Faliraki

Faliraki er en av de mest populære feriebyene på Rhodos. Byen ligger på østkysten, ca 14 km sør for Rhodos by og kun 10 km fra flyplassen.

Feriebyen er mest kjent for det gode været, den flotte lange sandstranden og sitt heftige natteliv. Det går ikke så vilt for seg som tidligere, men byen er fortsatt party by nummer en på Rhodos. Det merkes derimot ikke så mye til og slet ikke i nærheten av de store familiehotellene i utkanten av byen.

Faliraki by

Faliraki byr på en av de flotteste strendene på Rhodos. Den omtrent fem kilometer lange sandstranden har overveiende finkornet sand og ligger godt beskyttet mot vestenvinden.

Langs stranden er det et godt utvalg av restauranter, strandbarer, solsenger og ikke minst massevis av vannsport. Her kan du stå på vannski, leie jetski, få en heseblesende tur på bananbåten og mye mer.

Restauranter og natteliv

Utbudet av restauranter, kafeer og taverner er enormt i Faliraki. De fleste ligger i sentrum av byen og serverer internasjonal mat. I utkanten av byen ligger restauranten The Monastery, og den er kjent for god tradisjonell gresk mat.

Når natten faller på, så kommer det virkelig gang i Faliraki. Nattelivet er rettet mot to gater, en med barer på rad og rekke og en med en mengde diskoteker.

Til de mest populære barene hører Ziggys, Jamaica Bar og Chaplin’s Bar. Her er det ofte happy hour, altså to drinker for prisen av en. Det kanskje mest populære dansestedet er Q-Club, som spiller forskjellig musikk på hver av sine tre etasjer. Stedet BED er kjent for å ha internasjonalt kjente DJ-er på programmet innimellom.

Aktiviteter og severdigheter

Det er massevis av andre aktiviteter i Faliraki hvis strandlivet begynner å bli kjedelig. Et av de største vannlandene i Europa, Faliraki Water Park, ligger nemlig i byen. Her kan hele familien tilbringe mange timer, kanskje til og med flere dager.

For de litt eldre er det en gokart-bane, mens alle kan kose seg i bowlinghallen og for barna er det også flere lekeplasser samt den lille fornøyelsesparken, Luna Park. Så Faliraki er definitivt et godt valg for barnefamilier.

I byen Kalithea, som ligger litt nord for Faliraki, ligger det en dykkerskole.

Omkring midt i bildet ligger Faliraki sentrum, mens de store og nye hotellene ligger i den øvre delen av bildet og enda lenger mot nord.

Besøk Faliraki neste gang du planlegger en ferie på Rhodos, og opplev alt som byen har å by på.

Mer om nattelivet i Faliraki

Som nevnt tidligere, er nattelivet i Faliraki heftig og det er mye å velge mellom. Det er ikke uvanlig at de fleste klubbene åpner rundt midnatt og holder åpent til soloppgang.

Selv om Faliraki har et rykte på seg for å være en festby, så er det også muligheter for en mer avslappende kveld. Det er flere barer og restauranter som har live musikk, og det er også mulig å finne steder hvor man kan sitte ute og nyte en drink eller to.

Hvis du vil ha en mer unik opplevelse, kan du besøke en av de mange karaokebarene i byen. Her kan du synge dine favorittsanger og ha det gøy med venner og familie.

Utflukter fra Faliraki

Selv om Faliraki har mye å by på, er det også mange muligheter for å utforske Rhodos øya og de omkringliggende øyene. Du kan dra på båttur til øya Symi, som er kjent for sin vakre havn og fargerike hus.

En annen populær utflukt er å besøke Akropolis i Lindos, som ligger ca. 40 minutter fra Faliraki. Her kan du beundre den gamle festningen og den fantastiske utsikten over havet.

Hvis du vil ha en mer avslappende dag, kan du dra på en avslappende tur til en av Rhodos øyas mange strender. Anthony Quinn Beach ligger i nærheten av Faliraki og er kjent for sitt krystallklare vann og vakre omgivelser.

Oppsummering

Faliraki er en flott ferieby på Rhodos, som har mye å by på. Uansett om du vil sole deg på stranden, utforske nattelivet eller dra på utflukter, så er det noe for enhver smak i Faliraki.

Så neste gang du planlegger en ferie på Rhodos, bør du definitivt vurdere å besøke denne flotte byen. Du vil ikke angre!

Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *