Ialyssos

Med sine ca. 12.000 faste innbyggere er Ialyssos den nest største byen på Rhodos. Den ligger på nordvestkysten, omkring åtte kilometer vest for øyas største by, Rhodos by.

Ialyssos har en lang historie og kan dateres tilbake til 1500 f.Kr. Det finnes en rekke interessante arkeologiske steder i området, inkludert Akropolis-ruinen på toppen av Filemiros-fjellet.

Ialyssos by

Byen er nå en livlig ferieby med et utall av butikker, restauranter, kafeer og barer. Flere store hoteller ligger langs kysten, ofte med private strender. Det gjelder også det svært familievennlige Hotel Avra Beach Resort.

Stranden i Ialyssos

Ialyssos har en langstrakt strand med vann i de vakreste blå og turkise nyanser. Sand finnes på mange steder langs stranden, mens det er steiner i vannkanten og i vannet. Som andre strender på Rhodos’ vestkyst er den mer utsatt for vind, og dermed svært populær blant windsurfere og kitesurfere.

Flere av de store strandhotellene har egne strandområder med solsenger, parasoller og strandbarer. Det finnes imidlertid også mange offentlige strandområder med og uten solsenger og parasoller. Det anbefales å bruke badesko til barn på grunn av de mange steinene på stranden og i vannet.

Restauranter og natteliv

Det finnes et utall av restauranter i Ialyssos som serverer retter fra ulike kjøkken. Ifølge brukerne på TripAdvisor er de to beste San Allote og Kostas, begge serverer tradisjonell gresk mat.

Nattelivet er bestemt ikke kjedelig i Ialyssos, men mange tar likevel en taxi inn til Rhodos by, hvor det er enda mer livlig om natten.

Aktiviteter og severdigheter

Været i Ialyssos er ideelt for windsurfing og kitesurfing. Det er mulig å leie utstyr for begge aktivitetene, og erfarne surfere er klare til å lære deg opp.

Bak Ialyssos ligger fjellet Filerimos (se bilde nedenfor), hvor Akropolis-ruinene ligger. På klare dager kan man se helt til Lindos fra toppen av Filerimos.

Ialyssos tilhører Ixia-bukten, som er kjent for sine vakre solnedganger. Så nyt en god longdrink ved stranden mens solen går ned i Middelhavet.

Kart over Ialyssos

Kartet viser kysten ved Ialyssos og de store familiehotellene. Ialyssos by ligger litt lenger sør. Mot øst ligger feriebyen Ixia, og mot vest ligger den roligere feriebyen Kremasti.

Ialyssos er en sjarmerende by med mye å tilby, enten du vil slappe av på stranden, utforske lokal historie og kultur eller prøve ut spennende aktiviteter. Besøk byen på din neste tur til Rhodos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *