Agios Nikolaos

Byen Agios Nikolaos ligger i den vakre Mirabello-bukten på østkysten av Kreta. Med kun 60 km til den internasjonale flyplassen i øyas hovedstad, Heraklion, er byen lett tilgjengelig for turister.

Agios Nikolaos er en vakker by som, til tross for populariteten, har beholdt mye av sin greske sjarm. Byens hjerte er innsjøen som lenge ble trodd å være bunnløs. Rundt innsjøen finnes det mange hyggelige restauranter, kafeer og barer.

I gatene rundt innsjøen finnes det et stort utvalg av butikker, både vanlige butikker og turistbutikker. Atmosfæren er avslappet og det er herlig å rusle rundt i området.

Kitroplatia-stranden

Agios Nikolaos har 3-4 strender, men de er alle små. Hovedstranden er Kitroplatia som ligger ved havnen i den østlige delen av byen. Den ligger i en koselig bukt omgitt av hus og restauranter. Stranden har gode fasiliteter som solsenger, parasoller og dusjer, men parkering kan være utfordrende for de som kommer med bil.

Almiros-stranden

Den mest populære stranden er Almiros, som ligger to kilometer sør for Agios Nikolaos. Den 300 meter lange sandstranden er svært barnevennlig på grunn av det lave vannet. Stranden har alle fasiliteter som en strandrestaurant og solsenger.

Restauranter og natteliv

Agios Nikolaos har et fantastisk utvalg av restauranter og kafeer, spesielt i området rundt innsjøen og marinaen. Restauranten Piato i den nordlige delen av byen får de beste anmeldelsene. Hvis du vil spise god mat nærmere sentrum, bør du prøve To Pareaki som serverer tradisjonell gresk mat.

Nattelivet i Agios Nikolaos er livlig med flere barer og diskoteker som underholder gjestene. Byens beste bar er Chez Georges som ligger ved innsjøen og er et populært samlingssted for de unge.

Aktiviteter og severdigheter

For mange er Agios Nikolaos en severdighet i seg selv, og turister besøker byen for å rusle rundt i området rundt innsjøen og marinaen. Hver onsdag er det et lokalt marked.

Den nærmeste turistattraksjonen er Spinalonga som ligger 15 km nord for Agios Nikolaos i den lille fiskerlandsbyen Plaka. Spinalonga har en fascinerende historie som venetiansk festningsverk og senere som en koloni for spedalske. Det er mulig å ta båt til øya fra Agios Nikolaos, eller kombinere besøket med en tur til Elounda hvor seilturen er mye kortere.

Oppsummering

Agios Nikolaos er en vakker by med en avslappet atmosfære og mye sjarm. Med sine små strender, gode restauranter og livlige natteliv har byen mye å tilby turister. Hvis du vil se mer av Kreta, kan du dra på tur til Spinalonga eller besøke noen av de andre landsbyene langs østkysten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *