Ferge Storstein Nikkeby Lauksundskaret

Ferge 195 forbinder Ferge Storstein Nikkeby Lauksundskaret, og er en av få måter å komme seg til Laukøya på. Denne fergen drives av Boreal, med fergene M/F Tenna og M/F Sigrid. Turen tar 30 minutter mellom de ytterste punktene, og 20 minutter mellom Storstein og Nikkeby.

Nå er det på tide å dekke de andre relevante aspektene ved denne ruten som du ikke kan gå glipp av hvis du vil vite alle detaljer og viktige aspekter før du går om bord på denne fergen.

Storstein Nikkeby Lauksundskaret

Tidsplaner

I rutetabellene nedenfor kan du se når fergen du er interessert i, går fra de ulike punktene på ruten. Hvis du ikke er vant til å se rutetabeller, kan det være litt forvirrende. Derfor vil vi forklare de vanligste tvilstilfellene. Symbolet (|) betyr at båten ikke stopper på dette punktet. For eksempel har avgangen fra Storstein kl. 08:00 med stopp på Nikkeby symbolet (|), som betyr at toget ikke stopper på Nikkeby, men kjører direkte mellom Storstein og Lauksundskaret.

På den annen side er det b, som vises på noen avganger i rutetabellen. I dette tilfellet betyr b’en at det dreier seg om avganger på bestilling, slik at vi må ringe for å få fergen til å stoppe på dette tidspunktet og gå om bord. Ellers stopper den ikke og går direkte til neste punkt.

Dette gjøres fordi det er tider med lite trafikk og for å unngå å kaste bort tid på å stoppe unødvendig. Det er derfor de opererer etter behov.  Med dette vil du være klar til å forstå neste rutetabell i detalj:

Du kan se PDF-filen her.

Vi anbefaler at du bruker den offisielle kilden nedenfor for sanntidstidtabeller og eventuelle oppdateringer av ruten. Det er også mye enklere å forstå rutetabellene og hvilke avganger som er planlagt.

Rutetider

Nedenfor kan du se hele ruten med de 3 stoppestedene, samt direkteruten mellom Storstein og Lauksundskaret.

Rute mellom Storstein og Lauksundskaret:

Pris

Det koster ingenting å bruke denne fergen, den er gratis. På grunn av statlige subsidier til ferger med 100 000 passasjerer året før, blir alle ruter som oppfyller dette kravet gratis, i hvert fall i år. Så nyt denne fergen før den blir en betalingsferge igjen, for du kan aldri vite om subsidiene vil fortsette å gjelde eller om det blir noen endringer i dem.

Se gratisfergene via følgende lenke til en offisiell kilde for mer informasjon: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Du kan også se prisene via følgende lenke hvis du vil sjekke eller sammenligne prisene.

Storstein Ferjekai

Storstein Ferjekai med forbindelse til buss 155, og i enden av vei 869 ligger en havn med enkel adkomst og parkering rundt. Her er det også fasiliteter som offentlige toaletter som du kan benytte deg av mens du venter på bussen. Du vil kunne se den i forskjellige små hus, med den lille røde boden, for å få mer informasjon om ruten eller løse eventuelle problemer med fergen.

Nikkeby Ferjekai

En av de viktigste og nesten eneste adkomstene til Laukøya er via Nikkeby Ferjekai. Så hvis du allerede er på øya, vet du sannsynligvis allerede hvor den ligger.

Men for deg som reiser til Laukøya for første gang, finner du nedenfor et kart som viser hvor fergen setter deg av og avstanden til destinasjonen.

Lauksundskaret Ferjekai

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg til Lauksundskaret ferjekai, vet ikke vi det heller. Heldigvis har vi litt hjelp, nemlig google maps, og på kartet nedenfor kan du se hvor havnen ligger. Hvis du er mer interessert i veibeskrivelse, ligger den på Fv347 med en avstikker nesten ved havnen til vei 869. Den har også forbindelse med buss 475.

Ved dette passet finner du heldigvis en hvit hytte med toaletter, og du kan vente inne hvis det er veldig kaldt og du vil vente under tak. Her kan du også stille spørsmål om ruten.

Kontaktinformasjon

Nedenfor finner du kontaktinformasjonen til selskapet som har ansvaret for denne ruten, Boreal. Med først kontaktnummeret til fergen på ruten, som vi anbefaler at du bruker, og deretter den generelle kontaktinformasjonen til selskapet som du også kan bruke.

Selv om det er mye bedre å ringe fergen direkte for alt som har med denne 195-ruten å gjøre.

M/F Tenna Telefon: +47 97 03 13 48

M/F Sigrid Telefon: +47 48 07 70 15

MS-varsling: Sjå boreal.no

Telefon91 555 888

E-postpost@boreal.no

For henvendelser om fergesambandet, ta kontakt på post.sjo@boreal.no.

Ønsker du å leie buss? Send e-post til tur@boreal.no

Hvor lang tid tar fergeturen Storstein Nikkeby Lauksundskaret?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Storstein – Nikkeby 20 minutter
  • Storstein – Lauksundskaret 30 minutter
  • Nikkeby – Lauksundskaret 10 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *