veibeskrivelse på google maps eller annen kartapp for å guide deg til Oslo S stasjon.

Kart og tidsplan

Oslo S/ Oslo Sentralstasjon: 03:45 – 01:30.

Østbanehallen: 04:30 – 01:30.

Butikkene og restaurantene: Oslo S Shopping er åpen fra 09:00 – 21:00 (18:00).

Butikker og restauranter kan ha åpningstider som overstiger dette.

Har du behov for toalett eller stellefasiliteter i Oslo S/ Oslo Sentralstasjon? Du vil gjerne vite at du får tilgang til den automatiske døren med kun 20 NOK. Du kan finne fasilitetene på kartet – se etter ikonet med en mann og en kvinne.

Størrelse og priser på boksene

  • Høyde 61/bredde 24/dybde 71,  60 kr.
  • Høyde 61/bredde 42, dybde 84, 80 kr.
  • Høyde 107/bredde 43/dybde 84, 90 kr.
  • Ski: høyde 189/bredde 34/dybde 54, 100 kr.

Mailoppbevaring@banenor.no – telefon: 908 05 966 mellom klokken 08.00-15.30

Oslo S/ Oslo Sentralstasjon har også oppbevaringsskap som er tilgjengelig mellom 04:30 – 01:10 hver dag. Hvis du ønsker å bruke skap, kan du betale med Visa/Mastercard eller kontant. Vær oppmerksom på at stasjonen er stengt fra kl. 01.10 til 04.30, så du vil ikke ha tilgang til skapene i disse tidene.

Hvis du trenger å legge igjen en bagasje på stasjonen, kan du besøke kontoret for venstre bagasje som ligger i skap- og oppbevaringshallen. Kontoret er åpent fra mandag til fredag, 08:00 – 16:45, og er stengt på lørdager, søndager og helligdager. For å finne kontoret på kartet, se etter ordet “Hittegods” og ikonet til en koffert med spørsmålstegn.

Kjøpe billett

kjøp en togbillett: alt du trenger å vite trinn for trinn

Drømmer du om å reise med tog i Norge, har du mange muligheter når du skal kjøpe billett. Entur, Vy, Go-Ahead og SJ Nord tilbyr togbilletter til de forskjellige og hovedrutene. Entur har billettautomater på stasjonene og billettselger som kan hjelpe deg med å svare på spørsmål om togreiser. Enturs generelle åpningstider er mandag til fredag ​​fra 7:30 til 20:00 og lørdager og søndager fra 10:00 til 18:00. Så dra nytte av dette alternativet hvis det er første gang du kjøper billetter og du finner deg tapt.

For å reise med Flytoget kan du laste ned Flytog-appen fra App Store eller Google Play. Denne appen lar deg se avgangene i sanntid og kjøpe billetten direkte fra selve appen for større komfort. Du kan også reise «billettløst» ved å sveipe kredittkortet ditt ved kortleseren på stasjonen og i ankomsthallene til Oslo lufthavn. Papirbilletter kan også kjøpes fra Flytogets automater.

Ved å følge disse tipsene kan du raskt og enkelt kjøpe togbilletter og starte reisen. For mer informasjon om Flytoget billetter og betingelser, besøk deres hjemmeside for rutetider, priser og mye mer.

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte Entur support, all informasjonen nedenfor.

Entur Kundeservice: https://om.entur.no/kundesenter/

Reise til og fra Oslo S

Finn forskjellige måter å komme deg rundt på – slik kommer du deg til og fra Oslo S

Taxi: Det er taxiholdeplass utenfor Flytogterminalen på sjøsiden (øvre taxiplass) og nederst i T-banen mot Byporten.

Buss: Bussterminalen ligger ved Galleri Oslo, nordre inngang (v/Byporten mot Oslo City og Galleri Oslo). Kryss broen og gå inn i Galleriet, hvor du finner bussterminalen. telefon: 23 00 24 00. Du finner mer informasjon her.

Tog: Jernbaneselskapene muliggjør buss for tog i tilfeller der togtrafikken er vesentlig stanset. Busser kjører både fra Trelastgata (sjøsiden i Oslo S) og Tollboden. Sjekk operatørenes hjemmesider for oppdatert informasjon: www.vy.no (Bergensbanen og Østlandet), go-aheadnordic.no (Sørlandsbanen og tilhørende lokalstrekninger) og sj.no (Dovrebanen, Raumabanen, Nordlandsbanen og tilhørende lokalstrekninger).

Bil: Besøkende med bil kan parkere ved Oslo S P-hus, med adkomst fra Dronning Eufemias gate. Følg skiltene til området.

T-bane: Ta rulletrappen ned ved Byporten og ta turen inn til Oslo by. T-banestasjonen ligger ved Jernbanetorget. Mer informasjon finner du her.

Trikk: Nordre avkjøring ved Byporten mot Oslo by. Du kan også gå gjennom Byporten. Trikkeholdeplasser ligger mellom Byporten og Oslo S. Mer informasjon finner du her.
Flytog: Flytoget til Gardermoen OSL Lufthavn går fra spor 13 og 14. Billetter kjøpes på Flytogterminalen. For mer informasjon og avganger, se denne linken her.

For å komme til og fra Oslo S finnes det mange ulike transportmuligheter. Taxi, buss, tog, bil, t-bane og trikk – alt er mulig. Toget kan også ta deg til og fra Gardermoen OSL Lufthavn. Det er viktig å sjekke oppdatert informasjon på operatørenes hjemmesider og på www.ruter.no for å unngå utdatert informasjon. Det er lett å finne – bare følg skiltene og du kommer i tide!

Hotell

Comfort Hotel Grand Central

Det er her du finner Oslos mest sentrale beliggenhet, kun 3 minutter fra Flytoget og Karl Johan.

170 rom, 113 av disse spesielle, med utsikt mot enten Operaen eller Karl Johan, og interiørinspirert av Williamsburg og Kongens venterom – alle med svake susingen fra klimaanlegg som bakgrunnsmusikk. Dette er stedet der artisten Alexandra Joner har spilt inn musikkvideo, og det er kanskje Oslos kuleste hotell.

Hos Comfort Hotel Grand Central får du hjemmelaget jordbærsyltetøy på nystekt brød akkurat der den norske jernbanen har sittet utspring. I den italienske restauranten Bella Bambina får du kanskje byens beste pasta bolognese og en god barbera.

Treningsrommet er kompakt men godt utstyrt, og åpent 24/7 slik at du kan trener når du vil. Ved å bo her, sparer du en tid som du kan bruke til akkurat det du vil.

Addresse: Jernbanetorget 1, 0154 0slo

Nettside: https://www.nordicchoicehotels.no/

Telefon: 800 13 633

Hittegods

Hittegodskontoret i Oslo er sentralt plassert ved oppbevaringsboksene på Oslo S. Dette kontoret oppbevarer gjenglemte bagasjer som tilhører lokaltoget i Østlandet, Vestfoldbanen, Østfoldbanen og regiontog som stopper i Oslo. Samtidig håndterer det Rørosbanen for tog som har endestasjon Røros og Hamar.

Hittegodskontoret har åpent mandag – fredag fra 07.00 til 16.45, med stengt lørdag, søndag og helligdager. Det kan kontaktes på telefon 61 05 19 91 fra 10.00 til 14.00.

For registrering av mistede gjenstander kan man gå inn på nettstedet https://hittegods.entur.no/.

Telefon: 10.00-14.00 (Mandag – fredag 07.00 – 16.45 Stengt på helligdager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *