Bergen Busstasjon: All informasjon | Parkering og priser

I denne artikkelen skal vi dekke alt om Bergen busstasjon. Enten det er første gang du drar eller ikke, er det svært relevant informasjon som er viktig å vite for å vite aspekter som billettprisen, de forskjellige rutene, områdene på hver rute, og hvor du skal parkere kjøretøyet.

Det første du kan finne om Bergen busstasjon er kartet, som du finner nedenfor. Selv om vi skal gå mer i detalj, ønsket vi også å dele kartet i tilfelle du ikke har sett det, slik at du vet hvor hver del befinner seg.

Du kan se PDF-en her.

Hvordan få

Du kan se under adressen, og kartet hvor denne busstasjonen ligger i tilfelle du ikke vet ruten for å komme dit.

Addresse: 5015 Bergen

Parkering

I og rundt Bergen er det nå lagt til rette for gratis parkering for kollektivreisende, gjeldende både biler, motorsykler og mopeder. Denne bestemmelsen gjelder fra mandag til fredag ​​mellom 06.00 eller 18.00, unntatt helger og helligdager. Om natten, mellom klokken 18.00 og 06.00, er parkeringsplassene åpne for alle, med unntak av Laguneparken og Kystbygarasjen i Straume.

I nærheten av Bergen busstasjon fant vi ingen gratis parkering. Under ser du de to parkeringsplassene nærmest busstasjonen. Av denne grunn anbefaler vi at du ser etter parkering i nærheten av busstasjonen i gatene eller omgivelsene. Vi anbefaler at du når det er mulig bruker annen transportform som taxi, sykkel eller gå til Bergen busstasjon for å unngå problemer med å parkere kjøretøyet.

Maksimal sammenhengende parkeringstid er 20 timer, og det er ingen garanti for plass. Dette gjelder parkering med og uten parkeringstillatelse. Det er brukers ansvar å ha gyldig parkeringstillatelse knyttet til bilen. Dersom parkeringstillatelsen er ugyldig eller bilen står parkert i mer enn 20 timer, kan du bli belastet med gebyr etter parkeringsforskriften. I spesielle situasjoner kan kjøretøyet også fjernes.

For å kunne parkere gratis er det nødvendig å ha gyldig periodebillett (7, 30 eller 180 dager) for voksne/studenter/honorarer innenfor eller til/fra sone A, i Skyss Billett-appen. For å registrere parkeringsbot i appen, gå til «meny» (øvre venstre hjørne) og velg «parkering». Det er mulig å registrere seg for skjørtnummer, men du kan kun ha en bil parkert om gangen. Første gang du bruker parkeringstillatelsen er det viktig å aktivere den. Parkeringstillatelsen aktiveres automatisk når periodebilletten fornyes og varer til klokken 18.00 den dagen abonnementet utløper.

Har du Skysskort sesongkort kan du få parkeringstillatelse på kundesenteret eller i billettautomatene. Foreløpig er parkeringstillatelsen ikke tilgjengelig i nettbutikken.

Parkeringsplassar utan bevisordning

Opne parkeringsplassar for kollektivreisande (utan parkeringsordning):

 • Flatøy
 • Kleppestø kai
 • Knarvik
 • Knarvik kai
 • Frekhaug kai
 • Flesland kai
 • Hufthamar
 • Myrvollane (Os)
 • Vågsbotn

Andre plassar som blir nytta som parkering for kollektivreisande (utan parkeringsordning):

 • Osterøybrua
 • Trengereid
 • Frekhaug
 • Ravnanger
 • Ågotnes
 • Strusshamn
 • Storeklubben
 • Holmedalen
 • Os kyrkje
 • Osøyro

Tidsplaner og ruter

Selskapene som opererer på denne busstasjonen er følgende:

Derfor, for å sjekke turene og rutene til hver buss, har du to alternativer. Konsulter den med google maps for å se om den markerer en rute fra en destinasjon til en annen på denne busstasjonen. Eller bruk hvert av disse 3 selskapene for å finne ut om de kjører ruten du leter etter. Selv om alle har buss på busstasjonen, finner vi hovedsakelig flere ruter i skyss. Likevel anbefaler jeg at du sjekker ruten du ønsker å ta på hvert nettsted, og ser tilgjengeligheten til busser. Du kan se følgende PDF med rute for busser og linjer i Bergen her.

På hver nettside kan du også se prisen på billetten. Og dermed vite hvor mye alt vil koste deg, siden mange ganger hvis du bruker plattformer som Google Maps, vises ikke prisen og du kan ikke vite hva det vil koste. Selv om dette skal vi se nå.

Busspriser

Vestland er delt inn i ti prissoner som gjeld for reiser med Skyss bussar, Bybanen, Askøybåten, Nordhordlandsbåten, Florabassenget, Florø-Askrova-Stavang-Svanøy, Florø-Barekstad-Batalden-Fanøy-Rognaldsvåg-Kinn, Kaupanger kai-Frønningenm og tog mello. Bergen og Voss. Prisen for reiser innenfor ei sone er uavhengig av lengden og enkeltbillettar er gyldige i 90 minutt. Reise over fleire soner koster mer og det er et kontanttillegg for enkeltbillettar kjøpt om bord i sone A.

Hovudtrekk i soneinndelinga er slik:

Sone A: Gjeld kommunane Bergen, Askøy, Øygarden, Osterøy, Alver, Austrheim, Fedje og tidlegare Os kommune.
Sone B: Områda rundt Bjørnefjorden.
Sone C: Sunnhordland.
Sone D: Odda, Eidfjord og Rosendal.
Sone E: Voss, Granvin og Ulvik.
Sone F: Samnanger, Kvam, Vaksdal og Modalen.
Sone G: Masfjorden, Gulen og sørsida av Høyanger kommune.
Sone H: Sunnfjord, Solund, Hyllestad, Høyanger (norsida), Fjaler, Askvoll, sørleg del av Kinn.
Sone I: Stad, Bremanger, nordleg del av Kinn, Gloppen og Stryn.
Sone J: Aurland, Lærdal, Årdal, Vik, Sogndal og Luster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *