Ferge Mosjøen Hundåla

Fergen Mosjøen Hundåla tilhører rute 18-211, og selv om den er kjent som ferge Mosjøen Hundåla, har den faktisk 4 stoppesteder og anløper 4 havner: Mosjøen Vikdal Hundåla Sørnes. Så hvis du ønsker å reise til noen av disse stedene, kan du gjøre det med denne fergen. Den drives av et selskap som nesten ikke har andre ruter, nemlig Sjøtind AS med fergene MF Kvitholm og MF Kalkøy. Rutetiden er 1 time og 20 minutter mellom de ytterste punktene. Men hvis du vil vite tidene mellom hvert stopp på ruten med en annen, kan du se det helt på slutten av artikkelen.

I denne guiden tar vi for oss den informasjonen som er viktig for deg å vite før du går om bord på ferge 18-211, og svarer på de vanligste spørsmålene og problemene vi har støtt på på denne ruten.

Mosjøen Vikdal Hundåla Sørnes

Tidsplaner

Nedenfor kan du se rutetabellene for hvert punkt på ruten og de planlagte avgangstidene. Jeg anbefaler at du først ser på kommentarene, ellers er det en vanskelig rutetabell å forstå, da den har symboler eller aspekter som du ikke vet hva betyr hvis du ikke vet hva de betyr, vil du ikke vite om fergen stopper ved dette stoppestedet eller ikke.

Ellers vil du ikke kunne finne mange avganger hver dag, ettersom det er en fergerute som har en ganske lang reise, totalt 1 time og 20 minutter. Derfor er det ikke mulig å ha mange avganger hver dag, da det vanligvis bare er én ferge i drift. Hvis du synes rutetabellen virker komplisert, trenger du ikke å bekymre deg, for nedenfor gir vi deg en løsning for å se rutetabellen på en mye enklere måte.

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her. Sjekk dropboxen med alle rutetidene for denne ruten her.

Du kan se sanntidsplanene nedenfor på en enklere og bedre måte ved hjelp av følgende lenke. Bare skriv inn avgangs- og ankomststed, så kan du se hvilke avganger som er planlagt å gå om bord, i stedet for å se på rutetabellen vi nettopp har vist, som kan være litt forvirrende.

Rutetider

Nedenfor kan du se hvordan ruten ser ut med de fire stoppestedene som denne fergen har, samt rutene med direkteforbindelser i hvert tilfelle. Klikk på rullegardinmenyen for å se ruten du er interessert i, og se ruten den tar.

Sørnes Hundåla rutetider

Mosjøen Vikdal Hundåla rutetider

Mosjøen Hundåla rutetider

Sørnes Mosjøen Hundåla rutetider

Pris

Du trenger ikke å betale for å gå om bord på noen av disse holdeplassene på rute 18-211. Og det er takket være statlige subsidier til fergeruter med få passasjerer, som subsidieres og dermed blir gratis for passasjerene. Du kan se mer informasjon om hvilke ruter som er gratis i år nedenfor.

Finn ut mer om rutene som mottar tilskudd og mer informasjon om statsstøtte til ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

I tilfelle prisene igjen blir belastet, og vi ikke har oppdatert denne guiden, vil du kunne sjekke dem på følgende lenke nedenfor.

Mosjøen Ferjekai

Mosjøen Ferjekai er en svært omfattende ferge, som har mange tjenester rundt seg ettersom den ligger i Mosjøen kommune og ikke langt unna som ofte er tilfelle med fergehavner. Den ligger også like ved E6, som er en av de viktigste og mest brukte veiene i Norge.

Hvis du ikke vet hvordan du skal komme deg dit, så hjelper vi deg. Du kan se kartet nedenfor for veibeskrivelse til Mosjøen Ferjekai fra hvilket som helst sted. Du kan finne toalettfasiliteter eller vente på fergen under tak hvis du trenger det.

Vikdal Ferjekai

Vikdal Ferjekai er en vanskelig tilgjengelig havn med svært liten vei og få fasiliteter i nærheten. Utover de grunnleggende fasilitetene for å drive havnen. Du finner et kart for å finne ut hvordan du kommer deg til Vikdal Ferjekai.

Hundåla Ferjekai

Hvis du fortsetter langs Fv146, kommer du etter hvert til Hundåla Ferjekai. Her er det også forbindelse til buss 212. Du finner et gapahuk på høyre side av havnen hvis du trenger å gå på toalettet, svare på spørsmål eller vente på fergen under tak.

Hvis du fortsatt er i tvil, kan du alltid sjekke kartet nedenfor for å se hvor Hundåla Ferjekai ligger.

Sørnes Ferjekai

Sørnes Ferjekai er en liten fergehavn, og du finner et kart over hvordan du kommer deg dit nedenfor. Det finnes også en rekke hytter rundt havnen, i tilfelle du trenger service mens du venter på fergen.

Kontaktinformasjon

Selskapet som i dag driver denne ruten er Sjøtind AS, og nedenfor har vi tatt med alle mulige måter å kontakte dem og fergene som trafikkerer ruten for mer informasjon. Enten du ønsker å finne ut når fergen går, prisene eller bestille en bestemt ferge, kan du gjøre det via denne informasjonen.

MF Kvitholm Telefon og E-post: 919 09 504, kvitholm@sjotind.no

MF MF Kalkøy Telefon og E-post: 919 09 504, post@sjotind.no

Telefon: 48 40 40 58

E-post: booking@sjotind.no, post@sjotind.no

Brunholmgata 2, 6004 Ålesund

Kontaktskjema: https://www.sjotind.no

Hvor lang tid tar fergeturen Mosjøen Vikdal Hundåla Sørnes?

Du kan se varigheten av hver reise og i hver retning nedenfor:

  • Mosjøen – Vikdal 30 minutter
  • Mosjøen – Hundåla 55 minutter
  • Mosjøen – Sørnes 1 time og 20 minutter
  • Vikdal – Hundåla 25 minutter
  • Vikdal – Sørnes 50 minutter
  • Hundåla – Sørnes 25 minutter

Vær oppmerksom på at enkelte tider kan bli redusert hvis ikke hele ruten kjøres og enkelte stoppesteder hoppes over, enten fordi det ikke er noen bestillinger eller ingen passasjerer som skal til den aktuelle destinasjonen. Dette gjelder kun for reiser som inkluderer mer enn ett stopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *