Gerani

Gerani er en liten, fredfull ferieby på Chaniakysten, 15 km vest for Chania by. Denne lille byen er perfekt for de som ønsker å tilbringe en avslappende ferie i en fredfull atmosfære. Selv om byen er liten, er det restauranter og noen barer, samt mini-markeder og en bakeri. Hotellene er godt spredt, og det finnes flere store hoteller, samt en del mindre familiedrevne hoteller. En perfekt mellomting er det flotte Silver Beach Hotel, som ligger direkte ved stranden.

Gerani strand

Stranden i Gerani er lang og bred. Den består av sand blandet med grus/småstein, mens det er rullestein i vannkanten. Det er mulig å leie solsenger og parasoller, samt å delta i noen aktiviteter på stranden/vannet. Stranden har det Blå Flagg, som kun blir gitt til rene og velholdte strender.

Hvis du leier en bil, kan du besøke den vakre Falasarna-stranden som ligger 45 minutters kjøretur unna. Den enda vakrere Balos-stranden ligger litt over en times kjøring unna, men du kan også kjøre til Kissamos og ta personfergen derfra til Balos. Dette er en virkelig flott tur.

Restauranter og natteliv

Det er godt med restauranter i Gerani, men det er også under to kilometer til Platanias, hvor det finnes et stort utvalg av restauranter. Nattelivet i Gerani er rolig, men det er kort vei til Platanias, hvor det er et livlig natteliv.

Seværdigheter og aktiviteter

Naturen rundt Gerani er vakker og innbydende til en sykkeltur på leide sykler. Tradisjonelle landsbyer som Pano Gerani, Modi, Loutraki og Manoliopoulo ligger alle innenfor en avstand på 10 kilometer.

Agioi Theodoroi er en øy som du kan besøke fra havnen i Platanias. Dette er primært et naturreservat for den kretensiske bjerggeden Kri-Kri. Underveis er det muligheter for å bade fra båten og snorkle ved øya.

Som kartet viser, ligger de fleste hotellene i Gerani ved kysten. Selve byen med noen få butikker ligger 500 meter fra stranden (midt på kartet).

Oppsummering

Gerani på Kreta er et perfekt reisemål for de som ønsker å tilbringe en avslappende ferie i en fredfull atmosfære. Med vakre strender, flotte restauranter og en rekke aktiviteter i nærheten, vil du aldri kjede deg her. Ta en tur til Gerani og opplev freden og roen i denne vakre feriebyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *