Ferge Standal-Trandal-Sæbø-Skår-Valderøya-Store Kalvøy

Fergerute 1136 er noe annerledes enn de andre fergerutene vi har sett. Den dekker en rekke stoppesteder og havner, men med direkte forbindelser, i stedet for hele ruten. Den har også en variant av ruten, der Kombinasjonsrute også har forbindelse til Sæbø og Leknes, som er en del av fergerute 1135.

Den største forskjellen og det viktigste aspektet du bør vite er at denne ruten forbinder punktene Sæbø og Leknes: Standal-Trandal-Sæbø-Skår-Valderøya-Store Kalvøy. Men med direkte forbindelser, der den går fra Standal-Trandal, og stopper ved Trandal, for så å ta forbindelsen Trandal-Sæbø, og til slutt Sæbø-Skår. Forbindelsen Valderøya-Store Kalvøy er derimot helt annerledes og skiller seg fra de andre, da den ligger langt unna de andre stoppestedene, som alle ligger tett i tett.

I denne guiden gir vi deg all informasjon du trenger å vite om denne ruten, slik at du unngår den vanlige forvirringen. Ruten betjenes av Fjord1 med fergen MF Kvernes.

Hvis du bruker den kombinasjonsruten, anbefaler vi at du også leser fergeguiden vår for Sæbø Leknes.

Standal-Trandal-Sæbø-Skår-Valderøya-Store Kalvøy

Tidsplaner

Du finner rutetabellene delt i 2, ruten: Standal-Trandal-Sæbø-Skår-Valderøya-Store Kalvøy, og den Kombinasjonsrute hvor det også er forbindelse til Leknes etterpå. Klikk på den kombinerte ruten for å se rutetabellen.

Før du ser på rutetabellen og hvilket tidspunkt fergen du er interessert i, anbefaler vi at du ser på merknadene for å forstå symbolene eller tallene som vises ved siden av rutetabellene. Vær også oppmerksom på at selv om det er samme rute, er Valderøya-Store Kalvøy faktisk en egen rute og en egen forbindelse. Siden de ligger langt fra hverandre og ikke er forbundet med denne fergen, er de to delene av ruten ikke forbundet. For en bedre forståelse, se rutetabellen nedenfor.

Du kan se denne PDF-filen her.

Kombinasjonsrute (Sæbø–Leknes–Skår–Trandal–Standal)

Du kan se denne PDF-filen her.

Hvis du er en av dem som er forvirret av rutetabeller og foretrekker å se rutetabellene på en mye enklere måte, kan du gjøre det via følgende lenke. Fordelen er at du kan se rutetabellene i sanntid, og at du får beskjed om eventuelle endringer på denne siden. Så ikke nøl med å bruke den.

Rutetider

I motsetning til mange andre ruter er denne noe annerledes. Det er som om det var en rute med mange stoppesteder, men adskilt med direkte forbindelser. Derfor gir vi deg alle direkteforbindelser som 1136-fergen har, slik at du kan legge enhver tvil til side.

Du kan se hver rute som fergen trafikkerer nedenfor. Bare klikk på den ruten du er interessert i, så ser du ruten fergen kjører.

Standal Trandal
Sæbø Skår
Valderøya Store Kalvøy

Pris

Prisene for denne ruten er totalt 0 kr inntil videre. Ja, det betyr at det er en gratis rute. Takket være statlig støtte til fergeruter med få passasjerer og lite trafikk det siste året, har noen ruter fått støtte og subsidier for å gjøre dem mer tilgjengelige og ikke hindre mobiliteten til innbyggerne i disse områdene.

Og dette er en av fergene som har fått æren av å være gratis. Hvis du vil se hele listen, finner du den nedenfor. Så ikke glem å nyte turen, siden du ikke trenger å betale noe for den.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

En annen måte å sjekke prisene på denne ruten er gjennom følgende lenke, som du kan bruke til å bekrefte informasjonen vi nettopp har sett.

Standal Ferjekai

Standal Ferjekai ligger på Fv70 med en avstikker til Fv66 når du kommer veldig nær. Du vil ikke ha store problemer med å finne Standal Ferjekai, da du kan se det når du passerer det på veien som går langs kysten ved sjøen. Men hvis du fortsatt er i tvil, kan du alltids se på kartet nedenfor.

Fasilitetene på Standal Ferjekai er svært enkle, og det er ikke mye å finne på mens du venter på fergen. Det er et stort åpent område der du kan parkere bilen hvis du har behov for det.

Trandal Ferjekai

Trandal Ferjekai kan være litt skjult hvis du aldri har vært i denne havnen eller i denne delen av Norge. Derfor har vi tatt med et kart som viser hvor havnen ligger, og du kan se hvordan du kommer deg til havnen med korteste vei fra hvilket som helst punkt.

Du vil kunne se flere hus og hytter rundt havnen, for i tillegg til fergehavnen er det også en havn for mindre, private båter og båter i sjø. Og det er et veldig vanlig sted å dra på tur med familien i småbåt, på grunn av stedets skjønnhet og natur.

Sæbø Ferjekai

Sæbø Ferjekai har én stor fordel i forhold til 90 % av ferjehavnene i Norge, og det er at den ligger i en kommune. Dette gjør at du kan komme deg til Sæbø Ferjekai på en oversiktlig og praktisk måte, men også nyte godt av de tjenestene som kommunen kan tilby hvis du ankommer veldig punktlig eller må vente en stund på neste fergeavgang. Du kan for eksempel handle i supermarkedet eller spise på restaurant mens du venter.

For å komme dit har du to alternativer: De eventyrlystne kan følge vei 655 helt til enden. Og for de mindre eventyrlystne, se kartet nedenfor hvis du vil være sikker på at du ikke går deg vill på veien.

Skår Ferjekai

Skår Ferjekai er vanskelig tilgjengelig ettersom det nesten ikke finnes veier til dette passet. Men du kan se det bedre på kartet nedenfor for å finne ut hvordan du kommer deg dit. Eller se hvor du kommer til hvis du går ned til dette stoppet på ruten.

Valderøya Ferjekai

Valderøya Ferjekai er en svært enkel ferge å finne, da den ligger i Valderøya kommune og er hovedinnfartsåren til øya. Den er også forbundet med FB61-bussen. Siden den ligger i kommunen, vil du finne alle slags tjenester rundt den, som toaletter og andre fasiliteter for å svare på spørsmål om denne ruten eller andre ruter som kan gå fra Valderøya ferjekai. Det er også rikelig med parkeringsplasser for bilen din.

Store Kalvøy Ferjekai

Hvis du skal til Store Kalvøy, er hovedinnfallsporten Store Kalvøy Ferjekai. Hvis du allerede er på øya, antar jeg at du allerede vet hvor den ligger, siden det er den vanligste måten å komme seg til øya på. Men for de som vil vite hvor de skal komme seg til, kan du se et kart nedenfor for å finne ut hvor fergen vil sette deg av, slik at du kan se hvor langt du er fra det punktet du vil til.

Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker mer informasjon om denne ruten, for eksempel hvordan du bestiller din neste reise på denne ruten, kan du bruke følgende telefonnumre. Det første er spesifikt for denne ruten, men du kan også bruke de generelle kontaktopplysningene til Fjord1, selskapet som driver denne ruten. Så du har ingen unnskyldning for ikke å få svar på spørsmålene dine.

M/F Kvernes Telefon: 916 69 340

M/F Geiranger Telefon (Telefonnummer kun for Kombinasjonsrute): 916 69 321

Telefon5775 7000

SMS-varsling: Send «REG FJORD1 1136» til 19182

Spørsmål og henvendingar rettast til: post@fjord1.no

Kundeklager/tilbakemeldingar rettast til Fjord1 via dette skjemaet!

Hvor lang tid tar fergeturen Standal – Trandal – Sæbø – Skår – Valderøya – Store Kalvøy?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Standal – Trandal 15 minutter
  • Trandal – Sæbø 35 minutter
  • Sæbø – Skår 20 minutter
  • Valderøya – Store Kalvøy 20 minutter

Dette er tidspunktene for hver forbindelse. Vær oppmerksom på at selv om det er flere direkteforbindelser på samme rute, kan det være forvirrende. Men hvis du vil reise fra Standal til Skår, må du ta de tre direkteforbindelsene hver for seg, som du kan se på bildet nedenfor. Det er ikke en komplett rute med alle stopp, men direkteruter som deretter fortsetter til den andre direkteruten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *