Kalithea

Kalithea ligger på østkysten av Rhodos, midt mellom Rhodos by og den livlige feriebyen Faliraki. Området er først og fremst en samling av moderne resorthoteller, men det finnes også noen få bygninger. Hotellene ligger vakkert omkranset av fjell, kalksteinsklipper og koselige bukter. En av de beste hotellene (vår favoritt i Kalithea) er det 4-stjerners Eden Roc Resort, som ligger rett ved stranden.

Kalithea by

Omgivelsene er så vakre og unike at de er svært populære blant motefotografer. Området rundt Kalithea har også vært brukt til flere filmer, blant annet klassikeren “Kanonene på Navarone”. Noen få kilometer inn i landet ligger den sjarmerende lille byen Koskinou, som har noen restauranter, kafeer og småbutikker. Koskinou har også en kirke med et interessant kirketårn.

Stranden i Kalithea

Stranden i Kalithea ligger i fantastiske omgivelser. Den er dekket av grovkornet sand og småstein. Det er mulig å leie solsenger og parasoller.

Vannet er krystallklart, og bukten er derfor svært populær blant snorklere og dykkere. Disse har blant annet mulighet til å utforske de mange små hulene i klippene. Det tilbys mange typer vannsportsaktiviteter på stranden.

Restauranter og natteliv

I tillegg til hotellenes restauranter finnes det noen få andre restauranter i Kalithea. Et mye større utvalg finnes i Rhodos by og Faliraki, som begge ligger en kort taxitur unna.

Nattelivet i Kalithea er avslappet, men det finnes noen få barer. I Rhodos by, og kanskje spesielt i Faliraki, er det et pulserende natteliv.

Aktiviteter og severdigheter

Rhodos by byr på gode shoppingmuligheter og mange severdigheter, ikke minst den gamle bydelen. Det er enkelt å komme seg dit med buss eller taxi.

Den store vannparken i Faliraki ligger kun en kort taxitur unna Kalithea, og her er barnefamiliene nesten garantert en fantastisk dag. For barnefamiliene byr også Faliraki på det lille lekelandet Luna Park. En mer rolig dag er mulig ved det naturskjønne området Kalithea Springs, hvor kildene siden antikken har vært kjent for å ha terapeutiske krefter.

Kalithea er et langstrakt område langs kysten. Den mest sentrale delen ligger ved bukten/stranden nederst på kartet.

Kalithea er et fantastisk feriested på Rhodos, med vakre omgivelser og mange aktiviteter. Enten du vil slappe av på stranden eller utforske øyas mange severdigheter, vil du garantert ha en flott ferie i Kalithea.

Konklusjon

Kalithea på Rhodos er et flott feriested med vakre omgivelser og mange aktiviteter. Enten man vil slappe av på stranden, dykke eller snorkle i de krystallklare vannene, eller utforske øyas mange severdigheter, vil man garantert ha en flott ferie i Kalithea.

Området har et bredt utvalg av hoteller, fra moderne resorthoteller til mindre boutique-hoteller og leiligheter. Det finnes også en rekke restauranter, barer og butikker i området, samt enkel tilgang til øyas mange attraksjoner.

Kalithea er et flott valg for ferie, spesielt for de som ønsker en avslappende, men likevel aktiv ferie i vakre omgivelser.

Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *