Ferge Nesna Nesnaøyene

Fergerute 18-336 er kjent som Nesna-Nesnaøyene-fergen, ettersom den går fra Nesna til de ulike delene av øyene som utgjør Nesnaøyene. På denne ruten stopper blant annet Vikholmen, Handnesøy og Tomma. Totalt er det 4 stoppesteder på denne ruten. Ruten avhenger av hvilken øy du ønsker å reise til, men den lengste ruten fra Nesna til Tomma eller omvendt har en reisetid på 45 minutter. I slutten av artikkelen kan du se hvor lang tid det tar å ta fergen fra et punkt til et annet.

Denne ruten trafikkeres av Torghatten Nord med deres ferge MF Rødsund. I tillegg til en rute som også dekkes av dette selskapet med avgang fra Nesna, er det fergen Nesna Levang, som vi også har dekket på nettstedet vårt.

Hvis du skal bruke denne fergen, kan du absolutt ikke gå glipp av informasjonen vi nå skal se på for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Nesna Vikholmen Handnesøy Tomma

Tidsplaner

Du kan se den oppdaterte rutetabellen for denne ruten, med avganger fra hver del av ruten angitt. Jeg anbefaler også at du ser på merknadene for å forstå noen av symbolene i rutetabellen, for eksempel X eller A. Ellers kan du få deg en stor overraskelse hvis du ikke tar hensyn til det.

Rutetabellene merket med gult og A er for eksempel rutetabeller for hurtigbåter, ikke for ferger. Den vises altså for de som reiser som passasjerer, men du kan ikke ta med deg kjøretøy om bord. Vær oppmerksom på dette. Se rutetabellene i detalj nedenfor:

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her. Sjekk dropboxen med alle rutetidene for denne ruten her.

Noen ganger ender man opp med å bli mer forvirret enn å vite når fergen etter planen skal gå. Av denne grunn anbefaler vi alltid å bruke et verktøy som det vi gir deg i følgende lenke i den blå knappen. Her kan du sjekke rutetabellene i sanntid. Alt du trenger å gjøre er å angi avgangs- og ankomststed for å se de neste fergene som går, eller velge den dagen du ønsker å se tilgjengelige ferger.

Rutetider

Du kan se fergeruten nedenfor, både den fullstendige ruten med fire stopp og en mer direkte rute mellom Nesna og Vikholmen, som er de nærmeste stoppestedene. Du kan finne ut hvilken rute fergen tar på denne ruten ved å se på bildet nedenfor.

Rute mellom Nesna og Vikholmen:

Pris

For øyeblikket er fergerute 18-336 helt gratis på alle stoppesteder. Takket være statlige subsidier og tilskudd som finansierer fergesamband med mindre enn 100 000 passasjerer i fjor, er denne fergen gratis, i likhet med en del andre.

Det betyr ikke at den alltid vil være gratis, men i år er den det for øyeblikket. Det gjenstår å se de neste årene om det kommer noen oppdateringer av fergesubsidiene fra staten eller om reglene for å motta denne støtten endres.

Finn ut mer om rutene som mottar tilskudd og mer informasjon om statsstøtte til ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Selv om denne fergeruten for øyeblikket er gratis, er det mulig at den i fremtiden vil bli avgiftsbelagt. Vi anbefaler derfor at du alltid sjekker om prisene har blitt endret på følgende lenke.

Nesna Ferjekai

Hvis du klarer å komme deg til Nesna, er det ikke noe problem å se havnen, for den er synlig når du kommer til byen. Vi har likevel lagt ved et kart slik at du kan finne den uten problemer. Det er Fv17 som forbinder og ender ved fergeleiet på Nesna. Når du kommer frem, vil du se en skjerm med informasjon om neste fergeavgang.

Det som er bra med Nesna er at hvis du ikke rekker fergen, kan du dra inn til byen for å handle eller vente et sted hvis du må vente lenge. I stedet for mange andre fergehavner som ligger langt unna enhver by eller butikk. Vi anbefaler likevel ikke at du dropper fergen for å besøke Nesna. Husk å ikke bli forvekslet med fergen som også går fra Nesna til Levang og ende opp på et annet stoppested du ikke hadde forventet. Så pass på at du ikke går om bord på fergen fra Nesna til Levang.

Vikholmen Ferjekai

Hvis du allerede har ankommet øya Hugla, vet du sikkert hvor Vikholmen Ferjekai ligger, siden dette er den vanligste måten å komme seg til øya på. Likevel vet vi at folk ofte slår opp hvor Vikholmen Ferjekai ligger for å se avstanden til der vi ønsker å dra på øya. Derfor har vi laget kartet nedenfor for å hjelpe deg med å finne veien til Vikholmen Ferjekai. Og du kan se hvor lang tid det vil ta deg å komme deg til destinasjonen når du ankommer øya Hugla.

Husk at det er en svært enkel havn med få fasiliteter utover det mest grunnleggende. Du vil heller ikke ha noen problemer med å finne den, siden den ligger ved enden av den eneste eller de få veiene på Hugla.

Handnesøy Ferjekai

Handnesøy Ferjekai er en av de mest brukte og vanlige adkomstene til Handnesøya. Hvis du ikke vet hvor den er, så vet du det nå, bare se på kartet nedenfor. På denne måten vet du hvor fergen setter deg av, hvordan du kommer deg til destinasjonen, hvor lang tid det tar og mye mer.

Selve havnen er veldig enkel, så du kan ikke forvente mye utover det grunnleggende for å fungere som en fergehavn.

Tomma Ferjekai

Tomma Ferjekai ligger med forbindelse til buss 338, og i enden av Fv384. Det er en av hovedinnfartsårene til Husby. Så hvis du ser på kartet nedenfor, kan du se hvor fergen vil sette deg av.

På venstre og høyre side av fergen finner du fasiliteter der du kan gå på toalettet, få svar på spørsmål om ruten eller søke ly hvis det er veldig kaldt eller varmt.

Kontaktinformasjon

Har du fortsatt spørsmål om denne fergeruten? Da kan du lese artikkelen på nytt. Nei, nå i fullt alvor, hvis ja, eller hvis du vil kontakte selskapet som har ansvaret for denne ruten, kan du gjøre det veldig enkelt. Hvis du vil gjøre en bestilling eller be om mer informasjon om denne ruten, kan du se nedenfor numrene og måtene du kan kontakte Torghatten Nord på.

Telefon MF Rødsund: 9928 3228

Telefon:  906 20 700
Booking: www.torghatten-nord.no eller ved endringer/problemer ring oss på 908 20 700
E-post: firmapost@torghatten-nord.no

Tlf750 20 000
Mailfirmapost@torghatten.no
Org.nr. 916 819 927

Mer kontaktinformasjon finner du her.

Hvor lang tid tar fergeturen Nesna Vikholmen Handnesøy Tomma?

Du kan se varigheten av hver reise og i hver retning nedenfor:

  • Nesna – Vikholmen 10 minutter
  • Nesna – Handnesøy 30 minutter
  • Nesna – Tomma 45 minutter
  • Vikholmen – Handnesøy 15 minutter
  • Vikholmen – Tomma 30 minutter
  • Handnesøy – Tomma 15 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *