Hurtigbåt Hammerfest Sørøya: Timer og priser | All informasjon – Alt du trenger å vite

Hurtigbåten 380 SørøysundXpressen eller også kjent som Hammerfest Sørøya er forbindelsen fra Hammerfest til de ulike havnene og punktene på Sørøya, med en hurtigbåt som kjører ulike ruter og forbindelser i løpet av dagen. Noen av dem er mer direkte, mens andre stopper ved hvert av de 9 punktene.

Selv om den vanligvis brukes til forbindelsen Hammerfest – Akkarfjord, er det også 7 andre stoppesteder der denne hurtigbåten går, og dekker hele øya og de mest befolkede punktene. Ruten betjenes av Boreal og Snelandia, og reisetiden avhenger i stor grad av stoppestedene og ankomst- og destinasjonsstedet ditt, ettersom det er 9 ulike stoppesteder på denne ruten.

Her finner du den mest relevante informasjonen, som ofte synes å være skjult eller vanskelig å finne frem til. For eksempel priser, rutetider eller påstigningssteder på hvert stoppested. Så la oss komme til det viktigste.

Hurtigbåt Hammerfest Sørøya

Tidsplaner

Du kan se rutetabellene nedenfor, både med avgang fra Hammerfest og med avgang fra Kårhamn Kai, som er den andre enden av ruten. Det er veldig viktig å ta en god titt på rutetabellene og holdeplassene, da det er mange ruter på denne ruten. Noen ganger er det en direkterute mellom to punkter, og du trenger ikke å kjøre innom alle stoppestedene. Dette gjør reisetiden mye kortere, til og med mer enn 1 time.

Et tydelig eksempel er avgangen fra Hammerfest kl. 07:20 med ankomst til den andre delen av ruten, Kårhamn Kai, kl. 07:55, bare 35 minutter av rutetiden. Og hvis du tar hele ruten, vil det ta deg 2 timer å komme til Kårhamn Kai. Så det beste er å ta en titt på rutetabellen selv og se når det passer best å gå om bord.

Hvis du har problemer med å se den, kan du se følgende PDF her.

Vi anbefaler at du bruker planleggeren i stedet for bare å se på rutetabellene, da du vil kunne se annen relevant informasjon som for eksempel rutetid. Det kan være stor forskjell på om du tar hurtigbåten som gjør 9 stopp eller går direkte fra det ene punktet til det andre, og du kan spare 1 time eller mer hvis du velger det beste tidspunktet for å reise mellom disse punktene. Så klikk på knappen nedenfor og bruk den, for du vil se hvor enkelt og nyttig det er.

Rutetider

Nedenfor kan du se hele ruten med de 9 stoppestedene for hurtigbåten B380, samt direkteruten mellom de to mest brukte stedene for dette transportmiddelet.

Direkte rute mellom havnen i Hammerfest og Akkarfjord Kombibåtkai Sørøya:

Priser

Vi vet hvor komplisert og vanskelig det er for Snelandia å finne ut prisen på denne ruten og andre ruter for hurtigbåtene deres. Derfor har vi laget denne tabellen med priser fra en destinasjon til en annen, med Snelandias offisielle priskilde som referanse. Vær oppmerksom på at dette er en tabell med priser for voksne passasjerer, disse prisene inkluderer ikke rabatter for barn, eldre eller studenter.

Jeg håper du finner denne tabellen nyttig for å vite hvor mye du må betale avhengig av destinasjonen du ønsker å reise til fra hvert punkt.

Hvis du ikke er vant til å se denne typen tabeller, er det bare å se på navnet på avgangsstoppet ovenfor, og se etter krysset med ankomststoppet til venstre, så ser du prisen på ruten mellom disse punktene.

Precios
Hammerfest Havn Akkarfjord Kombibåtkai Sørøya Skippernes Kai Hellefjord Kai Lundhamn Kai Langstrand Kai Lotre Kai Slettnes Kai Kårhamn Kai
Hammerfest Havn
Akkarfjord Kombibåtkai Sørøya 138 kr
Skippernes Kai 92 kr 92 kr
Hellefjord Kai 92 kr 92 kr 46 kr
Lundhamn Kai 92 kr 92 kr 46 kr 46 kr
Langstrand Kai 138 kr 138 kr 92 kr 92 kr 92 kr
Lotre Kai 138 kr 138 kr 92 kr 92 kr 46 kr 46 kr
Slettnes Kai 138 kr 138 kr 138 kr 92 kr 92 kr 46 kr 92 kr
Kårhamn Kai 138 kr 184 kr 138 kr 138 kr 138 kr 92 kr 92 kr 92 kr

Du kan sjekke prisene i denne tabellen ved å klikke her.

Hvis du vil kjøpe billett, kan du gjøre det via lenken i den blå knappen, for å finne ut all informasjon og for å kjøpe billett til denne ruten 380 SørøysundXpressen.

Hammerfest Havn

Det er ikke sikkert at du kan finne ut hvor du skal gå om bord i Hammerfest eller finne rutetidene i rutetabellen, da det ofte er forvirrende å finne de ulike navnene eller formatene de bruker for hurtigbåthavnene. I dette tilfellet er det Hammerfest Havn, i motsetning til det vanlige Hurtigbåtkai eller båtkai. Hvis du ikke vet hvor den ligger, har vi lagt ut adressen og et kart nedenfor, slik at du enkelt kan finne den korteste veien til båten.

Addresse: 9600 Hammerfest

Nedenfor finner du informasjon om de andre havnene og påstigningsstedene:

Akkarfjord Kombibåtkai Sørøya

Addresse: 9650 Akkarfjord

Skippernes Kai

Addresse: 9651 Hammerfest

Hellefjord Kai

Addresse: 9651 Hammerfest

Lundhamn Kai

Addresse: 9651 Hammerfest

Langstrand Kai

Addresse: 9651 Hammerfest

Lotre Kai

Addresse: 9664 Hammerfest

Slettnes Kai

Addresse: 9651 Hammerfest

Kårhamn Kai

Addresse: 9657 Kårhamn

Kontaktinformasjon

Hvis du fortsatt har spørsmål om hurtigbåten 380 SørøysundXpressen, finner du nedenfor kontaktinformasjonen til Snelandia og Boreal der du kan få svar på spørsmålene dine, og de ulike måtene du kan kontakte dem på.

177 (Ruteopplysning – ekstrakostnader påløper)

75 77 18 88 (Flexxbestilling og annen kunderservice)

mail: post@snelandia.no (De har åpningstid på hverdager fra 08:00 – 21:00 og i helgene fra 10:00 – 16:00.)

Boreal Kontaktinformasjon:

MS-varsling: Sjå boreal.no

Telefon91 555 888

E-postpost@boreal.no

For henvendelser om fergesambandet, ta kontakt på post.sjo@boreal.no.

Ønsker du å leie buss? Send e-post til tur@boreal.no

Hvor lang er hele hurtigbåtoverfarten Hammerfest Sørøya?

Det er vanskelig å oppgi en spesifikk tid da det avhenger av hvilken holdeplass du skal til, men den vanligste ruten mellom Hammerfest Havn og Akkarfjord Kombibåtkai Sørøya har en reisetid på 30 minutter. Fra Hammerfest til de andre delene av ruten vil avhenge mye av stoppestedene og ruten du tar, men la oss se på det nedenfor:

  • Hammerfest – Skippernes Kai 50 minutter
  • Hammerfest – Hellefjord Kai 1 timer / 1 timer 40 minutter
  • Hammerfest – Lundhamn Kai 1 timer 35 minutter
  • Hammerfest – Langstrand Kai 1 timer 20 minutter
  • Hammerfest – Lotre Kai 2 timer 45 minutter (1 timer 35 minutter halvveis direkte)
  • Hammerfest – Slettnes Kai 1 timer 50 minutter (55 minutter halvveis direkte)
  • Hammerfest – Kårhamn Kai 2 timer (40 minutter direkte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *