Ferge Hansnes Reinøy (Reinskard)

Fergerute 186 er forbindelsen mellom Hansnes og Reinøy, der Reinøy setter deg av ved havnen i Reinskard. Denne ruten betjenes i dag av Torghatten Nord med fergene M/F Reinøy og M/F Helgøy. Og det tar bare 15 minutter å komme seg til det andre punktet på ruten.

Nå som du vet det grunnleggende om denne ruten, er det på tide å gå mer i dybden på den informasjonen du sannsynligvis er ute etter og interessert i å vite.

Ikke forveksle denne ruten med en annen rute som også har avgang fra Hansnes, og som vi også har omtalt på nettsiden vår, nemlig fergeruten Hansnes – Karlsøy – Vannøy.

Hansnes Reinøy (Reinskard)

Tidsplaner

Rutetabellen for denne fergeruten 186 finner du rett nedenfor, slik at du kan finne ut når fergen du er interessert i, går. Vær oppmerksom på at denne rutetabellen er litt spesiell, ettersom den varierer på enkelte dager, fra mandag til torsdag, fredag, lørdag og søndag. Sørg derfor for å sjekke hvilken dag du ønsker å bruke fergen, slik at du ikke gjør den feilen å se på feil rutetabell.

Rutetabellen kan se litt forvirrende ut, fordi fergen kjører ruten flere ganger før den stopper en stund, og da vises rutetabellen med en “a”. For eksempel mandag til torsdag kl. 09:05. Her vil fergen stoppe og være aktiv igjen kl. 10:35. Rutetabellen du ser er avgangstiden, noe som betyr at du ofte må vente flere minutter til avgang, men det betyr ikke at forskjellen er hvor lang tid reisen tar. Reisetiden er bare 15 minutter. Og i noen rutetabeller ser det ut til å ta 35 minutter eller mer. Men det er bare det at når du først er fremme, venter du i flere minutter før du drar.

Du kan se PDF-filen her.

Selv om rutetabellene er gode, anbefaler vi alltid å bruke en søkemotor, helst den offisielle, for å se rutetabellene i sanntid. På denne måten kan du se rutetabellene oppdatert til enhver tid. I tillegg unngår du å kaste bort tid på å prøve å forstå rutetabellene, som noen ganger kan virke kompliserte.

Du kan se rutetabellene for denne ruten i sanntid med lenken til følgende knapp.

Rutetider

Ta en titt på rute 186 fra ett punkt til et annet. Men hvis du fortsatt er nysgjerrig, kan du nå ganske enkelt se den 15 minutter lange fergeturen.

Pris

Prisen på denne ruten er noe alle liker, fordi den er gratis. Så ja, sett deg på fergen uten å betale en eneste krone. Det er nemlig staten som betaler for denne fergen, i form av et tilskudd. Fordi det er en ferge som har lite trafikk og passasjerer, noe som gjør den ulønnsom, ellers ville fergeselskapene som opererer i Norge tapt penger. Derfor subsidierer staten disse rutene, inkludert denne, for å opprettholde forbindelser til visse deler av Norge. For mer informasjon, se nedenfor.

Se gratisfergene via følgende lenke til en offisiell kilde for mer informasjon: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Hvis det i fremtiden skjer endringer i prisene, kan du alltid sjekke dem på følgende lenke. Hvis du ønsker å sjekke informasjonen, kan du også se oppdaterte priser ved å søke etter denne fergeruten eller den fergeruten du ønsker.

Hansnes Ferjekai

For å komme til Hansnes Ferjekai gjør vi det enkelt for deg, bare se på kartet nedenfor for å finne ut hvor det ligger og hvordan du kommer deg dit uansett hvor du er. Så enkelt er det. Hvis du er mer interessert i veibeskrivelse, ligger passet ved enden av vei 863, og betjenes av buss 430 og 435.

Vær også oppmerksom på at det går to ruter fra dette passet, denne og Hansnes – Karlsøy – Vannøy. Så pass på at du ikke går på feil ferge, ellers kan det hende du kommer til en havn du ikke hadde forventet. Følg med på storskjermen på denne stasjonen for å se hvor lenge det er til neste avgang og i hvilken retning den går. I dette tilfellet bør du se etter rute 186.  

Reinøy (Reinskard) Hansnes

Det er på tide å se på ruten fra det andre perspektivet, nemlig å gå om bord på fergen i Reinøy, og hvilken informasjon du bør kjenne til.

Tidsplaner

Du kan se rutetabell og avganger fra Reinøy nedenfor. Vær oppmerksom på merknadene, der du ser en strek (|), betyr det at fergen ikke stopper på det punktet. Og a-en betyr at det er ankomstpunktet for fergen. Der fergen stopper frem til neste avgang.

Fra Reinøy går det ferger avhengig av dag, men på hverdager fra kl. 07:05 til 21:25. Og med reduserte rutetider på lørdager og søndager.

Du kan se PDF-filen her.

Selv om rutetabellene er gode, anbefaler vi alltid å bruke en søkemotor, helst den offisielle, for å se rutetabellene i sanntid. På denne måten kan du se rutetabellene oppdatert til enhver tid. I tillegg unngår du å kaste bort tid på å prøve å forstå rutetabellene, som noen ganger kan virke kompliserte.

Du kan se rutetabellene for denne ruten i sanntid med lenken til følgende knapp.

Pris

Som du kanskje kan forestille deg, er prisene de samme på denne delen av ruten, ettersom det er en direkterute. Du trenger altså ikke å betale noe for å være med på denne fergen.

Hvis det i fremtiden skjer endringer i prisene, kan du alltid sjekke dem på følgende lenke. Hvis du ønsker å sjekke informasjonen, kan du også se oppdaterte priser ved å søke etter denne fergeruten eller den fergeruten du ønsker.

Reinskard Ferjekai (Reinøy)

Reinskard Ferjekai ligger på Fv301 med avkjørsel like ved passet. Men vi vet at med denne forklaringen blir det nok vanskelig å komme seg dit. Derfor har vi lagt ved et kart som viser hvor det ligger og hvordan du kommer deg til passet. Det er også forbindelse med buss 445.

Havnen er veldig enkel, og du finner knapt noen fasiliteter, annet enn det grunnleggende for å fungere som havn og for å heve bommen og fortøye fergen når den ankommer. Hvis du ønsker å få informasjon eller gå på toalettet, er det ikke sikkert det er mulig, for det finnes ingen fasiliteter for det.

Kontaktinformasjon

Har du fortsatt spørsmål om denne fergeruten? Da kan du lese artikkelen på nytt. Nei, nå i fullt alvor, hvis ja, eller hvis du vil kontakte selskapet som har ansvaret for denne ruten, kan du gjøre det veldig enkelt. Hvis du vil gjøre en bestilling eller be om mer informasjon om denne ruten, kan du se nedenfor numrene og måtene du kan kontakte Torghatten Nord på.

M/F Reinøy Telefon: +47 994 85 760

M/F Helgøy Telefon: +47 994 85 750

Telefon:  906 20 700
Booking: www.torghatten-nord.no eller ved endringer/problemer ring oss på 908 20 700
E-post: firmapost@torghatten-nord.no

Tlf750 20 000
Mailfirmapost@torghatten.no
Org.nr. 916 819 927

Mer kontaktinformasjon finner du her.

Hvor lang tid tar fergeturen Hansnes Reinøy?

Varigheten på denne ruten er ca. 15 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *