KRISTIANSAND DYREPARK A/S: Norges største dyrepark

Kristiansand Dyrepark A/S er et populært turistmål i Kristiansand, Norge. Det er en kombinert dyrepark og fornøyelsespark som tilbyr besøkende en unik opplevelse for hele familien. Parken er åpen 365 dager i året, noe som gjør den til et flott reisemål for reisende som ønsker et morsomt og spennende eventyr når som helst på året.

Parken er Norges største og mest kjente familie- og turistdestinasjon, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Den består av en kombinert dyrepark og fornøyelsespark, samt et badeland. Dyreparken har et bredt utvalg av dyr, inkludert giraffer, tigre og aper, mens fornøyelsesparken tilbyr en rekke karuseller og attraksjoner for alle aldre. Vannparken er perfekt for besøkende som ønsker å kjøle seg ned på en varm sommerdag.

Enten du ønsker å tilbringe en dag med familien, ta en pause fra sightseeing eller bare slappe av og ha det gøy, er Kristiansand Dyrepark A/S det perfekte reisemålet. Med noe for enhver smak er det ikke rart at parken har blitt en av Norges mest populære attraksjoner.

Historie

Etablering

Kristiansand Dyrepark ble etablert i 1966 og var opprinnelig en dyrehage. Parken ble grunnlagt av Erling and Sigrun Kristiansen. De ønsket å skape en park som både skulle være en dyrehage og en fornøyelsespark. Parken åpnet for publikum i 1966 og hadde i starten bare noen få dyr.

I 1967 ble parken utvidet med en fornøyelsespark, og i 1968 ble det bygget en tømmerrenne. I 1970-årene ble parken utvidet ytterligere med flere attraksjoner og dyr. I 1970 ble parken utvidet med en ny dyrehage, og i 1971 ble Hakkebakkeskogen åpnet. Hakkebakkeskogen er basert på Torbjørn Egners bøker og har blitt en av parkens mest populære attraksjoner.

Utvidelser

I 1980-årene ble parken utvidet med flere nye attraksjoner og dyr. I 1981 ble det bygget en ny tømmerrenne, og i 1982 ble parken utvidet med et område for sjøløver. I 1985 ble det bygget en ny berg-og-dal-bane, og i 1988 ble det åpnet et område for isbjørner.

I 1990-årene ble parken utvidet med flere nye attraksjoner og dyr. I 1994 ble det bygget en ny berg-og-dal-bane, og i 1996 ble det åpnet et område for pingviner. I 1998 ble parken utvidet med et område for tigre og løver.

I 2000-årene ble parken utvidet med flere nye attraksjoner og dyr. I 2006 ble det bygget en ny berg-og-dal-bane, og i 2008 ble det åpnet et område for sjiraffer. I 2011 ble parken utvidet med et område for elefanter.

I dag er Kristiansand Dyrepark en av Norges mest populære turistattraksjoner. Parken har over 150 forskjellige dyrearter og en rekke attraksjoner og aktiviteter for hele familien.

Attraksjoner

Kristiansand Dyrepark A/S er en av Norges største familieattraksjoner, med et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser for hele familien. Her er noen høydepunkter fra Dyreparken:

Dyrene

Dyreparken har nesten 150 ulike dyrearter fra alle verdensdeler. Du kan se alt fra løver og tigre til pingviner og krokodiller. I tillegg til de eksotiske dyrene, kan du også se mange av de norske dyrene, som elg og ulv.

Aktiviteter

Dyreparken har mye å tilby for de som ønsker å være aktive. Her er noen av aktivitetene du kan prøve:

  • Rutsjebaner og karuseller
  • Klatrepark og zip-line
  • Vannaktiviteter i Badelandet
  • Båttur i Kardemomme By

Det finnes også mange lekeplasser og områder hvor barna kan boltre seg fritt.

Forestilling

Dyreparken har flere forestillinger hver dag, som passer for både barn og voksne. Her er noen av forestillingene du kan se:

ForestillingBeskrivelse
Kaptein Sabeltann-showetEn spektakulær piratforestilling med dans, sang og action.
Dyrenes verdenEn forestilling hvor du kan lære mer om de forskjellige dyrene i parken.
Kardemomme ByEn morsom og interaktiv forestilling basert på Thorbjørn Egners klassiske barnebok.

Det er også mulig å møte dyrene og få en nærmere opplevelse av dem gjennom ulike dyrepasser-programmer.

Praktisk informasjon

Åpningstider

Dyreparken er åpen hele året, men åpningstidene varierer avhengig av sesongen. I sommersesongen, fra juni til august, er parken åpen fra kl. 10:00 til kl. 20:00. Resten av året er åpningstidene fra kl. 10:00 til kl. 16:00. Sjekk nettsiden for oppdaterte åpningstider.

Billetter

Billetter kan kjøpes på nett eller i parken. Prisene varierer avhengig av alder og årstid. Barn under 3 år kommer gratis inn. Det finnes også ulike rabattordninger, som for eksempel familiebilletter og gruppebilletter. Sjekk nettsiden for oppdaterte priser og tilbud.

Ankomst og transport

Dyreparken ligger i Kristiansand, og det er enkelt å komme seg dit med bil, buss eller tog. Det er gratis parkering ved parken. For de som kommer med tog, er det en egen stasjon like ved inngangen til parken. Det går også busser fra sentrum av Kristiansand til parken.

Overnatting

Dyreparken tilbyr ulike typer overnatting, fra hotellrom til hytter og telt. Det er også mulig å overnatte i parken sammen med dyrene. Sjekk nettsiden for oppdaterte priser og tilbud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *