Heraklion

Heraklion er Kretas hovedstad og den største byen på øya med sine rundt 150 000 innbyggere. Byen har mye å by på, både når det gjelder historie, kultur og shopping. Her finnes også en lang og flott strand, som er et populært sted å tilbringe dagen.

Historie og kultur

Heraklion har en rik historie og har vært underlagt flere forskjellige herskere opp gjennom tidene. Byen bærer preg av dette gjennom sine mange historiske bygninger, monumenter og severdigheter. En dag med sightseeing i Heraklion vil garantert by på mange spennende opplevelser. For de historieinteresserte anbefales det å bruke mer enn én dag på å utforske byen.

En av byens mest kjente severdigheter er det venetianske fortet Koules, som ligger ved den gamle havnen. Fortet ble bygget på 1500-tallet og er nå åpent for publikum. Her kan man få en flott utsikt over byen og havet. Like ved fortet ligger den gamle venetianske loggiaen, som nå fungerer som byens rådhus.

Et annet høydepunkt er Sankt Minas katedralen, som har plass til hele 8 000 personer. Katedralen er en imponerende bygning, både innvendig og utvendig. For kunstinteresserte er det også verdt å ta turen innom det arkeologiske museet, som har verdens største samling av minoiske oldsaker.

Shopping og matopplevelser

Heraklion er også et flott sted for shopping og matopplevelser. I sentrum av byen finner man den største handlegaten, 1886, samt gaten Dedalou, som har mange internasjonale butikker. Dedalou ender i en koselig plass med et venetiansk springvann.

Når det gjelder mat, finner man restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner. Men det er spesielt de tradisjonelle greske restaurantene som er verdt å få med seg. To av de beste er Merastri og Erganos, som begge ligger i den sydlige delen av byen.

Strandliv og aktiviteter

Selv om det ikke er noen strender i selve sentrum av Heraklion, finnes det flere flotte strender i nærheten. En av de mest populære er Ammoudara, som ligger i byens vestlige utkant. Stranden er 4 kilometer lang og har flere steder hvor man kan leie solsenger og parasoller. Her finnes også flere strandcaféer og muligheter for vannsport.

For de som ønsker å oppleve mer av øya, kan man ta en tur til Knossos, som ligger noen kilometer sør for Heraklion. Knossos var det gamle sentrum for den minoiske kulturen og er en av Kretas største turistattraksjoner.

Overnatting

Det finnes flere gode hoteller i nærheten av sentrum av Heraklion. Et av de mest populære er Ibis Styles Heraklion Central, som får gode anmeldelser fra gjestene sine. Hotellet ligger mindre enn 300 meter fra shoppinggatene og enda nærmere den venetianske havnen.

Oppsummert

Heraklion er en flott by med mye å by på. Enten man er interessert i historie, shopping, mat eller strandliv, vil man garantert finne noe som passer. Byen er også et godt utgangspunkt for å utforske resten av Kreta og oppleve det autentiske Hellas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *