Ferge Horn Igerøy

Fergerute 18-152 forbinder Horn, Ylvingen og Igerøy, selv om den er kjent som Horn Igerøy-ruten, og tidligere også kalt Horn Vega. Siden fergehavnen på Igerøy ligger i Vega. Ruten betjenes av Torghatten Midt med fergen MF Hornstind, og det er 50 minutter mellom de ytterste punktene. Dog 40 minutter når det er en direkterute uten stopp på Ylvingen.

Som vi skal se senere, har denne fergeruten to varianter, med full rute med 3 stopp, eller direkteruten mellom Horn og Igerøy (Vega).

Så det er på tide å gå i dybden, og du vil sikkert gjerne vite mer om rutetider, priser, hvor du kan gå om bord og mye mer om denne fergeruten, som vi nå skal ta en titt på.

Ikke forveksle denne ruten med en annen rute som også har avgang fra Horn, og som du også finner en guide på denne ruten, nemlig fergeruten Horn Andalsvåg. Det er også en annen rute som går fra Igerøy (Vega), så ikke forveksle den med Igerøy Tjøtta-fergen.

Horn Ylvingen Igerøy (Vega)

Tidsplaner

Nedenfor kan du se rutetider og avganger fra hver del av ruten. Det eneste du bør ta hensyn til, er de rutetabellene der symbolet (|) vises, da dette betyr at det ikke er noe stopp på det punktet. For eksempel på den første avgangen fra Horn kl. 05:45 har Ylvingen symbolet | fordi det ikke er noe stopp på dette punktet, og derfor er det direkteruten mellom Horn og Igerøy. Viktig er også rutetabeller merket med (x), for hvis dette er tilfelle, betyr det at denne rutetabellen i Ylvingen kun går på forespørsel. Hvis fartøyet er rapportert før avgang Igerøy/Horn. Hvis ikke, stopper ikke fergen på dette punktet på ruten.

Ellers er det ikke mange faste fergeavganger, med redusert rutetilbud på lørdager og søndager. Men det er best å se rutetabellene selv like nedenfor.

Du kan se PDF-filen i mer detalj her. Du kan også se dropboxen med alle rutetidene for denne ruten her.

Hvis du vil se rutetabellene på best mulig måte, kan du bruke følgende lenke som du finner på knappen. På denne måten vil du kunne gå til den offisielle kilden for å konsultere rutetabellene i sanntid og på en tydeligere og enklere måte enn rutetabellene i dette PDF-formatet, som ser ut til å være komplisert å forstå med vilje. Så legg komplikasjonene bak deg og bruk følgende lenke.

Rutetider

For øyeblikket opererer denne fergen to ruter, den fullstendige ruten, som stopper ved alle tre punktene, og en direkterute, der den ikke passerer Ylvingen. Vi har derfor lagt til de to rutene for de nysgjerrige som ønsker å se hvordan fergen reiser. Vi begynner med den fullstendige ruten.

Nå kan du se direkteruten mellom Horn Igerøy (Vega):

Pris

Ruten er i dag gratis, takket være norsk statsstøtte til denne fergeruten. Hvert år gis det tilskudd til enkelte fergestrekninger for å forhindre at de legges ned og etterlater områder i Norge uten kommunikasjon eller transport. Regelen er enkel: Ferger med færre enn 100 000 passasjerer blir gratis, i hvert fall sammenlignet med året før. Hvert år kan denne regelen endres, så i fremtiden er det mulig at ruten igjen blir en betalingsrute i stedet for gratis.

Se gratisfergene via følgende lenke til en offisiell kilde for mer informasjon: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Hvis prisene på et tidspunkt skal betales på nytt eller du er i tvil om de viste prisene er korrekte, kan du sjekke det via følgende lenke ved å klikke på knappen.

Horn Ferjekai

Det kan være litt forvirrende å komme seg til Horn Ferjekai, ettersom det er to navngitte havner. Så for å unngå tvil, her er et kart over den riktige ruten til Horn Ferjekai. Ellers ender du opp i en havn som ikke er det. Den riktige havnen for denne ruten er Horn Ferjekai i Brønnøysund. Og havnen du IKKE BØR gå til ligger i Brandbu. Da vet du hvilken av de to som er riktig.

Og hvis du ikke gjør det, er det bare å bruke kartet nedenfor for å finne ruten til denne havnen og sette deg på fergen. Husk å komme litt tidlig til ombordstigning, så er du klar til å krysse over til den andre siden. Vær også oppmerksom på å ikke ta feil ferge og sette deg på den andre ruten fra denne havnen, som er Horn Andalsvåg-fergen.

Addresse: Fv17 170, 8900 Brønnøysund

Telefon: +4775018100

Ylvingen Ferjekai

Hvis du har ankommet øya Ylvingen, vet du sikkert allerede hvor Ylvingen Ferjekai ligger. Det er nemlig en av hovedinngangene til øya. Men hvis du er nysgjerrig, eller hvis du skal til Ylvingen for første gang og ikke vet hvor fergen setter deg av, kan du nå finne det ut. Ta en titt på kartet nedenfor for å se hvor Ylvingen Ferjekai ligger, slik at du kan finne ut av avstanden til destinasjonen din på øya. Så enkelt er det.

Addresse: 8985 Ylvingen

Igerøy Ferjekai (Vega)

Igerøy Ferjekai ligger i enden av vei 839, med bussforbindelse 18-156. Denne holdeplassen eller havnen er også kjent som Vega på grunn av beliggenheten. Og hvis du ikke vet hvor den ligger, er det best å ta en titt på kartet nedenfor.

En av de store fordelene med denne havnen er beliggenheten og tjenestene i nærheten. Med restauranter 1 minutt unna, eller til og med steder å overnatte ved siden av fergestasjonen. Det betyr at hvis du ikke rekker fergen, kan du ta deg en matbit mens du venter på neste ferge.

Addresse: 8986 Vega

Kontaktinformasjon

Du finner kontaktinformasjonen til selskapet som driver denne ruten, som er Torghatten Midt med MF Hornstind. Så hvis du har spørsmål om denne ruten eller andre ruter som drives av dette selskapet, kan du finne svaret ditt med denne kontaktinformasjonen.

MF Hornstind Telefon: 957 37 052

E-post: firmapost@torghatten-midt.no

Telefon: 73 89 07 00 (Tast 2 for Region Nord)

Hvor lang tid tar fergeturen Horn Ylvingen Igerøy?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Horn – Ylvingen 30 minutter
  • Horn – Igerøy 50 minutter (40 minutter hvis direkterute uten stopp i Ylvingen)
  • Ylvingen – Igerøy 15 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *