Ferge Hansnes – Karlsøy – Vannøy

Fergerute 185 tilhører Ferge Hansnes – Karlsøy – Vannøy, med en trepunktsforbindelse og betjenes av Boreal Sjø med to av sine ferger: M/F Vannes og M/F Sigrid. Denne ruten tar 25 til 40 minutter fra nærmeste punkt til hele ruten. I tillegg finnes det to varianter av denne ruten. En direkterute med bare to stopp mellom Vannøy og Hansnes. Og på den andre siden den fullstendige rutevarianten, der fergen stopper på alle punkter langs ruten.

La oss se nærmere på de mest relevante aspektene ved denne ruten og hva du bør vite om den, for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. På slutten av artikkelen finner du dessuten rutetiden fra det ene punktet til det andre.

Fra Hansnes går det også en annen fergerute, nemlig rute 186 Hansnes Reinøy. Så unngå å bli forvirret hvis du går om bord på Hansnes.

Hansnes – Karlsøy – Vannøy

Tidsplaner

Du kan se rutetabellene i bildet nedenfor. Legg merke til at streken (|) betyr at rutetabellen ikke stopper i den aktuelle havnen. I rutetabellen kl. 07:50 fra Vannøy går fergen for eksempel til Hansnes, men fortsetter ikke til Karlsøy, som angitt med streken (|). Sjekk også kommentarene for rutedetaljer på noen rutetabeller som har en bokstav ved siden av avgangstiden, for eksempel A eller D. I kommentarene kan du forstå betydningen av den aktuelle rutetabellen og bokstaven.

Ellers er rutetabellen veldig oversiktlig og lett å forstå som du kan se, bare pass på at du ser på dagen, da rutetabellen varierer i henhold til ukedagen, der de eneste dagene som har samme rutetabell er mandag, onsdag og fredag. Så husk å se nøye etter for å unngå feil.

Du kan se PDF-filen her.

For å komme ut av enhver tvil om rutetabellene, er det best å konsultere en offisiell kilde i sanntid, for eksempel den vi gir deg i følgende lenke på knappen. På denne måten unngår du å misforstå rutetabellen og får vite om eventuelle endringer på ruten, enten på den aktuelle dagen eller rutetabellen, eller på ubestemt tid. Så ikke nøl med å bruke den.

Rutetider

Det er to forskjellige ruter som betjenes av denne fergen. Direkte mellom to punkter: Vannøy og Hansnes uten å gå til Karlsøy etterpå. Og den komplette ruten med stopp på alle tre steder. Derfor har vi vist de to rutene på hver rute nedenfor. Vi begynner med den vanligste ruten, som er den fullstendige ruten fra Hansnes Karlsøy Vannøy.

Nedenfor kan du se ruten med de to stoppestedene (Vannøy – Hansnes):

Pris

Prisene for denne ruten er gratis. Du trenger altså ikke å betale for å komme om bord, verken som passasjer eller for å ta med et kjøretøy på fergen. Nå lurer du kanskje på hvorfor dette er første gang du ser en gratis ferge.

Årsaken er at det gis statlig støtte til fergeruter med mindre enn 100 000 passasjerer året før, som du kan se på neste side hvis du vil vite mer om hvilke andre ruter som er berørt (positivt siden de er gratis). Vær oppmerksom på at disse rutene oppdateres hvert år. 

Se gratisfergene via følgende lenke til en offisiell kilde for mer informasjon: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Du kan sjekke prisene hvis du er i tvil eller hvis de endres i fremtiden via lenken nedenfor. Det er bare å søke etter denne fergeruten, så ser du prisene.

Hansnes Ferjekai

For å komme til Hansnes Ferjekai gjør vi det enkelt for deg, bare se på kartet nedenfor for å finne ut hvor det ligger og hvordan du kommer deg dit uansett hvor du er. Så enkelt er det. Hvis du er mer interessert i veibeskrivelse, ligger passet ved enden av vei 863, og betjenes av buss 430 og 435.

Vær også oppmerksom på at det går to ruter fra dette passet, denne og Hansnes – Reinøy. Så pass på at du ikke går på feil ferge, ellers kan det hende du kommer til en havn du ikke hadde forventet. Følg med på storskjermen på denne stasjonen for å se hvor lenge det er til neste avgang og i hvilken retning den går. I dette tilfellet bør du se etter rute 185.  

Karlsøy Ferjekai

Hvis du har ankommet Karlsøy, er det kanskje ikke nødvendig å fortelle deg hvor Karlsøy Ferjekai ligger, da det er en av få innfallsporter til øya. Likevel vil vi gjerne fortelle deg hvor du kommer deg på fergen, og kanskje enda viktigere, hvor du kommer deg av. For førstegangspassasjerer på denne fergeruten vil nok gjerne vite hvor langt det er fra havnen til destinasjonen. Og på denne måten kan du enkelt finne ut av det.

Skåningsbukt Ferjekai (Vannøy)

Skåningsbukt ferjekai eller også kjent som Vannøy fergekai er den andre havnen på denne ruten, og siden den ikke kan gå glipp av, har vi også tatt med et detaljert kart over hvordan du kommer deg dit og hvor den ligger. Dette er en havn med buss 440-forbindelse.

Det er en havn med et stort åpent område der du kan sette fra deg bilen, og med de nødvendige fasilitetene for å fungere som en fergehavn. Og selvfølgelig er det en skjerm som viser de neste fergeavgangene med rutetabell og rute.

Kontaktinformasjon

Nedenfor finner du kontaktinformasjonen til selskapet som har ansvaret for denne ruten, Boreal. Med først kontaktnummeret til fergen på ruten, som vi anbefaler at du bruker, og deretter den generelle kontaktinformasjonen til selskapet som du også kan bruke.

Selv om det er mye bedre å ringe fergen direkte for alt som har med denne 185-ruten å gjøre.

M/F Vannes Telefon: +47 906 86 775

M/F Sigrid Telefon: +47 480 77 015

MS-varsling: Sjå boreal.no

Telefon91 555 888

E-postpost@boreal.no

For henvendelser om fergesambandet, ta kontakt på post.sjo@boreal.no.

Ønsker du å leie buss? Send e-post til tur@boreal.no

Hvor lang tid tar fergeturen Hansnes Karlsøy Vannøy?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Hansnes – Karlsøy 35 minutter
  • Hansnes – Vannøy 40 minutter
  • Karlsøy – Vannøy 25 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *