Sørlandsparken: Norges største kjøpesenter og fornøyelsespark

Sørlandsparken er en næringspark som ligger i Kristiansand, og er en av Norges største næringsparker med over 450 virksomheter. Parken er et populært sted for både lokale og turister å besøke, og det er et stort utvalg av produkter og tjenester tilgjengelig for besøkende.

Blant de største produktområdene i Sørlandsparken finner du bil og bilprodukter, hvitevarer, elektronikk, møbel og interiør, byggevarer og fritidsprodukter. Det finnes også flere spisesteder og en rekke andre tjenester i parken. Sørlandsparken er et populært sted for shopping og underholdning, og det er alltid noe å se og gjøre.

I tillegg til å være en næringspark, er Sørlandsparken også hjem til Sørlandet Privatsykehus, som tilbyr konsultasjonsavdeling og behandlingsavdeling for små og mellomstore operasjoner. Parken ligger i umiddelbar nærhet til Dyreparken, Hamresanden, Kjevik flyplass, Ikea og mange andre store varehus, noe som gjør den til et populært reisemål for både lokale og turister.

Beliggenhet

Sørlandsparken er en næringspark som ligger i Kristiansand, Agder fylke, Norge. Parken har en flott beliggenhet med nærhet til både E18 og E39, som er to av landets viktigste veier. Dette gjør det enkelt å komme seg til parken fra både øst og vest.

Beliggenheten gjør også at parken er en populær destinasjon for både lokale og turister. Med kort avstand til Kristiansand sentrum og Lillesand, kan man enkelt kombinere et besøk til Sørlandsparken med andre aktiviteter i området.

Det er enkelt å komme seg til Sørlandsparken med bil, og parken har også gode parkeringsmuligheter. Det er også mulig å ta buss til parken, da det går flere bussruter som stopper i nærheten.

Historie

Sørlandsparken har en rik historie som strekker seg tilbake til 2003 da senteret først åpnet dørene for publikum. Senteret ble bygget på en stor tomt på ca. 1,2 millioner kvadratmeter og tilbyr et bredt utvalg av butikker og underholdning for hele familien.

Byggingen av Sørlandsparken var en stor investering og en av de største utviklingsprosjektene i regionen. Senteret har vært en viktig bidragsyter til den lokale økonomien og sysselsettingen, og har skapt mange arbeidsplasser for innbyggere i området.

I 2011 ble en stor utvidelse av senteret fullført, og det ble lagt til flere nye butikker, restauranter og underholdningsmuligheter. Siden den gang har senteret fortsatt å vokse og utvikle seg, og har etablert seg som en av de mest populære shoppingdestinasjonene på Sørlandet.

 • Sørlandsparken åpnet i 2003
 • Bygget på en stor tomt på ca. 1,2 millioner kvadratmeter
 • En av de største utviklingsprosjektene i regionen
 • Skapt mange arbeidsplasser for innbyggere i området
 • En stor utvidelse ble fullført i 2011
 • Fortsetter å vokse og utvikle seg

Attraksjoner

Sørlandsparken er en av de største attraksjonene i Kristiansand og har mye å tilby for besøkende i alle aldre. Her er noen av de mest populære attraksjonene:

Dyreparken

Dyreparken er en av Norges største dyreparker og en av de mest populære attraksjonene i Sørlandsparken. Dyreparken har et bredt utvalg av dyr, inkludert sjeldne og eksotiske arter som elefanter, løver, giraffer, sjiraffer og mange flere. I tillegg til dyrene, har parken også flere fornøyelsesattraksjoner for både barn og voksne.

Sørlandssenteret

Sørlandssenteret er en av de største kjøpesentrene i Norge og har over 200 butikker og spisesteder. Her finner du alt fra mote og skjønnhet til elektronikk og sportsutstyr. Senteret har også flere aktiviteter for barn, inkludert en lekeplass og et lekerom.

Badeland

Badeland er en stor innendørs vannpark med flere bassenger og sklier. Parken har også et eget spa-område for voksne med badstuer og avslapningsområder. Badeland er en populær attraksjon for både lokale og turister, spesielt på varme sommerdager.

Transport

Sørlandsparken er en stor handels- og fornøyelsespark som ligger i Kristiansand. Det er mange måter å komme seg til Sørlandsparken på, inkludert buss, tog og bil.

Buss

Det er flere bussruter som går til Sørlandsparken. Bussene kjører fra Kristiansand sentrum og andre steder i området. Her er noen av de vanligste bussrutene:

 • Rute 01: Kristiansand – Sørlandssenteret – Søgne
 • Rute 19: Kristiansand – Sørlandsparken – Lillesand – Grimstad
 • Rute 35: Kristiansand – Sørlandsparken – Mandal

Du kan finne mer informasjon om bussrutene og tidene på Agder Kollektivtrafikk sin nettside.

Tog

Sørlandsparken stasjon ligger like ved Sørlandssenteret og Sørlandsparken. Det går tog fra Kristiansand stasjon til Sørlandsparken stasjon flere ganger om dagen. Reisetiden er vanligvis rundt 10 minutter.

Du kan finne mer informasjon om togtidene på Vy sin nettside.

Bil

Du kan enkelt kjøre til Sørlandsparken med bil. Det er gode parkeringsmuligheter i området, inkludert parkeringshus og utendørs parkering. Det er gratis parkering på Sørlandssenteret og begrenset gratis parkering på Sørlandsparken.

Hvis du bruker GPS, kan du taste inn adressen Barstølveien 31, 4636 Kristiansand for å finne veien til Sørlandsparken.

Overnatting

Hvis du planlegger å besøke Sørlandsparken, er det flere alternativer for overnatting. Enten du vil bo på hotell eller på campingplass, er det noe for enhver smak og ethvert budsjett.

Hoteller

Det er flere hoteller i og rundt Sørlandsparken som tilbyr overnatting av høy kvalitet. Noen av de mest populære hotellene inkluderer:

HotellnavnBeliggenhetPris per natt
Scandic SørlandetSørlandsparkenfra NOK 1200
Thon Hotel KristiansandKristiansand sentrumfra NOK 1000
Clarion Hotel ErnstKristiansand sentrumfra NOK 1500

Disse hotellene tilbyr moderne fasiliteter og er ideelle for både forretningsreisende og turister.

Campingplasser

Hvis du ønsker å bo i naturen, kan du velge mellom flere campingplasser i nærheten av Sørlandsparken. Noen av de mest populære campingplassene inkluderer:

 • Kristiansand Feriesenter
 • Hamre Familiecamping
 • Odderøya Camping

Disse campingplassene har en rekke fasiliteter, inkludert dusj, toaletter og strømtilkoblinger for bobiler og campingvogner. De er også ideelle for familier som ønsker å tilbringe tid sammen i naturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *