Ferge Oslo Kiel

Velkommen til denne artikkelen, der vi gir deg all informasjon du trenger å vite om fergeruten som forbinder Norge med Tyskland, og hvor du kan ta med deg bilen om bord på fergeforbindelsen mellom Oslo og Kiel som trafikkeres av Color Line.

Denne ruten er ideell for deg som ønsker å ta med deg bilen til et annet land uten å måtte leie bil, og som samtidig slipper å leie bil når du er fremme. Eller for transport av varer. Så som et alternativ for å reise med bil mellom disse to landene er dette det beste alternativet. Hvis du bare vil reise som passasjer, er det bedre å bruke fly eller en kombinasjon av tog og buss.

Denne ruten tar 20 timer, og det går én avgang hver dag fra Norge (Oslo) til Tyskland (Kiel) kl. 14.00. Det samme gjelder fra Tyskland (Kiel) til Norge (Oslo), hvor det går en daglig fergeavgang kl. 14.00. Alt du trenger for å komme om bord, er pass eller identitetskort og reservasjonen din. Fergene som trafikkerer denne linjen er Color Fantasy og Color Magic.

Oslo Kiel

Tidsplaner

Som nevnt ovenfor, og som du kan se i tabellen nedenfor, er det en daglig avgang kl. 14.00 fra begge retninger, fra Oslo og fra Kiel. Du trenger altså ikke å bekymre deg for kompliserte rutetabeller eller radikale tidsendringer. Dette er de gjeldende rutetabellene og avgangene. Vi anbefaler imidlertid at du alltid sjekker lenkene nedenfor for sanntidstabeller og eventuelle endringer i disse.

Fra OsloFra KielTid for ombordstigning
Hver dag14:0014:0013:15 aprox.

Sjekk rutetabellen i sanntid via lenken nedenfor.

Rutetider

Hvis du vil se den 20 timer lange ruten på et kart, kan du nedenfor se ruten med den rette linjen fergen tar for å komme seg mellom disse to punktene.

Pris

Prisene varierer mye avhengig av en rekke faktorer, for eksempel dato, måned eller hvor lang tid i forveien du kjøper billetten. Det avhenger også av om du reiser som passasjer eller med eget kjøretøy. La oss ta en titt på to eksempler. Det ene som passasjer uten kjøretøy, og det andre med et kjøretøy, for eksempel en vanlig bil. Husk at hvis du tar med en veldig stor bil eller et større kjøretøy, blir prisen mye høyere.

Når det gjelder å reise som passasjer, var prisen vi kunne se på de nærmeste datoene 3 300 kr (286 €), som du kan se nedenfor. Dette inkluderer en seng å sove i under den 20 timer lange reisen.

Ved bruk av en standardbil var prisen dobbelt så høy, 6 100 kr (529 €). Bruk disse prisene som en referanse, da de kan variere mye avhengig av en rekke faktorer.

For å finne ut den endelige prisen, er det best å kjøpe billetten eller sjekke den med alle dine betingelser. For eksempel hvilken dato du ønsker å reise, om du ønsker en tur-retur-reise, og hvilken type kjøretøy med alle egenskaper du ønsker å ta om bord. Så bestill med lenken vi gir deg nedenfor.

Oslo Ferjekai

Color Line terminalen i Oslo ligger på Hjortnes, kun 10 minutter gange fra Aker Brygge. Parkeringshus ved terminalen (må forhåndsbestilles).

Nedenfor kan du se et kart over hvordan du kommer deg til Color Line-ferjestasjonen. Siden Oslo har forskjellige havner og det kan være forvirrende, kan du se hvordan du kommer deg dit ved hjelp av kartet. Og hvordan du kommer deg dit med offentlig transport hvis du ikke tar bilen. Og om det finnes parkering i nærheten eller ikke.

Hvis du er passasjer, kan du ta buss direkte til fergeleiet. Med disse linjene:

Color Lines tilslutningsbuss:
– Avgang fra Oslo Bussterminal, plattform A13, klokken 12.00. Via Jernbanetorget (utenfor apoteket) forutsatt ledig plass på bussen.

– Avgang fra Color Line terminalen på Hjortnes klokken 10.20 og 11.00.

Pris ifølge Ruters takster (Sone 1).

Offentlig transport
– Buss nummer 81 fra Bjørvika / Jernbanetorget / Nationaltheatret / Vika Atrium / Hjortnes.
– Trikk nummer 13 til Skillebekk (gangavstand ca 10 minutter).

HVOR KAN JEG PARKERE?

Det er mulig å parkere i parkeringshuset på terminalen i Oslo. Du kan også parkere bilen om bord på 2-døgns Cruise. Det er kun mulig på Color Fantasy. Her finner du all informasjon om parkeringsplassen.

ParkeringInformasjon
PARKERING OM BORDMed parkering om bord er det enkelt å få med seg bagasjen til og fra bilen. Sjekk inn via bilinnsjekk og kjør inn på skipet til anvist plass. Oppmøte senest kl 12.15. Tilbudet gjelder personbiler med høyde under to meter. Det er kun mulig å parkere om bord på Color Fantasy. Du får tilgang til bilen ved landligge i Kiel, mellom kl. 09.30-14.00. Vi kan dessverre ikke garantere tidlig ombordkjøring for VIP-gjester med parkering om bord. Parkering om bord er ikke mulig perioden 16.06 – 21.08.2023.
PARKERING PÅ KAIAParkering må bestilles senest dagen før avreise (senest 3 dager før avreise dersom du reiser på en konferanse eller med en større gruppe). Du må ha et gyldig bookingnummer på bestilt reise for å kunne reservere. Har du reservert plass i parkeringshuset, trenger du kun å vise til bookingnummer eller navn ved innkjøring. Parkering kan forhåndsbestilles når du bestiller reisen på nettet, eller via Min Side etter bestilling. Dersom du ikke får opp parkering som et alternativ under bestilling er det dessverre ikke ledig på valgte reisedato. Parkering skjer på eget ansvar. NB! Maks høyde i P-huset er 2,05 meter
2 døgn søndag-onsdag: fra 480,- ved forhåndsbestilling / fra 530,- ved oppmøte.
2 døgn torsdag-lørdag: fra 510,- ved forhåndsbestilling / fra 530,- ved oppmøte.
3 døgn: 745,-. Kan kun bestilles på telefon 22 94 42 00.
Passasjerer med gyldig handikappbevis kan parkere på anviste plasser på platået utenfor terminalen mot parkeringsavgift (440,- for 2 døgn).
Lade el-bilEasyPark har noen få plasser hvor du kan lade elbilen på terminalen.
ÅpningstiderMandag–søndag kl. 11.00–13.40.

Kiel Oslo

La oss nå ta en titt på forskjellene på avgangene fra Kiel og hva du bør tenke på hvis du reiser fra Kiel.

Tidsplaner

Avgangene fra Kiel er hver dag kl. 14:00, på samme måte som i Oslo, som du kan se i tabellen nedenfor. Husk også å komme tidligere for ombordstigning. Ombordstigningen starter ca. kl. 13.15, og VIPS kan gå om bord tidligere.

Fra OsloFra KielTid for ombordstigning
Hver dag14:0014:0013:15 aprox.

Sjekk rutetabellen i sanntid via lenken nedenfor.

Pris

Hvis du ikke har sett prisene før, kan du nå se noen eksempler for å få en idé. Men som vi allerede har anbefalt, er det best å sjekke dem selv, for prisene varierer mye avhengig av kjøretøy og reisedag.

år det gjelder å reise som passasjer, var prisen vi kunne se på de nærmeste datoene 3 300 kr (286 €), som du kan se nedenfor. Dette inkluderer en seng å sove i under den 20 timer lange reisen.

Ved bruk av en standardbil var prisen dobbelt så høy, 6 100 kr (529 €). Bruk disse prisene som en referanse, da de kan variere mye avhengig av en rekke faktorer.

For å finne ut den endelige prisen, er det best å kjøpe billetten eller sjekke den med alle dine betingelser. For eksempel hvilken dato du ønsker å reise, om du ønsker en tur-retur-reise, og hvilken type kjøretøy med alle egenskaper du ønsker å ta om bord. Så bestill med lenken vi gir deg nedenfor.

Kiel Ferjekai

Hvis du ikke vet hvor om bordstigningen ligger, kan du se kartet nedenfor for å finne veien til Color Line-ferjestasjonen i Kiel. Adressen er: Color Line GmbH, Norwegenkai, 24143 Kiel-Gaarden.

Tog: Sentralbanestasjonen i Kiel ligger ca 10 minutters gange fra terminalen. Det er togforbindelse til hele Tyskland til og fra Kiel.
 

Buss: Bussholdeplassen ligger på oversiden av Sentralbanestasjonen.

PARKERING

Parkeringsplass ved Norwegenkai:
€ 30,- for 3 døgn, deretter € 15,- per døgn.
Parkeringsplassen er ubevoktet. For mer informasjon se portparking.de.


Parkeringshus i Kiel:
Det finnes flere parkeringshus i ca 10 minutters gangavstand til terminalen.


Korttidsparkering:
Maksimum 1 time på anviste plasser ved Norwegenkai. Korttidsparkeringsplasser forbeholdt handikappede finnes utenfor terminalbygget.

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om reisen, finner du her kontaktinformasjon og ofte stilte spørsmål om denne fergeruten, som drives av Color Line. Ikke nøl med å ringe eller kontakte selskapet hvis du har spørsmål, problemer eller ønsker mer informasjon om denne fergen.

Tlf22 94 42 00

Min Sidehttps://www.colorline.no/praktisk-informasjon/min-side

For mer informasjonhttps://www.colorline.no/praktisk-informasjon

Ofte stilte spørsmål: https://www.colorline.no/oslo-kiel/ofte-stilte-sporsmal

Hvor lang tid tar fergeturen Oslo Kiel?

Varigheten på denne ruten er ca. 20 timmer.

Finnes det Internett på fergen?

På Color Fantasy  og Color Magic kan trådløst nettverk benyttes på hele skipet. Du kan kjøpe tilgang via en sikker betalingsside på nettverket «ColorGuest». Fri tilgang for 4- og 5-stjerners lugarer.

Det trådløse nettet for konferansegjester «ColorConference» er tilgjengelig på hele skipet og er inkludert i prisen for konferansegjester. Kode utstedes i konferanseavdelingen.

VarighetPris
3 timerkr 70,-
12 timerkr 120,-
24 timerkr 150,-
42 timerkr 250,-

Er det mulig å ta med dyr om bord?

Det er også mulig å ta med kjæledyr om bord. Du finner mer informasjon her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *