Opplev en fantastisk ferie i Hersonissos på Kreta

Hersonissos er en populær ferieby på Kretas nordkyst ved Malia-bugten, kun ca. 30 km fra hovedstaden på Kreta, Heraklion. Hvis du leter etter en ferie med sol, strand, restauranter, kultur, shopping eller pulserende natteliv, så er Hersonissos det perfekte stedet for deg. Her er det noe for alle, uansett alder og interesser.

Strander i Hersonissos

Hersonissos har en strand ved sentrum, men det er også mange andre strender i nærheten. Litt øst for sentrum ligger den populære sandstranden Star Beach, og kjører man videre østover kommer man til flere små strender som ikke er så travle.

Vest for havnen ligger en stor og populær strand med solsenger og vannsportsaktiviteter. Lenger vestover finner man flere små bukter og strender, inkludert en liten naturiststrand.

Restauranter og natteliv

Det er et bredt utvalg av restauranter, tavernaer og kafeer i Hersonissos, spesielt ved strandpromenaden og hovedgaten. Her serveres mat fra det internasjonale kjøkkenet, men hvis du vil prøve det tradisjonelle greske kjøkkenet, så kan et besøk til en av de tre nærliggende landsbyene Koutoulafari, Piskopiano og Gamle Hersonissos anbefales.

Hersonissos er også kjent for sitt fargerike natteliv, som har et høyt tempo i sommermånedene. Det er konsentrert rundt havneområdet, hvor det er mange barer og diskoteker. To populære diskoteker er Amesia Club og Matrix Club.

Aktiviteter i og omkring Hersonissos

Hvis du ønsker å ha det morsomt og spennende, bør du besøke Star Beach Water Park. Dette er en vannpark for alle aldre. For voksne er det svømmebassenger med barer som serverer longdrinks, mens DJ spiller den nyeste dansemusikken. Det er til og med bungy jump! Barna har også sitt eget poolområde med vannsklier. Foran Star Beach Water Park er det en strand med mange vannsportsaktiviteter.

Hersonissos har også et lite akvarium, Aquaworld. Her finner du hovedsakelig fisk og reptiler fra regionen, men det er også noen reptiler og slanger fra andre land, inkludert to store pytonslanger. Det er billig å komme inn, og brukerne på Tripadvisor gir det toppkarakter.

Hvis du vil oppleve fart og spenning, kan du besøke gokartbanen “Kartland” i Hersonissos. Her kan hele familien konkurrere etter en avslappende dag på stranden.

Hvis du vil ha en litt roligere opplevelse, så ligger en flott golfbane fem km sør for Hersonissos. Dette er faktisk en av de få golfbanene på Kreta.

Oppsummering

Hvis du vil ha en fantastisk ferieopplevelse med sol, strand, mat, kultur og natteliv, så er Hersonissos det perfekte stedet for deg. Her finner du et bredt utvalg av aktiviteter og opplevelser for alle aldre og interesser. Så hvorfor ikke bestille din neste ferie til Hersonissos i dag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *