Almyrida

Almyrida er en vakker familievennlig ferieby som ligger i den nordvestlige delen av Kreta, noen kilometer øst for den større feriebyen Kalives og cirka 15 kilometer øst for Chania. Byen har alt solhungrige turister kan ønske seg, inkludert strender, spisesteder, mini-markeder, turistbutikker og bilutleie.

Opplev fantastiske strender i Almyrida

De to beste strendene i Almyrida ligger rett foran byen, og her er det fint sand og lavt vann. Det er alle nødvendige fasiliteter og flere forskjellige typer av vannsport tilgjengelig. Strandene ligger inne i en bukt, og er dermed godt beskyttet mot bølger og understrømmer, noe som gjør dem svært barnevennlige. Den tredje stranden ligger i den vestlige utkanten av byen og er en stenstrand uten fasiliteter. Men det er noen få solsenger for de som ønsker å slappe av og nyte solen.

Nyt de beste restaurantene og det rolige nattelivet

Almyrida har et bredt utvalg av restauranter som passer til enhver smak. De fleste av restaurantene ligger langs gaten bak stranden, og flere av dem serverer tradisjonell gresk mat. Nattelivet er veldig stille, men det er noen barer som viser ulike sportsarrangementer og en koselig cocktailbar, der livet kan nytes etter middagen.

Aktiviteter og severdigheter i Almyrida

Almyrida er omgitt av et fantastisk landskap med De hvite fjellene (Lefka Ori) i bakgrunnen. Det anbefales å leie en bil og besøke noen av de sjarmerende landsbyene i nærheten, som for eksempel Plaka og Kokkino. For shopping og kulturelle opplevelser kan du besøke Chania, som ligger en kort busstur unna. Her finner du den vakre venetianske havnen og den gamle bydelen, som er absolutt verdt et besøk. Det er markeder flere ganger i uken, og den historiske markedshallen er åpen fra mandag til lørdag.

Oppsummering

Almyrida er det perfekte stedet for en familieferie på Kreta. Her vil du finne alt du trenger for å slappe av og komme deg bort fra hverdagens stress og mas. De vakre strendene, de fantastiske restaurantene og det rolige nattelivet vil gi deg en minneverdig opplevelse. Ikke glem å besøke de omkringliggende landsbyene og Chania for å oppleve den rike kulturen og historien Kreta har å tilby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *