Maleme

Maleme er en liten ferieby som ligger på Kretas populære Chania-kyst. Beliggenheten er ideell med en avstand på kun 16 km til Chania og litt lengre til den internasjonale flyplassen øst for Chania. Denne vakre byen har en lang og fredelig strand, gode hoteller og restauranter, og mange aktiviteter som passer for hele familien.

Utforsk Maleme

Som mange andre byer på Chania-kysten er Maleme delt i to. Den opprinnelige byen med sine taverner, noen få turistbutikker, et apotek og et større supermarked ligger langs hovedveien. Nede ved kysten ligger den nye bydelen med hoteller og restauranter. Ved stranden ligger det 8-10 nyere hoteller, hvorav de fleste er målrettet mot familier. Det største og mest populære hotellet er det 4-stjernede Hotel Louis Creta Princess, som har et stort poolområde med vannsklier og mange andre aktiviteter for hele familien.

Opplev vakker natur og en fredelig strand

Maleme har en lang og fredelig strand med flott utsikt til bjergene på den langstrakte halvøya Rodopou mot vest. Mot øst kan den lille øya Agii Theodori skimtes i det fjerne. Stranden er dekket med rullesteiner, så det kan være en fordel å ha badesko, spesielt for barna. Ved noen av sektorene med solsenger er det imidlertid fylt med sand. Vannet blir raskt dypt, men er vanligvis rolig.

Nyt deilige måltider og en avslappet atmosfære

Maleme har mange restauranter som tilbyr deilige måltider. De nyeste og flotteste ligger ved stranden, mens det også er mange tradisjonelle restauranter langs hovedveien i byen. Om kvelden er det flere steder hvor du kan nyte en øl, en drink eller kanskje en deilig frappé (gresk iskaffe). Hvis du vil ha mer natteliv, ligger Platanias kun 5 km unna, og her er det et stort utvalg av barer og diskoteker.

Utforsk historie og kultur

Maleme ble kjent under 2. verdenskrig, da tyske fallskjermsoldater landet på stranden og tok kontroll over området. Flere tusen soldater mistet livet, og mange av dem ligger på den historiske kirkegården ca. en kilometer sørvest for byen. Du kan utforske mer av byens historie og kultur ved å besøke lokale museer og gamle bygninger.

Gjør mer ut av ferien din

Fra Maleme er det mange daglige busser til Platanias (5 km) og Chania (16 km). I disse byene er det gode muligheter for shopping, og i Chania kan en dag raskt gå ved havnen og i den gamle bydelen. Du kan også planlegge dagsturer til andre vakre steder på Kreta, som for eksempel Elafonissi-stranden eller Samariaravinen.

Oppsummert

Maleme på Kretas Chania-kyst er et flott sted å tilbringe ferien din. Med sin vakre natur, avslappede atmosfære og mange aktiviteter, er det noe for alle her. Utforsk historie og kultur, nyt deilige måltider og natteliv, eller slapp av på stranden og la tiden gå. Besøk Maleme og opplev en avslappende ferie som du sent vil glemme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *