Ferge Igerøy Tjøtta

Fergerute 18-158 forbinder Igerøy med Tjøtta eller ofte omtalt som Vega-Tjøtta-forbindelsen. Denne ruten trafikkeres av Torghatten Midt med fergen MF Torgtind og har en reisetid på 1 time.

Med flere daglige avganger skal vi nå se nærmere på alt du trenger å vite om ruten. Fra det mest grunnleggende til det viktigste du trenger å vite før du går om bord, for eksempel hvilken rute du skal reise på.

Det er verdt å nevne at denne ruten er koblet til to andre ruter, en fra Igerøy (Vega) og en fra Tjøtta. Hvis du vil se en guide fordi du skal bruke disse fergene også, klikker du bare på navnet på ruten:

Igerøy Tjøtta

Tidsplaner

Hvis du vil se rutetabellene direkte, kan du gjøre det i bildet nedenfor. Siden det er en lang rute med lite trafikk, er det dessverre få daglige avganger på rute 18-158. Fra Igerøy (Vega) går denne fergen på hverdager til følgende tider:

Mandag – fredag10:3012:5015:1017:30

Lørdag er det kun to avganger: 12:50 og 15:10. Og på søndag er det 3 planlagte avganger: 12:50, 15:10 og 17:30.

Jeg anbefaler derfor at du kommer tidlig og i god tid til fergehavnen, ellers kan du risikere å måtte vente lenge på neste fergeavgang, spesielt hvis du skal med dagens siste ferge. Vanligvis anbefales det å komme 10 minutter før avgang, men i dette tilfellet anbefaler jeg å komme tidligere for å unngå trafikkproblemer eller andre problemer som kan påvirke ankomsttiden.

Du kan se PDF-filen i mer detalj her. Du kan også se dropboxen med alle rutetidene for denne ruten her.

Sjekk alltid rutetabellene i sanntid, spesielt når du er i ferd med å gå om bord på fergen, for å se om det er noen endringer. Selv om dette ikke er vanlig, kan det skje, og det er best å sjekke om det er endringer i ruten. Bruk derfor følgende lenke for å se den.

Rutetider

Du kan se ruten denne fergen tar og reisen i løpet av den 1 time lange ruten nedenfor.

Pris

Noe av det beste med denne ruten er prisen. For øyeblikket er ruten helt gratis. Du må altså betale totalt 0 kr for å komme om bord. Takket være statlige subsidier til fergeruter med få passasjerer er denne ruten gratis for passasjerene. Hvis du vil vite mer, har vi lagt inn en lenke med all informasjon om denne statlige støtten og subsidieringen, og hvilke andre fergestrekninger det gjelder.

Se gratisfergene via følgende lenke til en offisiell kilde for mer informasjon: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Hvis du er en av de menneskene som liker å sjekke og verifisere alt, kan du gjøre det via følgende lenke for å se prisene, og i tilfelle de endres, vil du også kunne se dem her.

Igerøy Ferjekai (Vega)

Igerøy Ferjekai ligger i enden av vei 839, med bussforbindelse 18-156. Denne holdeplassen eller havnen er også kjent som Vega på grunn av beliggenheten. Og hvis du ikke vet hvor den ligger, er det best å ta en titt på kartet nedenfor.

En av de store fordelene med denne havnen er beliggenheten og tjenestene i nærheten. Med restauranter 1 minutt unna, eller til og med steder å overnatte ved siden av fergestasjonen. Det betyr at hvis du ikke rekker fergen, kan du ta deg en matbit mens du venter på neste ferge. Husk å ikke bli forvirret og gå om bord på fergen i retning Horn Igerøy.

Addresse: 8986 Vega

Tjøtta Igerøy

Nå er det på tide å se på ruten fra et annet perspektiv, i dette tilfellet for passasjerer som går om bord på Tjøtta.

Tidsplaner

Fra Tjøtta finner vi ferger innenfor følgende tidsrom:

Mandag – fredag11:4014:0016:2018:40
Lørdag14:0016:20
Søndag14:0016:2018:40

Som du ser, er det nesten ingen avganger hver dag, med totalt 5 avganger på hverdager, 2 på lørdager og 3 på søndager. Det er derfor svært viktig å være punktlig og ankomme i tide til fergeavgangen. Ellers risikerer du å bli sittende fast. Forsøk å komme i god tid, for du må ta hensyn til ombordstigningstiden, da tiden som vises er avgangstiden for fergen.

Du kan se PDF-filen i mer detalj her. Du kan også se dropboxen med alle rutetidene for denne ruten her.

Sjekk alltid rutetabellene i sanntid, spesielt når du er i ferd med å gå om bord på fergen, for å se om det er noen endringer. Selv om dette ikke er vanlig, kan det skje, og det er best å sjekke om det er endringer i ruten. Bruk derfor følgende lenke for å se den.

Pris

Prisene er de samme. Fergen er altså fortsatt gratis selv om du går om bord på Tjøtta på denne ruten.

Hvis du er en av de menneskene som liker å sjekke og verifisere alt, kan du gjøre det via følgende lenke for å se prisene, og i tilfelle de endres, vil du også kunne se dem her.

Tjøtta Ferjekai

Hvis du fortsetter langs Fv17, kommer du etter hvert til Tjøtta ferjekai. Det kan likevel være lurt å se ruten og hvor den ligger på et kart, så vi har lagt det nedenfor, slik at du kan få eventuelle tvilstilfeller ryddet av veien. Bare skriv inn adressen din og se den raskeste veien til denne havnen for å komme om bord og komme til den andre siden med denne fergen.

Når du kommer frem, er det bare å stille seg bak det siste kjøretøyet og vente på å komme om bord på fergen. Hvis den rød-hvite bommen er nede, betyr det at du ikke kan gå om bord på fergen ennå, og at du må vente til den er oppe. Husk å ikke bli forvirret og gå om bord på fergen i retning Tjøtta Forvik.

Addresse: 8860 Tjøtta

Kontaktinformasjon

Du finner kontaktinformasjonen til selskapet som driver denne ruten, som er Torghatten Midt med MF Torgtind. Så hvis du har spørsmål om denne ruten eller andre ruter som drives av dette selskapet, kan du finne svaret ditt med denne kontaktinformasjonen.

MF Torgtind Telefon912 45 318

E-post: firmapost@torghatten-midt.no

Telefon: 73 89 07 00 (Tast 2 for Region Nord)

Hvor lang tid tar fergeturen Igerøy Tjøtta?

Varigheten på denne ruten er ca. 1 time

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *