Butterfly Valley Rhodos

Sommerfugledalen, også kjent som Valley of the Butterflies eller Petaloudes, er en vakker dal på Rhodos som er en flott naturopplevelse for hele familien. Dalen er et fint avbrekk fra strandlivet, og navnet kommer fra de tusenvis av sommerfuglene som hvert år søker til den frodige dalen for å pare seg. Sommerfuglene tiltrekkes av den fuktige luften og den søte saften som stedets ambratrær avgir.

En spesiell sommerfuglart, Euplagia quadripunctaria eller Rhodos-Bjørnen på dansk, holder til i sommerfugledalen fra juni til september. Denne relativt sjeldne nattsommerfuglen kjennetegnes av sine mørke vinger med hvite striper. Når den folder ut vingene, kommer et flott rødt område med sorte prikker til syne.

På turen rundt i den vakre dalen kan det være vanskelig å få øye på sommerfuglene siden de ofte sitter helt stille på trærne. For noen år siden var det mange som skremte sommerfuglene, så de begynte å fly, men dette er nå strengt forbudt. Sommerfuglene bruker nemlig altfor mye av sin sparsomme energi på å fly, og det spekuleres i at den økende støyen har bidratt til den synkende bestanden.

Tross dette finnes det fortsatt mange Rhodos-Bjørner i sommerfugledalen, og det er en fin tur rundt på de smale stiene med flotte trebroer, elver og små fossefall. Dalens skjønnhet og stillhet kan spesielt nytes tidlig på dagen før de mange turistbussene kommer. Den anbefalte ruten tar omtrent en time.

Turen kan eventuelt avsluttes med et besøk på det lille museet hvor gjestene kan lære mer om sommerfuglene og det unike økosystemet i sommerfugledalen.

Praktisk informasjon

Sommerfugledalen ligger ca. 30 km fra Rhodos by og 20 km fra feriebyen Faliraki. Det går daglige turistbusser fra Faliraki i sommermånedene. Sommerfugledalen kan sees i nedre høyre hjørne på kartet, ca. 5 km sørøst for landsbyen Theologos.

Ta med deg familien og opplev den vakre sommerfugledalen på Rhodos. Det er en opplevelse du sent vil glemme!

Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *