Ferge Jektvik Kilboghamn

Fergerute 18-414 forbinder Jektvik – Sørfjorden – Kilboghamn, selv om den vanligvis kalles Jektvik-Kilboghamn-fergen, ettersom det er de mest brukte forbindelsespunktene, og Sørfjorden knapt brukes av passasjerer på denne ruten. Det er likevel viktig å vite at den også stopper i Sørfjorden, men ikke alltid. Denne fergen har to ruter, den fullstendige ruten med stopp på alle tre punktene, og en direkterute der den ikke stopper i Sørfjorden, men går direkte fra Jektvik til Kilboghamn eller omvendt.

Ruten betjenes av Torghatten Nord og vanligvis med fergen MF Rødøy. Men om sommeren trafikkeres den av fergene MF Malangen og MF Melfjord. Reisetiden er 1 time og 10 minutter på hele ruten, eller 1 time hvis ruten går direkte mellom de to punktene nevnt ovenfor.

Og med den innledningen er det på tide å gå i dybden og ta for seg de viktigste aspektene du bør kjenne til. Så la oss sette i gang.

Jektvik Sørfjorden Kilboghamn

Tidsplaner

Du kan se rutetabellene for denne ruten i detalj i bildet nedenfor. Men vær oppmerksom på at det er to forskjellige rutetider, den vanlige rutetiden og sommerrutetiden (juli-august). Vær oppmerksom på dette, slik at du ikke blir forvirret og ser på feil rutetabell, og går til avgangen til en ferge som ikke eksisterer.

Det er også viktig å se på merknadene på rutetabellene for å forstå dem godt og unngå overraskelser. For eksempel betyr rutetabeller med symbolet (|) at ruten ikke stopper på den destinasjonen. Fergeavgangen fra Jektvik kl. 11:50 stopper for eksempel ikke ved Sørfjorden, men går direkte til Kilboghamn. Og det er derfor vi finner dette symbolet (|). På den annen side bør du også ta hensyn til rutetabellene avhengig av hvilken dag du skal med fergen. Lørdager og søndager har henholdsvis andre rutetider og færre avganger.

Husk også at det om sommeren er mange flere ferger i drift enn ellers i året, på grunn av turist- og passasjertrafikken på denne ruten, som øker i disse periodene.

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her. Sjekk dropboxen med alle rutetidene for denne ruten her.

Sommer Tidsplaner

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her. Sjekk dropboxen med alle rutetidene for denne ruten her.

Hvis du vil se rutetabellene for denne ruten på en mer detaljert og presis måte, er det best å bruke følgende lenke som vi legger igjen under knappen. På denne måten kan du se rutetabellene i sanntid og få informasjon om eventuelle endringer på avgangsfergen eller ruten. Bare skriv inn avgangs- og ankomststed, så vil du kunne se alle planlagte avganger.

Det er et verktøy vi anbefaler deg å bruke, og om mulig alltid i offisielle kilder, som den vi gir deg i denne lenken.

Rutetider

I likhet med andre ruter har denne fergen to rutevarianter. Den fullstendige ruten, med stopp på alle 3 steder: Jektvik Sørfjorden Kilboghamn. Og en annen rute, som den kjører i noen rutetider, som er en direkterute uten stopp i Sørfjorden, der den går direkte fra Jektvik til Kilboghamn og omvendt. Du kan se de to rutene og deres trasé nedenfor. Vi begynner med den fullstendige ruten:

Direkterute mellom Jektvik og Kilboghamn:

Pris

Og så kommer vi til den beste delen av artikkelen, prisene. Ja, det er vanligvis den minst hyggelige delen, og mange ser ikke engang på den fordi de ikke vil vite hvor mye det vil koste dem å komme seg på fergen med kjøretøyet sitt. Men i dette tilfellet er det en glede, for det er en gratis ferge. Så derfor er det den beste delen, for jeg kan fortelle deg at du foreløpig ikke trenger å betale noe for å komme deg på fergen.

Dette er takket være subsidiene som gis til fergeruter som året før ikke hadde mer enn 100 000 passasjerer, og jeg vet ikke om det var flaks eller uhell at dette var en av fergerutene. Så dra nytte av det og reis gratis med denne fergen, i hvert fall for deg.

Finn ut mer om rutene som mottar tilskudd og mer informasjon om statsstøtte til ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

For priser på andre ferger eller for å sjekke informasjonen du finner i denne guiden, kan du bruke følgende lenke på den blå knappen. Du kan også se prisene i tilfelle de er oppdatert og vi ikke har oppdatert guiden.

Jektvik Ferjekai

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg til Jektvik ferjekai, ikke bekymre deg, for vi viser deg det nå. Du kan se på kartet rett nedenfor hvor det ligger og hvordan du kommer deg dit ved hjelp av google maps fra din posisjon. Hvis du følger Fv17, kommer du til dette passet ved enden av veien, hvis du også vil vite veibeskrivelsen. Det går også buss 18-417 og 18-418 til passet hvis du ikke har egen bil.

En av de store fordelene med Jektvik Ferjekai er at det er fasiliteter rett ved siden av for å kjøpe mat eller gå på toalettet. Så ja, i denne havnen kan du gå på toalettet uten å måtte vente på å komme deg på fergen eller til den andre havnen. Du kan også kjøpe mat hvis du må vente lenge, i den grå metallboden, med til og med hamburgere å spise.  

Sørfjorden Ferjekai

Sørfjorden Ferjekai kan være vanskelig å finne frem til, for det finnes bare én vei, og hvis du aldri har vært der før, vet du sannsynligvis ikke veien. Heldigvis finner du her et kart som viser nøyaktig hvor Sørfjorden Ferjekai ligger og hvor du kan ta fergen fra. Dermed kan du bruke verktøy som Google Maps for å finne den korteste veien til havnen.

Selve fergehavnen er veldig enkel, ettersom den bare har denne ruten og bare er hovedstoppestedet på rute 18-414. Men den har det grunnleggende for å fungere som en fergehavn.

Kilboghamn Ferjekai

Kilboghamn Ferjekai har svært gode forbindelser og er lett tilgjengelig, enten med egen bil i enden av Fv17 eller med buss 100 og 341, som har holdeplass ved siden av havnen.

Det er flere fasiliteter rundt havnen, som de røde hyttene du ser på bildet, der du kan gå på toalettet eller få informasjon om fergeruten og Kilboghamn-området hvis du besøker Kilboghamn for første gang. Det er også en Cocacola Cola-bod i nærheten, der du kan gå på toalettet eller kjøpe noe til reisen.

Kontaktinformasjon

Nedenfor finner du kontaktinformasjonen til både fergen og selskapet som driver ruten, hvis du ønsker å kontakte dem direkte. Vær oppmerksom på at det om sommeren er andre ferger som trafikkerer ruten, og at kontaktnumrene til fergene derfor er forskjellige fra juni til august, sammenlignet med resten av året. Vi beskriver dette nærmere, slik at du vet hvilket du skal ringe hvis du trenger det.

MF Rødøy Telefon: 992 83 234

Sommerfergetjenester (fra juni til august):

MF Malangen Telefon: 994 85 721

MF Melfjord Telefon: 906 25 142

Generell kontaktinformasjon for Torghatten Nord:

Telefon:  906 20 700
Booking: www.torghatten-nord.no eller ved endringer/problemer ring oss på 908 20 700
E-post: firmapost@torghatten-nord.no

Tlf750 20 000
Mailfirmapost@torghatten.no
Org.nr. 916 819 927

Mer kontaktinformasjon finner du her.

Hvor lang tid tar fergeturen Jektvik Sørfjorden Kilboghamn?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Jektvik – Sørfjorden 1 time
  • Jektvik – Kilboghamn 1 time og 10 minutter (1 time hvis direkte rute uten stopp i Sørfjorden)
  • Sørfjorden – Kilboghamn 10 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *