Vær og klima på Rhodos

Det behagelige middelhavsklimaet gir lange, varme og tørre somre, med mer enn 300 solskinnsdager året rundt. Selv om temperaturene lett kan overstige 30 grader om sommeren, er det en behagelig havbris som normalt sørger for at det ikke blir for varmt. Meltemi-vinden treffer vestkysten av Rhodos og roer seg litt før den når østkysten. Derfor er det normalt mer vind på vestkysten, og det gjør spesielt den nordvestlige delen av Rhodos veldig populær blant surfere.

Med nord-europeiske øyne er vinteren på Rhodos også veldig mild. Temperaturen synker sjelden under 10 grader, og den gjennomsnittlige dagtemperaturen i januar er 15 grader. Selv om det høres fristende ut, arrangerer de fleste reiseselskaper ikke turer til Rhodos om vinteren.

Regn forekommer stort sett ikke i sommerperioden, fra juni til september. Hvis det endelig regner, er det veldig korte byger. Til gjengjeld regner det ofte i vintermånedene. Badevannet har behagelige temperaturer fra slutten av mai til og med oktober, med en gjennomsnittlig badevannstemperatur på behagelige 23 grader.

Været om våren (mars, april og mai)

Våren starter så smått i mars, men det er først i april at det virkelig tar av. Da passerer de gjennomsnittlige dagtemperaturene 20 grader, og regnet blir sjeldnere. I mai stiger temperaturene ytterligere og gir muligheten for de første dagene på stranden. Men merk at vanntemperaturen bare er like under 20 grader i mai måned.

Været om sommeren (juni, juli og august)

I sommerperioden er det nesten garantert godt vær på Rhodos. Solen skinner ufortrødent i 13-14 timer hver dag, og de gjennomsnittlige temperaturene ligger rundt 30 grader om dagen. Heldigvis er nettene litt kjøligere, men sjelden under 20 grader. Sannsynligheten for regnbyger er veldig lav, mens badevannet er på en veldig behagelig temperatur på 23-25 grader.

Været om høsten (september, oktober og november)

Med mange soltimer og høye temperaturer kan september best beskrives som en sommermåned. Oktober er mer varierende, men til tross for litt synkende temperaturer og flere regnbyger, er været overveiende bra. Badevannet er fortsatt varmt, med rundt 23 grader i oktober.

I skolenes høstferie i uke 42 er det dermed gode sjanser for varmt og solrikt vær med mulighet for å dra til stranden, men det er selvfølgelig ingen garanti. I november begynner høstværet, og det er også her de fleste charter-selskaper stopper flyvningene sine til Rhodos.

Været om vinteren (desember, januar og februar)

Vintrene på Rhodos er veldig milde, med gjennomsnittstemperaturer på 15-17 grader om dagen, mens kveldene og nettene er kjøligere. I vintermånedene faller over 60% av øyas årlige nedbør, men likevel skinner solen i gjennomsnitt 5-6 timer om dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *