Loutro

Loutro er en sjarmerende liten by på sørkysten av Kreta, mellom de større byene Agia Roumeli og Hora Sfakion. Byen er bilfri og kan kun nås med ferge eller en lengre fottur. Dette gjør Loutro til det perfekte stedet for en avslappende ferie i gresk idyll, spesielt utenom høysesongen i juli og august.

Overnatting og fasiliteter

Loutro har et håndfull små hoteller og en del private ferieleiligheter og rom som leies ut. Det er også et par mini-markeder i byen. Så selv om byen er liten, finner du det du trenger. Det er verdt å merke seg at det er begrenset med overnattingsmuligheter i Loutro, så det kan være lurt å bestille i god tid.

Stranden i Loutro

Den lille steinstranden i Loutro ligger sentralt plassert. På de fleste deler av stranden er det solsenger og parasoller som kan leies. Vannet er krystallklart og stort sett alltid helt rolig. Perfekt for bading og snorkling. I høysesongen kan stranden bli ganske full, så det kan være lurt å dra tidlig på dagen.

En times fottur østover ligger stranden Glyka Nera, også kjent som Sweet Water Beach. Her er naturister velkomne. Litt over en times fottur vestover ligger stranden Marmara. Det går også en daglig båt til disse to vakre naturstrendene.

Restauranter og uteliv

Det er flere restauranter i Loutro, og noen av dem har en flott utsikt over bukten og Middelhavet. Utelivet er rolig, men det er mulig å få seg en god natt-drink på en av byens barer om kvelden.

Aktiviteter og attraksjoner

Bor du i Loutro er det absolutt verdt å ta fergen til Agia Roumeli og gå en tur i Samaria-kløften. Det er en fantastisk tur som tar deg gjennom en av Europas lengste kløfter og gir deg muligheten til å se noen av Kretas mest spektakulære naturlandskap.

Det er også mulig å leie kanoer i Loutro. Det er en vakker naturopplevelse å padle rundt i bukten og langs kysten.

For de som er interessert i historie og kultur, er det verdt å besøke den tyrkiske festningen i nærheten. Det er også mange muligheter for fotturer i fjellene rundt Loutro.

Oppsummering

Loutro er en unik og fredelig by på sørkysten av Kreta. Med bilfri atmosfære, krystallklart vann og vakre naturlandskap er dette stedet perfekt for de som ønsker å slappe av og nyte gresk idyll. Med begrensede overnattingsmuligheter og begrenset uteliv er Loutro også et flott sted for de som ønsker å komme seg bort fra turistmassene og oppleve en mer autentisk side av Kreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *