Ferge Sandefjord Strømstad

I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om en av de mest populære fergerutene i Norge, som går til Sverige, med en reisetid på bare to og en halv time. Så hvis du er interessert i å bruke denne fergen, må du ikke gå glipp av denne informasjonen, der du finner rutetider, prissammenligninger, når det er best å reise og mye mer.

Fergesambandet Sandefjord Strømstad betjenes av to fergeselskaper, Color Line og Fjord Line, og begge har to daglige fergeavganger hver dag, som vi skal se nedenfor. Du har altså 4 forskjellige rutetider hvis vi tar hensyn til de to selskapene for å komme deg på en ferge hver dag. Dette er en av fergene fra Norge til utlandet med flest fergeavganger. Dette skyldes den korte ruten sammenlignet med andre ruter som drives av de samme selskapene.

Med bare 2,5 timers reisetid kan du være i Sverige med bilen din og bevege deg komfortabelt gjennom hele territoriet. I motsetning til flyet, som krever at du leier din egen bil ved ankomst. Dette er det viktigste bruksområdet for disse fergene, selv om du også kan reise som passasjer uten bil. Men i slike tilfeller er flyet som regel et bedre alternativ.

Med denne innledningen tar vi en titt på ruteinformasjonen til begge selskapene, slik at du selv kan avgjøre hvilket som er best for deg og sammenligne dem med hverandre.

Sandefjord Strømstad

Tidsplaner

For å forenkle rutetabellene har begge selskapene to daglige avganger på de tidspunktene du kan se i tabellen nedenfor. Hvis rutetidene endres, vil vi forsøke å endre tabellene i tide. Hvis det skjer uforutsette endringer i de vanlige daglige rutetidene, kan du sjekke dem ved hjelp av lenken i knappen nedenfor. Men hvis det ikke er noen forsinkelser eller problemer, verken tekniske eller værmessige, er dette de faste rutetabellene som går hver dag, inkludert lørdag og søndag, og de endres ikke. Du kan se både avganger fra Sandefjord og Strømstad.

Med fire forskjellige avganger fra hvert avgangspunkt på ruten har du stor fleksibilitet til å planlegge reisen og kan ankomme den andre destinasjonen når du vil. I tillegg er det en kort reise, ettersom det er en ferge mellom to land.

TidsplanerFra SandefjordFra Strømstad
Color Line (Hver dag)Kl. 10:00 og 17:00Kl. 13:40 og 20:00
Fjord Line (Hver dag)Kl. 08:30 og 15:20Kl. 12:00 og 18:30
Fjord Line Fra Sandefjord
Fjord Line Fra Strømstad
Color Line Fra Sandefjord
Color Line Fra Strømstad

For å unngå å måtte sjekke rutetabellene for hvert av selskapene som trafikkerer denne ruten, kan du bruke følgende side for å se rutetabellene. Men som sagt er det svært sjelden at de endres ut fra det vi har sett.

Rutetider

Du kan se ruten som fergene tar med denne ruten på bildet nedenfor. Som du kan se, er dette to svært nære punkter i begge land, og derfor er dette en svært populær rute som gjør det mulig å ta seg over til nabolandet med bil uten å måtte tilbringe mange timer på fergen.

Pris

Når det gjelder priser, er det mange faktorer som tas i betraktning. Vi ønsker likevel å kunne gi deg en pris, slik at du i det minste har en referanse og vet hva det kan koste. Vi har derfor sett på prisen for begge selskapene for en enkeltreise som passasjer (venstre side) og med en normalstor bil (høyre side).

Men før du ser på bildene, og jeg håper du ikke gikk rett til bildene, er det noen viktige detaljer å merke seg. Prisene er fleksible, noe som betyr at de avhenger av tilbud og etterspørsel. Så på travle datoer vil prisene være høyere, for eksempel i helger eller ferier. Kjøretøyene har også ulik pris avhengig av høyden, for jo høyere kjøretøyet er, jo tyngre er det, og dermed er prisen høyere. Vi har tatt utgangspunkt i en vanlig bil, men hvis du reiser med tilhenger, campingvogn eller et stort 4×4-kjøretøy, må du regne med å betale mer enn den viste prisen. Når det er sagt, la oss gå videre med sammenligningen og begynne med Color Line.

Pris som passasjer
Pris med felles bil

Som du kan se, var prisen 30 kr som passasjer og 140 kr med bil. Men det beste du kan gjøre er å sjekke det selv med følgende lenke som vi gir deg nedenfor i knappen.

Nå er det på tide å sammenligne priser med Fjord Line. Der finner vi passasjerprisen med to moduser, Økonomibillett og Flexbillett. Men når det gjelder det billigste alternativet (Økonomibillett) er prisen 39 kr og med bil 109 kr.

Pris som passasjer
Pris med felles bil

Som vi så med Color Line, er det best å se etter selv. Så bruk lenken nedenfor for å sjekke priser og bestille gjennom Fjord Line for denne fergeruten.

Sandefjord Ferjekai Fjord Line

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg til havnene for å ta fergen, enten med Color Line eller Fjord Line, finner du et kart nedenfor, slik at du kan komme deg dit uten problemer. Det er samme ombordstigningsbygning for begge selskapene. Vi ønsket imidlertid å skille dem fra hverandre.

Husk at du må ankomme 1 time før fergeavgang for å komme om bord på fergen.

Sandefjord Ferjekai Color Line

Du kan også se kartet for å komme til Color Line-terminalen, selv om den er den samme, hvis du skulle være i tvil. Husk å ta med pass eller identitetskort og billett for å gå om bord.

Strømstad Sandefjord

Vi tar nå for oss ruten sett fra Strømstads ståsted, i tilfelle det er andre aspekter som ikke er nevnt ovenfor som er viktige å merke seg.

Tidsplaner

Du kan se avgangene fra Strømstad i høyre kolonne på kartet nedenfor. Vi anbefaler også at du sjekker fergeavgangene når du har bestilt hos et av selskapene for å se om det er forsinkelser. Du kan også sjekke rutetabellene i sanntid ved å klikke på lenken nedenfor.

For mer detaljert informasjon om rutetider, se ovenfor.

TidsplanerFra SandefjordFra Strømstad
Color Line (Hver dag)Kl. 10:00 og 17:00Kl. 13:40 og 20:00
Fjord Line (Hver dag)Kl. 08:30 og 15:20Kl. 12:00 og 18:30

Pris

Hvis du ikke har sett prissammenligningen før, legger vi den igjen med knappene for å bestille direkte hos et av de to selskapene, slik at du kan velge det du foretrekker.

Pris som passasjer
Pris med felles bil

Som du kan se, var prisen 30 kr som passasjer og 140 kr med bil. Men det beste du kan gjøre er å sjekke det selv med følgende lenke som vi gir deg nedenfor i knappen.

Nå er det på tide å sammenligne priser med Fjord Line. Der finner vi passasjerprisen med to moduser, Økonomibillett og Flexbillett. Men når det gjelder det billigste alternativet (Økonomibillett) er prisen 39 kr og med bil 109 kr.

Pris som passasjer
Pris med felles bil

Som vi så med Color Line, er det best å se etter selv. Så bruk lenken nedenfor for å sjekke priser og bestille gjennom Fjord Line for denne fergeruten.

Strømstad Ferjekai (Fjord Line)

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg til Fjord Line-terminalen i Strømstad, kan du se kartet nedenfor for å finne frem. Du kan sette fra deg bilen i nærheten, eller fergehavnene har vanligvis betalt parkering for bilen din hvis du ikke tar den med om bord.

Color Line Strømstad Ferjekai

Hvis du reiser med Color Line, gir vi deg også et kart som viser deg anleggene, hvor du skal kjøre med bilen og hvor du skal stå i kø for å komme inn på fergen med bilen.

Husk å komme en time i forveien, ta med ID-kort eller pass og billett. Og hvis du har spørsmål, kan du alltid gå inn i de store lokalene for å stille spørsmål eller vente på at fergen skal gå hvis du er passasjer.

Kontaktinformasjon

Nedenfor kan du se kontaktinformasjonen til de to selskapene som trafikkerer denne ruten, Color Line og Fjord Line. Ikke nøl med å kontakte dem hvis du har spørsmål om din neste tur med en av deres ferger eller ønsker mer informasjon om rutene.

Fjord Line:

Telefon +47 51 46 40 99
E-post info@fjordline.com

For mer informasjonhttps://www.fjordline.com/nb/p/kundeservice/hjelp-og-kontakt

Color Line:

Tlf22 94 42 00

Min Sidehttps://www.colorline.no/praktisk-informasjon/min-side

For mer informasjonhttps://www.colorline.no/praktisk-informasjon

Ofte stilte spørsmål om denne ruten: https://www.colorline.no/sandefjord-stromstad/ofte-stilte-sporsmal

Hvor lang tid tar fergeturen Sandefjord Strømstad?

Varigheten på denne ruten er ca .2 timer og 30 minutter.

Hvilket selskap er best for Sandefjord Strømstad-fergen, Color Line eller Fjord Line?

Til slutt, som en konklusjon, har vi sett all informasjonen du trenger å vite om ruten med begge selskapene. Og det er virkelig ingen stor forskjell i pris eller tjenester.

Så vi anbefaler at du bruker det selskapet som passer best for deg, eller som du føler deg mer komfortabel med hvis du har brukt det før og likte tjenesten du fikk. Vi har ikke kunnet påvise at det ene alternativet er bedre enn det andre, og det er heller ingen stor forskjell i priser eller tidsplaner. Dette er vanligvis de mest relevante faktorene for passasjerene. Så velg det alternativet som passer deg best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *