Ferge Sæbø Leknes

I denne artikkelen tar vi for oss alt om fergeruten Sæbø Leknes. Så hvis du skal være passasjer på denne fergen, vil denne guiden definitivt være av interesse for deg, og du vil gå herfra med all informasjon på en klar og tydelig måte. Vi vil dekke alt fra de mest relevante aspektene, som rutetabeller, til andre som også vil være av interesse for deg, for eksempel hvor havnen ligger eller prisen på denne fergen.

For å starte med en kort introduksjon: Sæbø Leknes-fergen tilhører fergerute 1135 og drives av Fjord1, sammen med deres ferge M/F Geiranger. Med en reisetid på bare 13 minutter er du på den andre siden av ruten i løpet av kort tid. Med bare to stopp og en direkte rute. Og nå er det tid for den viktigste informasjonen.

Sæbø Leknes

Tidsplaner

Fra Sæbø går første ferge kl. 06:00 om morgenen, og siste ferge kl. 22:15. Med færre avganger på lørdager og søndager.

Denne ruten er bare 13 minutter lang, og det går vanligvis en ferge hvert 30. minutt til hver time, med høy frekvens. Dette er mulig på grunn av den korte reisetiden, samtidig som ruten kun trafikkeres av én ferge. Andre ruter med større etterspørsel har to eller flere ferger i drift. Det er noen pauser i løpet av dagen, som du kan se i rutetabellen nedenfor, der du må vente litt over 1 time på neste ferge, men ikke mye lenger. Så sjekk den i detalj nedenfor:

Du kan se denne PDF-filen her.

Hvis du blir forvirret over rutetabellene eller bare ønsker å se rutetabellene i sanntid, finnes det flere alternativer. Men i knappen nedenfor gir vi deg en direkte lenke for å gjøre det, og du kan sjekke avgangene til de neste fergene fra begge steder. Så ikke nøl med å bruke den.

Rutetider

Ruten er svært enkel, ettersom det bare er to punkter som betjenes av fergen på rute 1135. Vi ønsket likevel å legge til et bilde som viser ruten i løpet av disse 13 minuttene.

Pris

Hvis du ikke vet prisen på denne fergen, har jeg veldig gode nyheter til deg, og det er at denne fergen er gratis. Ja, det er ikke et triks, det er bare det at for øyeblikket (i år) betaler du ikke for denne fergen. Du har kanskje ikke hørt om det, men myndighetene subsidierer ferger med færre enn 100 000 passasjerer året før, og med litt flaks eller uflaks er dette en av rutene med færre enn 100 000 passasjerer året før. Selv om det er mulig at den vil slutte å være gratis.

Inntil videre kan du nyte den uten å måtte betale, verken som passasjer eller med kjøretøy, og nyte fergeturen helt gratis. For dessverre endrer disse endringene seg fra år til år, og vi kan ikke være sikre på at det forblir gratis.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Hvis det er noen endringer i prisene, vil du kunne se dem i følgende lenke som vi gir deg i den blå knappen. Der de oppdaterer prisene, og i tilfelle det blir betalt igjen, vil du kunne finne prisen hvis vi ikke har oppdatert den.

Sæbø Ferjekai

Sæbø Ferjekai har én stor fordel i forhold til 90 % av ferjehavnene i Norge, og det er at den ligger i en kommune. Dette gjør at du kan komme deg til Sæbø Ferjekai på en oversiktlig og praktisk måte, men også nyte godt av de tjenestene som kommunen kan tilby hvis du ankommer veldig punktlig eller må vente en stund på neste fergeavgang. Du kan for eksempel handle i supermarkedet eller spise på restaurant mens du venter.

For å komme dit har du to alternativer: De eventyrlystne kan følge vei 655 helt til enden. Og for de mindre eventyrlystne, se kartet nedenfor hvis du vil være sikker på at du ikke går deg vill på veien.

Leknes Sæbø

Går du om bord på ferge 1135 fra Leknes og vet ikke om dette er den samme informasjonen vi har sett? Derfor har vi laget denne seksjonen som er mer fokusert på den andre delen av ruten fra Leknes til Sæbø, så ta en titt på den nå.

Tidsplaner

Fra Leknes er avgangene svært like, med den forskjellen at den første avgangen går kl. 06.15 og den siste kl. 22.30. Lørdag kl. 06:30 til 22:30 og søndag kl. 07:45 til 22:30.

Mellom disse tidspunktene kan du være sikker på at det vil være en ferge å gå om bord. Det er bare å se på neste rutetabell for å se om du må vente lenger eller kortere, men vanligvis vil du kunne komme om bord på neste ferge på mellom 30 minutter og 1 time hvis du akkurat har gått glipp av den. Fergehavnene har også skjermer som viser tidspunktene for neste avgang.

Du kan se denne PDF-filen her.

Hvis du blir forvirret over rutetabellene eller bare ønsker å se rutetabellene i sanntid, finnes det flere alternativer. Men i knappen nedenfor gir vi deg en direkte lenke for å gjøre det, og du kan sjekke avgangene til de neste fergene fra begge steder. Så ikke nøl med å bruke den.

Pris

I skrivende stund er fergen gratis, som du kan se på bildet nedenfor. Hvis det skjer endringer, vil vi endre informasjonen med gjeldende pris på fergen.

Hvis det er noen endringer i prisene, vil du kunne se dem i følgende lenke som vi gir deg i den blå knappen. Der de oppdaterer prisene, og i tilfelle det blir betalt igjen, vil du kunne finne prisen hvis vi ikke har oppdatert den.

Leknes Ferjekai

Du kan nå Leknes Ferjekai via vei 655, som denne fergen forbinder mellom de to punktene. Du vil ikke ha noen problemer med å finne denne havnen, for ved å følge vei 655 helt til enden langs kysten ved sjøen kommer du til slutt til havnen. Hvis du fortsatt er i tvil, kan du alltids se på kartet nedenfor for å finne ut nøyaktig hvor den ligger og den korteste veien fra der du befinner deg.

Havnen har de klassiske fergefasilitetene, med den klassiske røde og hvite bommen og små fasiliteter for informasjon, toaletter og venting på fergen.

Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker mer informasjon om denne ruten, for eksempel hvordan du bestiller din neste reise på denne ruten, kan du bruke følgende telefonnumre. Det første er spesifikt for denne ruten, men du kan også bruke de generelle kontaktopplysningene til Fjord1, selskapet som driver denne ruten. Så du har ingen unnskyldning for ikke å få svar på spørsmålene dine.

M/F Geiranger Telefon: 916 69 321

Telefon5775 7000

SMS-varsling: Send «REG FJORD1 1135» til 19182

Spørsmål og henvendingar rettast til: post@fjord1.no

Kundeklager/tilbakemeldingar rettast til Fjord1 via dette skjemaet!

Hvor lang tid tar fergeturen Sæbø Leknes?

Varigheten på denne ruten er ca. 13 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *